Atac european institutionalizat asupra medicilor care refuza sa practice avorturi. Actiune la Consiliul European. ProVita va cere ajutorul. VIDEO: Strigatul mut. Miracolul vietii. WEB: Adevarul despre Avort.ro

The Silent Scream | Strigătul mut (Romanian subtitles) from provita on Vimeo.

Dragi prieteni,

O problema urgenta necesita atentia in special a acelora dintre noi care sunt cadre medicale, dar nu numai:

La Consiliul Europei se va discuta saptamana viitoare un raport deosebit de periculos [Raportul McCafferty], care intentioneaza sa limiteze drastic libertatea medicilor de a refuza practicarea avortului, a personalului mediu de a refuza sa asiste, a farmacistilor de a refuza eliberarea pilulei de a doua zi, a spitalelor confesionale de a refuza la nivel institutional astfel de proceduri etc.

Aceasta libertate, cunoscuta sub numele de “obiectia pe motive de constiinta,” este utilizata extensiv in multe tari. Procentul medicilor care refuza sa faca avorturi depaseste jumatate in tari ca Italia, Spania, Portugalia, Luxemburg etc. Se pare ca situatia a devenit atat de deranjanta incat a fost nevoie de acest raport, care, odata adoptat se va solda cu o rezolutie. Rezolutiile CE nu au putere de lege (Consiliul Europei nefiind organism al Uniunii Europene; nu il confundati cu Parlamentul European!) insa poate fi folosita ca motiv de presiune pentru modificarea legislatiei interne si conteaza in deciziile pe care Curtea Europeana a Drepturilor Omului le ia.

Raportul, initiat de o membra a Adunarii Parlamentare a CE (socialista Christine McCafferty din UK) urmareste:
– limitarea drastica a dreptului la obiectia pe motive de constiinta pentru personalul medical;
– anularea completa a acestui drept pentru institutiile medicale (exista spitale sau clinici unde nu se practica avortul, inclusiv spitale confesionale; toate acestea vor trebui sa aiba cel putin un medic ginecolog practicant al avortului).

Atasat puteti gasi memoriul inaintat de noi pe aceasta tema.

Tot atasat sunt si coordonatele de contact ale membrilor delegatiei romane la Consiliul Europei.

In Romania, din pacate, foarte putini medici, asistenti si farmacisti uzeaza de acest drept, desi el exista specificat in mod clar in Codul deontologic al profesiei medicale (Art. 125. Orice medic este liber sa refuze fara explicatii cererea de întrerupere voluntara a sarcinii).

O astfel de recomandare “de la Europa”, pe calapodul spiritului slugarnic, mimetic si prefacut (numit eronat “smerenie crestina”), al majoritatii romanilor, ar ucide in fasa exercitarea acestui drept in Romania.

Daca aveti printre cunoscuti membri din personalul medical sau farmacisti mai cu teama de Dumnezeu, transmiteti-le aceste documente indemnati-i sa le scrie delegatilor Romaniei la CE pentru a le cere sa voteze contra raportului.

Le puteti scrie si voi, daca vreti, chiar daca nu sunteti medici.

Rugati-va ca Dumnezeu sa le deschida mintea si inima reprezentantilor nostri.
Rugati-va pentru cei care se ostenesc in aceste eforturi.

Multumim,

ProVita

PDF – Expunere de motive si Recomandare de Vot – McCafferty

DOC – Coordonate membri romani ai Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei

——
Asociatia “PRO-VITA – pentru Nascuti si Nenascuti”, Filiala Bucuresti,
Membru asociat ECPM
“PRO-VITA – for Born and Unborn”, Bucharest/Romania Branch
www.provitabucuresti.ro | www.strigatulmut.ro | www.culturavietii.ro | www.provitatv.ro | Y!M | Twitter | FaceBook
tel. (+40) 728 673 673 | fax (+40) 31 815 27 80

Vezi si www.vreausaaflu.ro , www.avort.ro , www.adevaruldespreavort.ro si www.avortulsicontraceptia.ro

The miracle of life | Miracolul vieţii (Ro) from provita on Vimeo.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Atac european institutionalizat asupra medicilor care refuza sa practice avorturi. Actiune la Consiliul European. ProVita va cere ajutorul. VIDEO: Strigatul mut. Miracolul vietii. WEB: Adevarul despre Avort.ro”

  1. Avortul nu este o solutie! Exista centre de consiliere care te pot ajuta, asa cum e Asociatia NOUA SPERANTA, ALTERNATIVE PENTRU VIATA din DEVA, jud. Hunedoara.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova