Chilotii murdari ai episcopului Laszlo Tokes, vicepresedinte al Parlamentului European, presedinte inchipuit al Tinutului Secuiesc si “guvernator” de Transilvania, informator al Securitatii, agent AVO, extremist maghiar si amant de Balaton

Detalii murdare despre viața fostului episcop reformat de Piatra Craiului, actualul vicepreședinte al Parlamentului European Tokes Laszlo, ies la iveală. Aflat în plin divorț de soția Edith, care l-a acuzat de infidelitate, Tokes este acuzat acum de infidelitate și comportament urât față de nevastă de un martor care a depus mărturie în favoarea lui Tokes Edith, la Judecătoria Oradea.

Într-o declarație care datează din luna noiembrie 2010, dată în timpul procesului de divorț al soților Tokes, preotul reformat Balogh Barnabas, povestește cu lux de amănunte umilințele la care a fost supusă Tokes Edith, în cei 25 de ani de căsnicie. Preotul reformat, care acum locuiește în Ungaria, a fost consilier pe lângă Tokes Laszlo, începând cu 1998. “În 1998, a fost ales episcop, iar eu episcop vicar, au fost două funcții diferite, este însă adevărat că facem parte din două tabere distincte, între care este multă tensiune. Am lucrat cu el timp de 8 ani, fiind consilier pe lângă acesta, iar relațiile dintre noi s-au înrăutățit după 1998, când am fost ales vicar”, a explicat preotul reformat în declarația de la dosar. Barnabas mărturisește că îi știa însă pe soții Tokes din 1990 și a povestit că a asistat în multe ocazii la “comportamentul pârâtului față de soția sa”. “Generalizând, pot spune că a fost umilită, batjocorită. Cu diverse ocazii, la aniversări, de față cu ea, el făcea afirmații legat de decolteul altor doamne sau alte vorbe care arătau că soția era poate a doua sau a treia femeie din viața lui și nu prima, așa cum ar fi trebuit”, se arată în declarația dată de preot în noiembrie. Martorul a spus că în discuțiile cu apropiații, Tokes Laszlo o caracteriza pe soția lui ca fiind “o țărancă proastă și primitivă”.

Găsit beat, doar în chiloți

Preotul reformat a pomenit, în declarația lui, despre un eveniment din anul 2000, din comuna Biharia, unde el a fost invitat să țină un discurs. “A venit și familia lui, care a fost mai apoi trimisă acasă, iar el a rămas acolo cu o doamnă de vreo 30 de ani”, a spus martorul chemat în proces de soția europarlamentarului. El a adăugat că la un moment dat, Tokes a dispărut de la evenimentul respectiv și a fost găsit de gărzile de corp, în stare de ebrietate. “Eu am fost înștiințat de acest comportament de participanții la eveniment și chiar am crezut că ulterior își va da demisia, lucru care însă nu s-a întâmplat. El a fost găsit atunci dezbrăcat, doar în chiloți”, scrie în documentul depus mărturie în divorț.

Aventuri la hotel

În declarația dată de preot, apare descrisă o altă presupusă aventură extraconjugală a lui Tokes. S-ar fi petrecut în 1994, la Arad, cu ocazia unei conferințe la care participau preoții reformați. “Eram cazați la hotel, fiecare avea camera lui. La mine în cameră s-au strâns câțiva participanți, pentru a bea niște vin, m-am dus să-l chem și pe el, însă el mi-a spus că nu vine, spunându-mi însă să o trimit la el în cameră pe Szabados Argentina. Chiar am condus-o, iar el o aștepta în cameră, stând pe pat și cu bustul gol, doar în pantaloni”, a declarat Balogh în fața magistraților orădeni. “Toate aceste comportamente erau cunoscute de enoriași, mulți au venit la mine, în calitate de episcop vicar să-mi spună despre acestea și se întrebau de ce biserica nu face nimic”, a mai declarat Balogh în instanță. “Reclamanta a încercat să se ridice la așteptările enoriașilor, în sensul că trebuia să fie o femeie care își respectă soțul preot, îl sprijină și este alături de el. Arăt că cei care o cunoșteam vedeam pe fața ei prin ce trece, iar ea a stat alături de el până când a putut și rezistat”, a povestit mai Balogh Barnabas.

Palfi Noemi, femeia pomenită în mărturiile de la procesul de divorț

Amantele lui Tokes

Fostul consilier al lui Tokes, de pe vremea când acesta era încă episcop, a mai relatat despre o călătorie a europarlamentarului în Statele Unite ale Americii, în 2003, când ar fi fost însoțit de amanta sa, o studentă. “Femeile cu care a fost și despre care am vorbit mai sus, legat de evenimentul de la Biharia și cel din SUA, sunt Palfi Noemi și o anume Eniko”, a mărturisit preotul. Palfi Noemi, femeia amintită în declarația preotului reformat, este o orădeancă în vârstă de 43 de ani, căsătorită cu un preot reformat, mamă a trei copii. Orădeanca, ajutată de soțul ei, conduce Asociația “Csillagocska”, care are în componență o trupă de dans și o grădiniță și prin intermediul căreia organizează diferite evenimente pentru comunitatea maghiară din Oradea. Soțul acesteia, Palfi Joszef, susține că declarațiile făcute de Balogh Barnabas în legătură cu soția lui nu sunt adevărate. “Am consultat deja un avocat și vom decide ce vom face. Dar sigur nu va rămâne așa. În rest nu vrem să declarăm nimic”, a spus Palfi Joszef pentru Adevărul de Seară Oradea.

Certuri violente

În declarația de la dosar, martorul chemat în instanță de Tokes Edith a mai povestit și despre momentul separării soților Tokes, în 2009, când europarlamentarul s-a mutat în casa parohială din Olosig. “Relația era foarte rea între ei. Am asistat la discuții între cei doi, iar referitor la certuri, aveam o cunoștință comună care mergea cu cei doi soți în Felix, la masaj și îmi spunea că de multe ori dorea să coboare din mașină deoarece nu mai suporta certurile dintre ei”, a spus Balogh.

Proces cu ușile închise

Tokes Edith a depus cererea de divorț la 23 martie 2009. În documentul înaintat la Judecătoria Oradea, soția vicepreședintelui PE Tokes Laszlo și-a acuzat soțul de infidelitate. Europarlamentarul a fost reprezentat în proces doar de avocat, care a cerut încă de la primul termen ca divorțul să se judece cu ușile închise. Ultimul termen a avut loc la 26 ianuarie, urmând ca zilele următoare judecătorii să se propunțe. Avocatul soției lui Tokes, Kovacs Zsolt, a confirmat faptul că Balogh Barnabas a fost  citat ca martor în proces. Tokes Laszlo, prin intermediul consilierului Demeter Szilard, a spus că nu are nimic de declarat. “Avocatul domnului Tokes și-a făcut treaba, urmează ca judecătorii să decidă. Domnul Tokes a cerut ca divorțul să fie secretizat pentru că el consideră că aceste lucruri țin de viața lui personală și nu sunt de interes public”, a spus Demeter Szilard.

Tokes Edith, soția fostului episcop de Piatra Craiului

N-a mai suportat umilințele

În cerea de divorț, Tokes Edith a cerut să revină la numele de dinainte de căsnicie, Joo și solicită pensie alimentară pentru cei doi copii minori, echivalentă cu o treime din veniturile soțului. În documentul depus la instanță, Tokes Edith amintește despre “nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret” și îl acuza pe Tokes că o “teroriza” și o “traumatiza psihic”. “S-a ajuns la absurditatea să comunice cu mine şi cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea în mod oficial, circa două sute de scrisori, şi al unui jurnal în care ne adresa întrebările la care aştepta răspuns: eram obligaţi să menţionăm fiecare cheltuială pe care am avut-o, cu bonul ataşat: lapte, fructe, curent, etc”, se arată în cererea depusă la Judecătoria Oradea.  Soția lui Tokes mai spune că soțul ei refuza să se afișeze împreună cu ea, în public.  “Nu mă invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta şi la care îşi invita prietenii şi colegii, evitând să apară cu mine în cercuri de prieteni”, se mai arată în cererea de divorț.

“Domnul Tokes nu dorește să comenteze. Vrea să-și protejeze familia și copiii, în primul rând”

Szilagyi Zsolt, consilier Tokes Laszlo

Tokes Edith a vorbit despre problemele din căsnicie într-o scrisoare

Problemele dintre cei doi soți nu sunt o noutate. În 2009, într-o scrisoare adresată enoriașilor din parohia Timișoara, Tokes Edith a vorbit deschis despre problemele din căsnicie. Documentul datează din 24 iulie 2009 și prin intermediul ei soția lui Tokes declină invitația celor din Timișoara la aniversarea a 20 de ani de la Revoluție. “Nici acum, nici în data de 15 decembrie, nu doresc să particip la nicio manifestare aniversară în compania soțului meu Tokes Laszlo, care în decursul celor 20 de ani, în repetate rânduri și-a bătut joc de rezistența mea eroică și renunțarea mea la sine, de odinioară. În cunoștință de cauză pot afirma că nu a meritat devotamentul meu suprem de atunci”, a scris Tokes Edith.

Soții Tokes, într-o poză făcută în anii ’90

De menționat că soția europarlamentarului a participat la Revoluția din 1989, alături de Tokes, ea fiind atunci însărcinată cu fetița lor. “În 1989, Tokes a darâmat zidul tăcerii (face referire la contribuția lui la Revoluția de la Timișoara n.r.), dar după eliberarea noastră a demolat zidul căsniciei…iar pe mine, în calitatea mea de soție, m-a neglijat și m-a umilit. A făcut asta și în public, fără nicio reținere”, a mai spus Tokes Edith în scrisoarea ei. În același document, soția lui Tokes i-a reproșat că în cursul mandatului de europarlamentar “niciodată nu și-a asumat la Bruxelles rolul său de soț, spunându-mi că nu am ce căuta acolo”. Problemele celor doi nu erau străine nici de preotul care slujește în biserica din parohia lui Tokes Laszlo.  “La biserica noastră ne rugăm foarte mult pentru familiile enoriașilor precum și pentru familia fostului episcopul Tokes Laszlo. Este în interesul familiei și al copiilor să fie restabilită pacea și înțelegerea. Pentru liniștea în familia Tokes ne rugăm de douăzeci de ani”, a recunoscut preotul Veres – Kovacs Attila.

Presupusele aventuri ale lui Tokes, în presă

Primul material despre presupusele aventuri ale lui Tokes a apărut în 1999. “În 1999 mergeam în fiecare sâmbătă, alături de colegii de presă, la conferințele Consiliului de Colaborare al Coaliției de Guvernământ, filiala locală, să aflăm ultimele noutăți. Într-una din zile, când am ajuns, era vânzoleală mare.  Vicepreședintele UDMR de atunci ne-a întrebat ironic ce jurnaliști suntem de nu știm ultimele bârfe. Se zvonea că soția lui Tokes l-a prins cu jurista. Deși toți colegii de presă au scris o bârfă pe tema asta, eu am ales să fac un demers jurnalistic. După lungi insistențe la Episcopie mi s-a  spus că Tokes nu e in țară. Am cerut să vorbesc cu ea și mi-a transmis prin secretară că nu vrea să discute pe acest subiect. Interesant este că eu nu am precizat nici un moment pentru ce subiect o caut.  Am scris un material despre bârfă, demersurile făcute și mesajul juristei pentru mine. Ea m-a dat în judecată pentru calomnie. Și a câștigat”, a povestit Florin Budea, jurnalistul care a scris despre subiect.

EXCLUSIV Infidelităţile pastorului Laszlo Tökès

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova