Poluarea de la Rosia Montana. Realitate, mituri si controverse. Din elicopterul lui Traian Basescu pe malul raului Abrudel. FOTO/INFO

Pentru ca Traian Basescu nu a avut GPS pe aparatul sau foto ca sa identifice din elicopter care e exact raul poluat care se varsa din Rosia Montana in Aries, si a furnizat presei fotografii cu apele din Rosia Poieni, o intreaga pletora de activisti a sarit sa-l conteste atacand, in fapt, argumentul primordial: si anume ca raul care izvoraste din vechea cariera a Rosiei Montane este extrem de poluat si azi, la atatia ani de la inchiderea minei. Practic, apele ies rosii din munte si se varsa in Abrudel si Aries, exact ca si de la Rosia Poieni. Sau pentru ca ar fi alte poze nu exista poluare la Rosia Montana??? Ce trebuie sa intelegem, de fapt, din realitatea de la fata locului, pe care o prezint, frust, mai jos: ca, desi de 14 ani zeci de asociatii “ecologiste”, unele de-a dreptul organizatii-fantoma ale Retelei Soros, sustin ca lupta impotriva viitoarei poluari cu cianura a Rosiei Montana, in tot acest timp nu au facut absolut nimic pentru “salvarea” localnicilor de actuala situatie, a apelor rosii care le invadeaza fantanile si le otravesc viata, zi de zi. Si-atunci pentru ce “salvare” lupta de fapt activistii lui Soros? Iata realitatea:

You can leave a response, or trackback from your own site.

14 Responses to “Poluarea de la Rosia Montana. Realitate, mituri si controverse. Din elicopterul lui Traian Basescu pe malul raului Abrudel. FOTO/INFO”

  1. aurel says:

    nu cred ca presedintele a facut-o cu intentie. eu inteleg ca se intampla greseli. asa ca nu are rost sa condamnam. si adevarul e ca zona e poluata, poate nu asa tare, dar important e ca apa nu e potabila si nimeni nu face ceva, deis e asa de foarte mult timp.

  2. Victor, poluarea existenta dinainte de 1989 nu se rezolva aducand o poluare de cateva sute de ori mai mare.
    Crede-ma, in atasamentul tau fata de Basescu, incetezi sa fii obiectiv.
    Nimic nu justifica proiectul actual.

  3. VR says:

    Cu cianura, la nivelul redus stipulat in contract, nu cred ca-i chiar asa de grav dupa cum profeteste ayatollahul Soros. Basescu a promis ca-i pune sa bea din apa lacului de decantare pe cei de la RMGC. Plus ca astia au prevazut in contract si curatarea raului poluat. Poate ar fi de folos, cred, pentru localnici, sa aiba si ei un rau curat, nu crezi? Iar “salvatorii” lui Soros, la cati bani au tocat pana acum pe propriile salarii puteau sa curete raul de 100 de ori. Daca ecologismul nu ar fi doar o escrocherie ordinara…

  4. Vlad says:

    Am ramas un pic in urma, acu ceva vreme Soros voia sa inceapa exploatarea prin diferite firme fantoma, acu Soros sponsorizeaza activisti verzi, care e faza, ce s-a intamplat intre timp?

  5. VR says:

    Ai ramas mult in urma. Conspecteaza acest blog si vei gasi raspunsul.

  6. Gabi says:

    Poluarea de acolo e mai mare decat ce ar urma sa fie la noua exploatare, care e una din cele mai curate din lume, doar in Suedia se mai foloseste o tehnologie atat de noua care sa foloseasca atat de putina cianura

  7. kla2005 says:

    respect pentru ceea ce faceti
    scoateti la lumina adevarul!
    imi plac foarte mult articolele!

  8. andrei says:

    nu e vorba doar de ecologie, ci in primul rand de un contract prin care Romania e jefuita de aur…asta dupa ce am dat petrolul tot pe nimic…

  9. VR says:

    @ andrei E vorba si de ecologie, respectiv de ecologizarea Romaniei de ticalosi ca Soros si compania…

  10. pinochio says:

    “Accidentul minier din 2000 de la Baia Mare a constat într-o scurgere de cianura produsa lânga Baia Mare. Accidentul s-a produs la societatea Aurul S.A., un joint-venture al companiei australiene Esmeralda Exploration si al guvernului român. Cianura deversata a afectat râurile Sasar, Lapus, Somes, Tisa si Dunare înainte de a ajunge la Marea Neagra.
    Apele poluate, în special Tisa si Dunarea, au provocat moartea unei mari cantitati de peste în Ungaria si în Iugoslavia. Accidentul a fost unul dintre marile dezastre ecologice din Europa de dupa Cernobîl.
    source, wikipedia: 2000 Baia Mare cyanide spill.”

    Cine urmeaza a plati peste 120 milioane euro despagubiri fata de Ungaria?
    Cine va reface fauna distrusa, cu efecte inca necunoscute pentru viitor?
    Ne mai permitem alte dezastre ecologice de asemenea proportii azi, cind traversam o criza economica fara precedent in istoria recenta, care la origini are tocmai o criza ecologica?
    Cine isi asuma azi un asemenea risc?
    Merita 4% din totalul aurului extras din subsolul acestui pamint, atit cat ii revine statului Roman, o amenintare de asemenea proportii?

    Aurul Muntilor Apuseni, aurul negru al Vaii Prahovei, apartine locuitorilor acestui pamint. Ce viitor lasam copiilor nostri? O tara secatuita de bogatii asemeni unui lan peste care a trecut un stol de lacuste?! Toate aceste bogatii apartin viitorimei, este mostenirea pe care am primit-o si avem obligatia sa o transmitem mai departe generatiilor ce vor veni!

    Cine isi uita istoria merita s-o repete.

  11. VR says:

    @pinochio
    Vorbiti prostii! Mai mult: tampenii. Povestea cu accidentul ecologic de la Baia Mare a fost imens exagerata de “bunii nostri vecini si prieteni”. Dar e normal sa raspandati numai minciuni cand semnati ca atare

  12. Ioana says:

    Vechile exploatari miniere de la Rosia Montana, facute fara protejarea mediului, au lasat urme adanci, vizibile astazi din plin la Rosia Montana. In premiera pentru Romania, RMGC a creat o statie pilot de epurare a apelor acide. Doua tehnologii moderne au fost testate, obtinandu-se rezultate impresionante. Dovezile in acest sens sunt pestii care traiesc acum in acvariile cu apa ce provine din fostele galerii miniere si care a trecut prin procesul de curatare. Statia se poate vizita gratuit.

  13. bubu says:

    frumos articol…si real 🙂
    bravo

  14. Ioana Ioana says:

    Credeti-ma , locuiesc in zona , iar poluarea este foarte mare . Un lucru este cert : toti acesti ” salvatori ” care se opun proiectului minier , in atatia ani de cand s-a inchis vechea exploatare de stat , nici macar unul din ei nu a venit sa lupte pentru ecologizarea zonei !

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova