Cristian Preda, mielusel la alegerile PDL, cocosel pe blog. Europarlamentarul GDS critica pe la spate candidatura Elenei Udrea la Primaria Capitalei si incearca strecurarea lui Dorel Baconschi in loc. Sau poate chiar a lui

Prezent ieri la lucrarile Consiliului PDL – Bucuresti, Cristi Preda, GDS-istul ajuns pe liste europarlamentar PDL si ramas “la baza partidului”, dupa cum ii place sa afirme, a vorbit si a vorbit si a vorbit, depasind timpul firesc alocat unei interventii dar fiind ascultat politicos si cu indulgenta de audienta si de Elena Udrea, candidatul la sefia organizatiei. Toata lumea se astepta sa tune si fulgere, asa cum anuntase ca va face prin presa, respectiv pe Ziare.com. Cand-colo, observatii tip BOB (Biroul Organizatiei de Baza al PCR) cu referiri la “oamenii muncii de la sate si orase”, respectiv: “Un partid popular este un partid al oamenilor de rand si vom castiga vorbind limba oamenilor de rand si nu vorbind cum ne dicteaza sefii”. Singura critica aluziva mai piparata a fost ca pentru alegerile din 2012 este nevoie de oameni credibili, nu de oameni care intra in cursa electorala “sa se apere de calomnii”.

Nici n-a cantat cocosul de trei ori, si, la fel ca colegul sau de grup de interese, Gaby Liiceanu, s-a aruncat ca un leu pe blogusorul lui ca sa se lepede de Elena Udrea. Foarte barbatesc, lupta sa se duce tot pe la spate, dupa cum a invatat pe la Colegiul Noua Europa al “maestrului” Plesu, prin referiri alunecoase si intelectuoase, fara a o spune pana la capat verde-n fata (deh, rosu ramane culoarea lui preferata). Care este buba? Elena Udrea va candida la Primaria Capitalei! Si ce zice pe blog scriitorasul cel viteaz? Ca: “există trei lucruri pe care nu am apucat să le spun la reuniunea de dimineață, din lipsă de timp“.

“Acestea ar fi următoarele:
1. Poate că ar fi bine, atunci când există o cursă cu un singur candidat, ca alegerea să nu se mai țină, recurgându-se la proclamarea directă a victoriei unicului înscris. Nu ar fi o inovație. Așa prevedea, de pildă, legea electorală adoptată în 1919 pentru alegerile din Transilvania și care a funcționat până la legea din 1926.
2. Pentru a avea candidați credibili în 2012, este nevoie de alegeri primare. Cine are ambiția de a candida cu sprijinul PDL ar putea să își probeze ideile în confruntări directe cu ceilalți membri. Nu sondajele, nu aranjamentele de culise, ci votul militanților și al simpatizanților ar putea decide cine e mai bine plasat. Pe de altă parte, Vasile Blaga avea dreptate să spună că e nevoie urgentă de lansarea la apă a candidaturilor. Nu doar la București.

3. Cred, în fine, că e bine ca la cursa pentru Primăria Capitalei să fie avut în vedere un bucureștean get-beget, născut și crescut aici. Patriotismul local, care funcționează de minune în alte locuri din țară, poate fi o carte câștigătoare și la Bucuresti.”

Lipsa de timp? Dupa ce ai vorbit aproape 10 minute, nu te mai lasa cineva inca 30 de secunde?

Sa revenim la punctul 3. Cum credeti ca si-a inceput discursul la Consiliul PDL colegul sau de GDS Dorel Baconschi? “Sunt bucurestean get-beget. Nascut, iar nu facut”. Spiritual, nu?

Dar si Preda si-a inceput discursul la fel, tinand sa ne spuna ca este bucurestean de cartier… Poate-l incearca si pe el un gand, mai stii?!

Pe scurt: baietii infiltrati de Patriciu si Plesu-n PDL isi dau seama ca ascensiunea Elenei Udrea pe scena politica romaneasca, prin castigarea Primariei Capitalei, chiar ar putea duce si mai departe. Si atunci, tanjesc la aceeasi pozitie, cu speranta desarta de a-l instala pe Dorel la Cotroceni. Pe banii PDL, desigur, ca Soros si-i tine cam la ciorap in ultimul timp.

Dar eu am urmatoarea propunere, democratica ca asa se poarta: Sa intre in cursa Dorel din partea “polului de dreapta”, ca candidat al Fundatiei “Crestin Democrate” (ce, si UDMR e “asociatie culturala”!) si Elena Udrea din partea PDL (sau chiar independenta ca Elena Basescu). Si sa lasam “oamenii de rand” ai lui Cristinel Preda sa decida. Ce ziceti, va bagati? Am auzit ca si PAM (Partiduletul “Alina Mungiu”) l-ar sustine, tot pe la spate, pe Dorel. Sa vezi victorie, atunci! 🙂 🙂 🙂

PS: Sa mai amintim si cum, cu acelasi curaj revolutionar, fara a da nume dar plangandu-i de mila lui Mirciulica Geoana, Cristi Preda o acuza pe Elena Udrea de “leninism” pentru ca el nu voia sa respecte disciplina de partid. Ca orice rebel “guevarist” de talia lui… Victoras Ponta. Iata:

“Mistificarea care justifică atât presiunea asupra lui Geoană, cât si aparenta coerentă organizatională poartă un nume cu rezonantă cazonă: disciplină de partid. Interpretată tot mai des în cheie leninistă, disciplina de partid tinde să devină în România principalul adversar al libertătii.” PAM-PAM

Vezi: Cristian Preda o acuza pe la spate pe Elena Udrea de “leninism” cu “rezonanta cazona”. Ce sa-i faci: PD-L nu e GDS

Primul presedinte femeie. Deocamdata, al PDL – Bucuresti. Elena Udrea si “rivalul” ei. Alegeti si dvs! FOTO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova