Cum si-au batut joc de Ziua Nationala, la Televiziunea “Nationala”, oamenii lui Plesu si Patriciu in frunte cu rebutul GDS, Cioroianu, VIDEO

You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “Cum si-au batut joc de Ziua Nationala, la Televiziunea “Nationala”, oamenii lui Plesu si Patriciu in frunte cu rebutul GDS, Cioroianu, VIDEO”

  1. Catalin says:

    Felicitari totusi celor de la TVR pentru imaginea hartii Romaniei Mari in culorile nationale ce apare in timpul emisiunii.

    Multumim Victor pentru tot.

    Sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

    Catalin

    Houston, Texas

  2. VR says:

    Macar atat!

    Doamne ajuta!

  3. Clujeanul says:

    Da.E greu sa fi patriot la minus 6 grade Celsius.Domnu` Roncea, eu propun un proiect de referendum sa mutam Ziua Nationala a Romaniei in data de 15 Martie. In acest fel ne putem corela perfect cu minoritatea frustrata si “puscam” 2 iepuri dintr`o lovitura.Ma sustineti ?

  4. o mama says:

    Cred ca Cioroianu a raspuns intrebarii destul de decent… Unde a gresit ,va rog sa-mi explicati ?! Fiecare a spus ce-a crezut ,e democratie, pana la urma..si Antonesei poate fi acuzat de asemenea, daca vrem….REBUT totusi e un cuvant tare, hai sa fim mai ingaduitori… suntem in post….Iertati indrazneala!

  5. Flavius says:

    Harta Romaniei Mari!

  6. VR says:

    Iertati indrazneala, dar ce a facut ca ministru de Externe, pus pe barba lui Plesu?
    Stiti ca sub mandatul lui a murit un roman in greva foamei, inchis nevinovat intr-o inchisoare din Polonia si abandonat de un alt pilos care facea pe ambasadorul (https://roncea.ro/tag/cazul-crulic/)?
    Daca sunteti ortodoxa cum va ganditi sa aparati o gasca de anticrestini si antiromani ca cea de sub pulpanele lui Plesu?
    Mai documentati-va!

  7. VR says:

    @Clujeanul
    Desigur! Sunt convins ca asa se va serba sigur la Teatrul National din Budapesta!!!

  8. PainGiver says:

    Parcă se discută după un scenariu prestabilit.

    Mie mi se pare că ori au știut dinainte ce să zică ori au citit efectiv replicile de pe prompter. Sau poate era o emisiune înregistrată.

    De cât patrioți mai sunt unii români, sunt deplin lămurit. Direct proporțional cu temperatura, berea și micii.
    Cât despre bilanțul ultimului an, numai de bine…

    Absolut fabulos. Pe bani publici.
    Absolut fabulos și omul care cică a fost Ministru de Externe.
    La așa o minte, era atât de greu să spună că ălora de făcură unirea le-o fost și mai frig și s-au adunat câtă frunză câtă iarbă?
    În cel mai bun caz, se confirmă încă o dată că e un papagal (semi)doct.

  9. VR says:

    Acelasi lucru l-a continuat la B1 Tv. Vedeti linkul de sub Video.

  10. o mama says:

    Nu am aparat nici un ministru de nici o culoare vreodata ,sa-i apere cei care=i numesc,atunci cand gresesc … am privit pur si simplu minutele de emisie care le-ati postat si am spus ce am vazut ACOLO…{.despre Antonesei era mai mult de spus….)

  11. VR says:

    V-ati scandalizat ca il fac rebut. V-am explicat de ce. Da, a fost un rebut al diplomatiei, pe care a facut-o in genunchi si taras. A facut cele mai multe gafe in cea mai mica perioada de ministeriat. Poate va mai amintiti acel “yes, of course” din fata Condolitzei Rice, cand ea nu spusese nimic. Si el, si Ungureanu si Baconschi sunt produsul aceleiasi scoli: Zoe Petre – Andrei Plesu. Ca sa va fie mai usor:
    Esecul cooperativei antiromanesti – Crescatoria de papagali

    Comentariile neavizate ale sefului diplomatiei romane au fost privite drept o trecere a Romaniei cu arme si bagaje in tabara satelitilor Federatiei Ruse.

    Domnul ministru de Externe al Romaniei Adrian Mihai Cioroianu s-a facut remarcat in mod deosebit pe plan international in timpul conferintei de presa sustinuta impreuna cu sefa Departamentului de Stat al SUA, Condoleezza Rice. “Da”, “da, da, desigur”, “bineinteles” si “va multumesc foarte mult” au fost onomatopeele reproduse de Cioroianu parca dupa o alta pasare, exotica, de talie medie sau mica, cu cioc incovoiat si cu penaj viu colorat. Ce este important, oricum, este ca a fost remarcat. Drept un yesman desavarsit. Aceasta merita insa Romania?

    Cioroianu a reprezentat inca de la numirea sa drept cea mai proasta alegere pentru politica externa a Romaniei. Din mai multe motive. Primul, pentru faptul ca a fost si este contestat de presedintele Traian Basescu, in conditiile in care intre conducerea MAE si seful statului trebuie sa existe o coeziune care merge pana la simbioza, pentru a se promova coerent, pe plan international, linia diplomatiei Romaniei. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a ambitionat si Adrian Mihai Cioroianu i-a succedat lui Mihai Razvan Ungureanu. Or, la prima iesire europeana a lui Basescu de dupa Referendum – reuniunea la nivel inalt a tarilor central-europene de la Brno, Cehia – presedintia a transmis MAE ca domnul Cioroianu nu este admis in avionul delegatiei oficiale. Relatia inexistenta intre cei doi vectori ai diplomatiei afecteaza asadar Romania.

    Apoi, ministrul roman de Externe a tulburat din prima apele Prutului si ale Nistrului si tarile preocupate de zona Transnistriei, in special Statele Unite, care fac presiuni pentru eliminarea trupelor rusesti din zona. Printr-o exprimare ambigua el si-a aratat ingrijorarea fata de o eventuala retragere a militarilor rusi din Republica Moldova. Comentariile neavizate ale sefului diplomatiei romane au fost privite drept o trecere a Romaniei cu arme si bagaje in tabara satelitilor Federatiei Ruse. Apoi, Cioroianu a ales, precum pe vremurile Tratatului de la Varsovia, ca prima intalnire bilaterala sa fie cu ministrul de Externe al Rusiei, experimentatul Serghei Lavrov. Care l-a facut sa repete, tot ca acea pasare viu colorata despre care v-am mai spus, ca Romania ar avea nevoie de o relatie “profitabila” cu Rusia. Adevarul, va dati seama, este total pe dos.

    La scurt timp dupa ce Lavrov l-a mangaiat pe frunte, din prostia aparatului directiei de comunicare a ministerului s-a aflat ca secretarul american de Stat, Condoleezza Rice, refuzase solicitarea lui Cioroianu pentru o intalnire bilaterala la reuniunea ministrilor de externe ai tarilor NATO, de la Oslo.

    Din nefericire, toate iesirile ciudate ale lui Cioroianu par sa aiba legatura cu o linie politica prestabilita deja. In favoarea Rusiei. Actiunile desfasurate din sediul MAE in defavoarea Romaniei nu sunt de ieri de azi. Daca in cazul lui Cioroianu, aceastea sunt stravezii, dintr-o inabilitate de amator, in cazul predecesorului sau acestea au fost destul de bine mascate. Adrian Mihai Cioroianu nu are insa numai patronimul in comun cu Razvan Mihai Ungureanu. Ambii reprezinta, inainte de vreo forta politica (Ungureanu a devenit membru PNL cu o zi inaintea numirii sale), produse ale unei retele bine infipte in toate sferele importante ale statului. Putina lume stie ca, pe langa functia de conducere din cadrul Fundatiei Soros, Ungureanu a fost atat bursier al Colegiului Noua Europa patronat de Andrei Plesu cat si al lui Marc Rich, cunoscut drept infractor de talie mondiala si inventator al oligarhilor rusi Oleg Deripaska si Igor Ziuzin. Cioroianu a fost atins si el cu ceva fonduri ale Soros, fiind bursier si scrib dilematic al Colegiului si Trustului lui Plesu, dar si membru al Grupului pentru Dialog Social. Ca si mentorul sau, de altfel, cunoscut drept, curios!, si ca oficial in toate guvernele Romaniei, de la Iliescu-KGB pana astazi. In esenta, cele doua pseudo-mandate ale ungro-cioroienilor, dovedesc cred eu, cu prisosinta, esecul cooperativei antiromanesti.

    PS ACM: Adrian Mihai Cioroianu este produsul cuplului Zoe Petre-Andrei Plesu. (culmea, ambii fosti consilieri prezidentiali!. Pentru Razvan Mihai Ungureanu stim doar ca tatal este acelasi. Mama ramane necunoscuta (unora). Comentariul de mai sus al lui Victor Roncea a aparut in ZIUA pe 15 iunie 2007. De atunci s-au mai adaugat cateva zeci de motive pentru demisia asa-zisului istoric (fara lucrari!) Adrian Mihai Cioroianu. Esenta pozitiilor aberante ale inca ministrului de Externe a fost aceeasi ca cea devoalata de acest editorial. Si este la fel de valabila si pentru Razvan Mihai Ungureanu.

  12. Costin Moldovan says:

    Discuţia din platou a fost superficială. Ea a fost slab pregătitiă de cei doi tineri prezentatori, iar interlocutorii s-au lăsat antrenaţi într-un dialog copilăresc. Nu este admisibil să se vorbească în acest mod despre un eveniment atât de important pentru naţiunea română! Chestiunea meteo este pur şi simplu jignitoare.Ziua Naţională nu se stabilesşte după timpul probabil, ca o nuntă ţărănească.Serbarea populară invocată de vorbitori este problema fiecărui cetăţean şi nu a statului român. Domnul Cioroianu era parcă stingherit de nivelul scăzut al conversaţiei ! Mai zelos în a spune prostii este dl.Antonesei, care, se vede cu ochiul liber, nu cunoaşte semnificaţia Adunării de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918 pentru naţiunea română. Dar face consideraţii pretins academice! Nu ştie oare că singura minoritate naţională din Transilvania care nu făcut declaraţia de susţinere a Unirii este cea maghiară? Atunci de ce trebuie ca românii să-şi schimbe Ziua Naţională numai pentru ei? Nimeni nu-i obligă să-şi pună la balcon tricolorul României, ci doar să-l respecte; şi nici să meargă la vreo serbare populară cu bere şi mititei, dar nici să manifesteze pe străzi cu lozinci antistatale şi antiromâneşti. Până la urmă, ei sunt cetăţeni români, iar Constituţia prevede fidelitatea faţă de România. Recomand d-lui Antonesei să mai studieze istoria naţională, iar TVR să pregătească asemenea “dezbateri” cu mai multă răspundere şi spirit civic.

  13. Andrei says:

    Am inghetat si eu pe 1 decembrie la Alba Iulia si am racit putin, insa asta nu e cel mai important.
    Aceasta zi trebuie sa fie nu numai ziua nationala a Romaniei, dar ziua tuturor romanilor, Ziua Marii Uniri!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova