Sa ne lamurim cu Patapievici si Eminescu (pe linia ungro-rusa)

Mihai Eminescu „a jignit în mod foarte profund atât naţiunea, limba, cultura maghiară, cât şi legislaţia, ştiinţa şi po­litica economică ale poporului ma­ghiar (…). Nu merită ca o stradă din municipiu să-i poartă nu­mele”.

Csibi Barna, extremist ungur, in actiunea Gărzii Maghiare „Eminescu – publicistul” de la Miercurea Ciuc (Extremistul maghiar Csibi Barna i se alatura lui Patapievici, contra lui Eminescu)

“Invaluit de stupefiante politicianiste, sovine (sic!), de cele mai multe ori cade in pacatul deformarii istoriei, de pilda, atunci cand trateaza independenta inchipuita a Valahiei la 1875 (sic!), divagatiile sale privind toponimul Basarabia (…) Ametit de inchipuiri amplificate de sovinism politicastru (sic!), M. Eminescu cheama la razboi” din cauza “inchipuiriilor poetului despre Basarabia”.

Vasile Stati, “ideolog cultural” la Chisinau, plagiator si autor al dictionarului “moldo-roman” (Intelectualii Rosii, Eminescu si Unirea)

“Sunt stupefiat atunci când descopăr că Eminescu e consi­derat (un mare) autor politic. (…) Mill e filosof, Eminescu – doar comentator.(…) Spre deosebire de Prévost-Paradol, Eminescu nu a pro­dus altceva decât articole de gazetă. Jur­nalismul şi reflecţia siste­matică despre politică nu sunt acelaşi lucru. Gazeta e un moft.” “Eminescu trebuie contestat şi demitizat, dar nu pentru rudi­mentele sale de gândire politică. Din acest punct de vedere, el e realmente nul. Nu ai obiect.”

Cristian Preda, ideolog al UTC, PCR, GDS si PDL. Extrase din doua articole aparute in Dilema, 1998 (Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni)

“Hotarât lucru, la o suta cincizeci de ani de la nastere, Eminescu nu mai e la moda. (…) Eminescu e condamnat sa paleasca, deoarece vorba lui Maiorescu ,,celula nu rezistă”. (…)…Fostul poet national al României clasice e ,,politic incorect”. Cum ar fi putut fi altfel? Ca poet national Eminescu nu mai poate supravietui, deoarece noi azi iesim din zodia nationalului. (…) Din punct de vedere politic, Eminescu pare a fi irecuperabil.”

Horia Roman Patapievici, “ideolog cultural” “dilematic” la ICR, mic plagiator si impostor dar mare autor. Extrase din articolul “Inactualitatea lui Eminescu în anul Caragiale”, Flacara, nr. 1-2/2002 (Horia-Roman Patapievici: “politic corect” pentru noua tabla de valori acceptate)

Foto: Dusmanii lui Eminescu continua atacul pe linia CPEx al CC al PCR prin “Dilematica”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “Sa ne lamurim cu Patapievici si Eminescu (pe linia ungro-rusa)”

  1. Elena says:

    ,,Sarcina mea este să fac cunos­cu­tă peste hotare cultura română. Nu ce­ea ce cred unii că este cultura română(!!!)Horia-Roman Patapievici, un interviu recent :„Suntem bolnavi de rea-credinţă” (!?!) Cititi interviul, o adevarata ,,Revelatie” : https://www.timpolis.ro/articol-suntem-bolnavi-de-rea-credinta-22262.html

    Pana la urma…cine hotaraste si ce cultură promovează ICR ? Eminescu nu este cultură romană dacă trebuie să stea in debara, Eliade a fost depasit de ,,discipoli”, etc. !? Am obosit studiind operele ,,marelui ” Patapievici si o prima concluzie : discernamant obturat ! -))))

  2. VR says:

    Absolut! Corect: “operele”. 🙂

  3. cucus says:

    “Cine instigă populaţiile la ură nu doar că se joacă cu focul, se joacă cu diavolul. Iar în faţa diavolului stă doar sfinţenia ori Dumnezeu.”

    Uau, stie si de Dumnezeu …Cand a aflat de asta ca nu se facea la “cele scoli inalte”? …
    Sa ii multumeasca Atotputernicului ca ii mai lasa zile de pocainta …

  4. Iustina Bacosca says:

    MARELE GURU PATAPIEVICI A FOST PUS CU BOTUL PE LABE. BRAVA! UN SUT IN FUND ESTE UN PAS INAINTE…SAU INAPOI. POATE ASA SE SMERESTE. DOAMNE, AJUTA!
    URMEAZA PURIC, LIICEANU, PLESU, CARTARESCU, DINESCU..ETC. ASTEPTAM VESTI.

  5. Car a fost mare si tare la ICR dl Patapievici a refuzat sa publice traducerea in limba engleza (care m’a costat 7 ani din viata) in anuarul traducerilor din scriitori romani. Si’a publicat in schimb tovarasii din gasca…
    Mai rau a fost ca Basescu, un om in czre credeam, l’a decorat, pe el si pe Norman Manea, un alt mare denigrator al culturii romane.

  6. ultor says:

    Eminescu n-a jignit cultura maghiara pentru ca asa ceva nu exista.

    Otto Hausser: “In viata culturala a Ungariiei maghiarii n-au nici o parte de merit.”
    Franz von Loher (1784): “Nu exista o singura idée de cultura, fie in domeniul juridic, fie militar ori de stat, in religie si morala, in arta si stiinta sau in orice alt domeniu, care sa fi pornit de la maghiari luandu-si drumul spre omenirea civilizata… Ce pustietate prapastioasa acopera intreaga istorie milenara a maghiarimii! Spiritul lor pe cat se pare de focos, de otelit si de energic, pe atat este de steril in adancime!”

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova