O noua porcarie in Camera Deputatilor: Declaratia de condamnare a oficialilor extremisti ai Ungariei a fost anulata dupa vot. Tradatorii PDL-UDMR: Un singur vot aranjat si 135 de soldatei anti-romani au murdarit, din nou, fata Romaniei

Mediafax: Oltean anunţă adoptarea declaraţiei privind mesajele ungare, apoi revine spunând că nu e cvorum

Preşedintele şedinţei de marţi a plenului Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a anunţat iniţial adoptarea declaraţiei privind mesajele unor oficiali ungari, însă după câteva momente a revenit spunând că nu a fost cvorum.

Preşedintele de şedinţă Ioan Oltean a anunţat, iniţial, că declaraţia a fost adoptată cu 142 voturi “pentru”, 110 voturi “împotrivă” şi 25 de abţineri.

Acest anunţ a fost primit de parlamentarii din opoziţie cu aplauze şi urale, iar Oltean a declarat închisă şedinţa Camerei Deputaţilor.

După câteva momente, Oltean a redeschis şedinţa şi a anunţat că de fapt această declaraţie a fost respinsă de plen întrucât erau necesare 143 de voturi pentru adoptarea ei.

“Declaraţia se adoptă cu jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi, iar în sală au fost 284 de deputaţi”, a spus Oltean.

Deputaţii din Comisia de politică externă au adoptat, marţi, cu 12 voturi “pentru”, niciun vot împotrivă şi nicio abţinere, textul declaraţiei prin care Camera Deputaţilor deplânge folosirea în scopuri politice a zilei de 15 martie şi consideră inacceptabile declaraţiile unor lideri ungari.

Deputaţii USL membri ai Comisiei de Politică Externă s-au întrunit, marţi dimineaţă, şi au adoptat textul declaraţiei în baza faptului că aveau întrunit cvorum de şedinţă (13 din 25 de membri), preşedinte de şedinţă fiind vicepreşedintele Comisiei, deputatul PSD Manuela Mitrea.

Astfel, în favoarea declaraţiei s-au pronunţat toţi deputaţii USL, cărora li s-a adăugat şi deputatul PDL Octavian Bot, care este din Transilvania şi care s-a pronunţat în favoarea adoptării unei astfel de declaraţii. (Felicitari! – Nota VR)

În momentul în care au venit la sala de şedinţe şi deputaţii din arcul guvernamental, aceştia au încercat să conteste votul, dar nu au reuşit. La sala de şedinţe a venit inclusiv liderul de grup al PDL, Mircea Toader, pentru a-l convinge pe Octavian Bot să îşi schimbe votul.

În urma unei pauze de consultări, deputaţii din arcul guvernamental au acceptat votul dat de deputaţii USL, cărora li s-a alăturat şi Octavian Bot, ei acceptând totodată că declaraţia a fost adoptată de comisie.

Potrivit declaraţiei adoptate si apoi anulate, “Camera Deputaţilor, având în vedere excelentele relaţii româno-maghiare, deplânge faptul că s-a încercat folosirea în scopuri politice a sărbătorii de 15 martie şi, în cadrul unor manifestări publice desfăşurate în România, unii demnitari maghiari au folosit o retorică politică cu accente naţionaliste străine idealurilor UE şi lumii moderne”.

“Camera Deputaţilor consideră că sunt inacceptabile declaraţiile unor oficiali maghiari cu privire la autonomia teritorială bazată pe criterii etnice. Camera Deputaţilor reafirmă că relaţiile dintre România şi Ungaria, aşezate de providenţă una lângă cealaltă, menite a colabora pe toate planurile şi de a fi partenere în cadrul NATO şi UE, trebuie să fie guvernate de bună vecinătate şi convieţuire ale lumii democratice”, se precizează în declaraţie.

NOTA mea: Nu cred ca cei care au propus Declaratia sunt, neaparat, mari patrioti. Ba chiar dimpotriva. Insa mult trambitata “demnitate nationala” le cerea si membrilor PDL sa li se alature, indiferent de ordinele primite. Parlamentari PDL au reusit sa demonstreze la unison – cu doar cateva exceptii! – ca sunt doar niste sclavi marunti ai tradarii nationale.

UPDATE cu situatia voturilor:

142 de voturi “pentru”, 110 “contra” şi 25 de abţineri. Acesta a fost rezultatul votului privind Declaraţia Camerei Deputaţilor referitoare la o serie de mesaje antiromâneşti ale unor oficiali maghiari rostite pe 15 martie a.c.
Voturile „pentru” au venit din zona PNL+PC (48), PSD (79), PDL (8), UNPR (3), independenţi neafiliaţi (5). Împotrivă au votat: PDL (88), UDMR (20), UNPR (2); s-au abţinut PDL (5), minorităţi (14), UNPR (6).
Integral la Dan Tanasa
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “O noua porcarie in Camera Deputatilor: Declaratia de condamnare a oficialilor extremisti ai Ungariei a fost anulata dupa vot. Tradatorii PDL-UDMR: Un singur vot aranjat si 135 de soldatei anti-romani au murdarit, din nou, fata Romaniei”

  1. iuliana says:

    RUSINE

  2. florin tudor says:

    Am mai cerut premierului-ca cetatean roman-sa se exprime public daca este roman,daca este dispus sa condamne orice fel de afront adus acestui popor ce s-a jertfit pentru multe natii, chiar daca acestea au fost de o perversitate de nedescris.Pentru a fi sustinut acest guvern face aceste conventii.Nu cred ca este bine D-le Boc !Gindeste-te si la ziua noastra de miine,fiindca vei impartasi la fel cu toate partidele in exercitiu o aceeasi piine neagra (un sfert) alaturi de canuta de apa Este o lege a naturii in primul rind si veti da socoteala cu totii (putere si opozitie deopotriva) fiindca nimic nu se schimba ,totul se transforma,cu specificatia ca vom fi atenti sa nu se mai transforme asa zisii oameni de bine

  3. Gelu-BW says:

    …….cu aprobarea PDL-ului ,,Ungurii,, i-si bat joc de romani…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova