O poveste si o poza de pe Facebook: Cum l-am gasit dupa 21 de ani pe omul caruia i-am salvat copilul dintre bocancii scutierilor, pe 21 decembrie 1989, cam pe la pranz

Povestea e simpla: L-am gasit dupa aceasta pagina de revista “antica si de demult”, postata pe Facebook, si in a carei prima fotografie mi-am vazut nasul si gura intr-un “huo”. Mi-am adus aminte si cine a facut-o: Titi Calistru, ulterior fotograf la “Romania libera”, plecat din tara candva dupa mineriada. Fotografia de jos este facuta, cred, de Pascal Ilie Virgil – cu care m-am reintalnit prin iunie, tot la “Romania libera”, primul meu “loc de munca” in “presa mare” – si care era tot acolo, in mijlocul bulevardului Magheru, acum 21 de ani, intr-un 21 decembrie, cam pe la pranz. Omul cu copilul se numeste Ovidiu Paulescu. Dupa acest moment, a ajuns in CC, a fost “terorist” o noapte (“arestat” si intins pe jos cu un automat infipt in ureche), apoi membru al conducerii CFSN, apoi, cam imediat dupa Piata Universitatii, a plecat si el, subit. Si nu s-a mai intors. Cum sunt contra curentului din fire, acum, cand toti gainarii de presa mai mult sau mai putin acoperiti fac gat dupa cum le susura strategii electorali de origini circumcizionale ai guvernului cioc-boc, ma gandesc sa cer certificat de revolutionar si drept plata un singur drept: sa dau cu opinci in tartorii UDMR-istilor pana le iese “Tinutul Secoiesc” din cap. Chiar, oare de ce n-am instaura forma asta pasnica de protest? Mai vladica ia o opinca!

Povestea cu copilul am scris-o aici, la aniversara: Batranul si steagul. 21 Decembrie 1989

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Responses to “O poveste si o poza de pe Facebook: Cum l-am gasit dupa 21 de ani pe omul caruia i-am salvat copilul dintre bocancii scutierilor, pe 21 decembrie 1989, cam pe la pranz”

 1. karmapolice says:

  ar trebui…

 2. ghita1964 says:

  Atâtica era și al meu pe 21 decembrie.

 3. un strain says:

  cineva spunea : a sacrifica propriile interese pentru idei care gindesti tu ca sunt bune pentru tara ta e pura nebunie. Avea dreptate? Atunci ce s-ar face societatea fara acesti nebuni? ar fi mai buna sau nu ?

 4. Anonim says:

  Ma impresioneaza lupta pe care o duceti singur.

  Comentariile, deci implicarea, sint minime.

 5. Joan says:

  si nu ti-a povestit cu ce s-a ocupat? Se tot baga in seama dar cine il cunoaste se cutremura. Sa nu ajunga pe la Sibiu ca-i de rau pt. el

 6. alina says:

  Ovidiu Paulescu un Impostor insipid.

 7. VR says:

  Stimata Doamna Alina Onciu, nu pot sa public ceea ce ati afirmat fara probe. Reveniti va rog cu ele, daca exista.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova