De ce s-a cerut azi la TVR patibularul Patapievici. Sute de romani au semnat deja Petitia Online contra “Raportului Patapievici” de falsificare a istoriei Romaniei Medievale

Fara sa ne spuna nimic, patibularul din varful ICR-ului s-a invartit azi de o ora de ineptii la TVR, deranjand la stomac dupa cina putinii romani care se mai uita inca la fostul post national de televiziune, doar pentru a monitoriza actele de antiromanism in vederea unui viitor proces al agentilor anti-Romania (si care ne-au trimis spre dovada imaginile alaturate, scoase din voluminosul Dosar in lucru). Ce vroia de fapt Patapievici, invadand si casele romanilor, dupa ce le-a ocupat deja institutiile cu brigazile lui rosii de “omuleti patibulari”? Sa fie vazut. Pentru ca biata papusica cu capul plin de paie se simte amenintata. Sute de romani, printre care se numara istorici, preoti, scriitori, jurnalisti, oameni de cultura, au semnat in doar cateva zile o Petitie Online – Aparati Istoria Romanilor – pentru stoparea unei barbarii la care si-au pus umerii tovarasul vici si tovarasul sky, ambii incaltati de bulibasa Plesu cu cate o functie in zona de capcanare a SIE, adicalea la ICR respectiv la MAE. Este vorba de oroarea rolleriana “Romania Medievala“, unde un alt ski, un var cules de prin Galitia al tovarasului vici, ne explica in patru limbi ca  romanii au ocupat cu forta zona asta pustie numita azi Romania, unde se gasea deja “un mozaic de popoare si culturi”. Ca invadatori ce suntem s-ar putea sa-i tragem si un sut in cur acestui ski, cu prima ocazie cand apare prin Bucuresti de la clubul lui de rotarian din Hateg. O sa ziceti poate ca CUR e un cuvant urat si nu-i sta bine unui jurnalist sa-l foloseasca. Nici chiar unele portaluri nu-l accepta la comentarii, cum ar fi Ziare.ro, unde stirea despre Petitie a stat pe locul 1 in Top timp de doua zile. Cu toate acestea cuvantul CUR e nelipsit din gura distinsului domn Patapievici in toate lucrarile “Operei” sale, stand tiparit nu pe hartie igienica ci cu litere de aur de nu mai putin celebrul Liiceanu, la fosta Editura Politica a Partidului, actuala Humanitas, primita cadou de la la fel de stimatul Iliescu-KGB. Partea cea mai simpatica este ca anii au trecut si personajul stramb din poza de mai sus a inceput, treptat, sa capete exact portretul pe care-l facea el romanilor in “Opera” sa de capatai, republicata an de an de Loja Humanitas. Sa fie un blestem? Daca da, atunci ar trebui, fara indoiala, sa ia aminte la propriile lui vorbe, care i se potrivesc, iata, atat de bine. Cititi singuri autoportretul pe care si l-a facut vrand de fapt sa injure romanii si admirati alaturat fotografiile cu bietul patibular. Vorbesc de la sine!

Portretul lui Patapievici este “ca al fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii”,  un personaj “cu substanta tarata… fata patibulara… gura vulgara, trasaturi rudimentare”, cu “gura mereu svintata pentru a fi urinata” si o “puturosenie abisala a stătutului sau suflet… care tropaie vesel intr-un trup inconstient, pana ce mintea-i va fi in sfarsit scopita, inima ii va deveni piftie, iar creierul un amestec apos”. Brrr…

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “De ce s-a cerut azi la TVR patibularul Patapievici. Sute de romani au semnat deja Petitia Online contra “Raportului Patapievici” de falsificare a istoriei Romaniei Medievale”

 1. Sunt neobositi si teribili de activi ‘urmasii galitienilor’ in ultima vreme. Florin Iepan cauta material pentru un film (atentie!) platit de CNC cu tema ‘masacrul de la Odessa’ unde romanii ar fi facut holocaust cu evreii, fara sa scoata o vorbulita despre ‘Saptamana rosie’ – vezi eseul lui Paul Goma, Patapievici are proiecte in care se arata ca poporul roman a venit mai tarziu in aceste locuri, Tismaneanu se ocupa de proiecte de regionalizare (si el foarte activ in ultimul timp), avem zilele acestea un festival al filmului evreiesc, ba chiar si muzica ‘Basarabish’ la Green Hours.
  Ungurii declara nesupunere civica, tiganii fac legea prin cartiere, antenele urla iar Mandruta face misto de domnul Ion Diaconescu in emisiuni-gunoi ca ‘Nimic Important’.
  Cam nasol!

 2. alexandru paduraru says:

  Felicitari, Victor. Felicitari in sensul ca trebuie sa vedem o realitate de c…t si niste Cururi cu majuscula.

 3. Iustina Bacosca says:

  Ar fi timpul ca “zborul in bataia sagetii” al acestui macrocefalic (bravo pt. poze! Sunt relevante) sa ajunga la final, fizic si metafizic. Lasa-ne domnule Patapievici ca ne-am cam saturat de tradatori, parveniti si imorali. Nu mai pozati in maica Tereza ca mirositi a fecale de la o posta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova