Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla, prima romanca trecuta in randul sfintilor, a fost vanduta de familia Sturza ucrainenilor

Sfanta Teodora de la Sihla, praznuita pe 7 august, s-a nascut in 1650, la Vanatori, judetul Neamt. Fiica a armasului Stefan Joldea, paznic al Cetatii Neamtului si facator de arme pentru cei ce aparau vestita Cetate a Moldovei, cuvioasa facatoare de minuni si hranita de pasarele cu firimituri a devenit prima romanca trecuta in randul sfintilor, in 1992, cand Patriarhul Teoctist si Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane au hotarit canonizarea ei. Decizia Patriarhului Teoctist s-a dorit a fi si o indreptare fata de tradarea lacomei familii Sturza (tradatoare pana astazi, cand taie padurile Neamtului si le exporta ca materie prima) care a instrainat moastele sfintei noastre ucrainenilor de la Pecersca, in schimbul unor vesminte preotesti si arhieresti. Si in ziua de azi pecerscaienii evita sa-i recunoasca obarsia denumind-o “Sfanta din Carpati”. Intr-o zi sfanta le va pogori Carpatii direct in cap!

Mai sus, fotografii de la pestera in care s-a nevoit Sfanta Teodora de la Sihla pentru Dumnezeu si neamul nostru.

Mai multe fotografii si un video la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla, prima romanca trecuta in randul sfintilor, a fost vanduta de familia Sturza ucrainenilor”

  1. Razvan says:

    Familia Sturdza are doua ramuri. Ramura patriotica ce se trage din Voda Ionita Sturza, primul domn roman in Moldova dupa fanarioti, luptator impotriva rusilor. Ca si fostul ministru de externe Mihail Sturdza din 40 (autor al unor carti fenomenale, printre care “Romania si sfarsitul Europei — amintiri din tara pierduta”).

    Cea de a doua ramura, se trage din Voda Mihail Sturza. Ca si acesta toti din partea asta sunt business oriented. Adica au tocat tot ce se putea toca si jumulit tot ce se putea jumuli. Tot el a permis intrarea in Moldova a evreilor fugariti pentru buna purtare din Polonia si Rusia. Ce a urmat stim cu totii si i se datoreaza.

    Averea lui voda Mihail a fost in final jefuita la moartea sa in propriul castel din Franta de un ginere al sau, la baza nobil rus.

    Actualul “print” e mai mult grec, rus si orice alta decat roman, a facut avere in Elvetia ca jucator de tenis si industrias.

    Urmasii primului nu revendica nimic, ei sacrificand totul pentru tara. Urmasii ultimului mulg si jumulesc in buna traditie a familiei (mai mult Vogoride decat Sturdza).

    Ca de obicei, romanii premiaza lasii si profitorii pedepsind eroii.

  2. VR says:

    Mai precis, ca de obicei “romanii” nu romanii… Multumiri pentru istoric!

  3. Iustina Bacosca says:

    Cuvioasa Teodora ajuta pe toti pelerinii care vin la Sihla. Rugaciunile catre Sfanta din Carpati sunt ascultate. Am fost dumunica la Sihla si am simtit cu adevarat ajutorul sfintei Teodora.
    Padurile Neamtului sunt taiate cum nu au fost nicicand. La Almas te ingrozesti. Aproape ca mergi pe copacii taiati. Nu mai stii care e drumul si care este padurea. E un haos total. Asa e si pe Valea Muntelui si in zona Sucevei, peste tot aurul verde este furat cu nesimtire. Pana cand??!! Cine va opri acest jaf? Pe o pancarda in muntii Neamtului, in zona Sihastiei, scrie asa: “Muntele impadurit este rezerva de apa a tarii”. Sunt povete pentru cei sarmani si patrioti. Se vede ca pentru “ceilalti” sunt vorbe in vant…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova