Presedintele-suspendat ne intreaba pe Facebook: Esti suparat pe Basescu? Pai de ce? Roncea ii raspunde: Pai de ICR si GDS

Victor Roncea

PPS: Cand m-am suparat prima oara pe Traian Basescu a fost in 2006, atunci cand presedintele, in razboiul sau cu stapanii imperiilor media din Romania, se lua de simplii jurnalisti, trimisi ai televiziunilor mogulilor (de la cazul ziaristului postului TV al lui Vintu agresat verbal la Rast la mai celebrul “gaozar” al lui Mihai Iacob, Ovidiu Zara). Cand i-am reprosat public acest lucru a ales sa paraseasca sala unde se desfasura o conferinta exact pe tema relatiei politicienilor cu presa. Ulterior, cred, a admis, probabil, in sinea lui, ca a fost consiliat gresit de Adriana Saftoiu, care s-a dovedit o tradatoare notorie, la fel ca foarte multi din cei care l-au inconjurat sau inca il mai inconjoara si azi.

Ma bucur insa ca au trecut, iata, sase ani, si presedintele, acum suspendat, a admis indirect si public ca a gresit atunci. In interviul de zilele trecute de la Realitatea aceluiasi Vintu, Traian Basescu a spus ca nu are decat simpatie pentru ziaristii aflati zilnic in soare, in fata sediul sau de campanie. “Acolo sunt nişte copii pe care voi îi trimiteţi. Nu te poţi razboi cu ei. Te războieşti cu Cristoiu, cu Cristian Tudor Popescu…” Pai nu asta ziceam si eu? Doar ca lista mea era putin mai lunga: Vintu, Patriciu, Voiculescu, Sarbu, Paunescu.

Iata relatarea de presa de atunci: “Roncea a intervenit si a aratat ca, potrivit sondajului, rezulta ca 82% dintre ziaristi considera ca mass-media din Romania sunt influentate de oamenii politici in mare masura si in foarte mare masura. Iar 85% considera ca presa este influentata de “oamenii cu multi bani”. “Nu cred ca este intamplatoare aceasta suprapunere de procentaje”, a spus Roncea afirmand ca exista pericolul ca presa romaneasca sa se indreapte vertiginos spre lipsa totala a independentei. “La ora actuala exista cinci mari trusturi de presa care tind sa devina imperii”. Unele dintre acestea il sustin pe presedinte datorita unor legaturi directe cu patronii lor, a lasat sa se inteleaga jurnalistul. Insa cei care sufera sunt simplii ziaristi.”

Cand m-am impotrivit impreuna cu Civic Media primei tentative de rasturnare a sa, din 2007, cu toate riscurile ce decurgeau din sustinerea mea totala, gest care mi-a atras antipatia ambelor tabere care-si disputa si azi Romania – ticalosii anti-Basescu si profitorii pro-Basescu – , nu mi-a mai pasat de supararea mea.

Apoi, la alegerile in 2009, am fost unul dintre ziaristii pe care puteai sa-i numeri pe degetele unei singure maini, care iarasi am luptat, neconditionat, pentru Basescu, presedintele care parea vectorul adevaratei Americi, cea care m-a salvat si pe mine dupa mineriada bestiala a lui Iliescu-KGB. Dupa razboi, multi viteji s-au aratat, la inhatat de functii sau strecurat pe liste, pentru a face apoi, pe marii moralisti, acaparand conducerea si deturnand misiunea partidului capcanat azi in totalitate de brigazile rosii ale GDS. Eu, in schimb, am fost eliminat din presa, drept recompensa, probabil, pentru ca am crezut in Traian Basescu, omul si presedintele tuturor romanilor, de la Nistru pan’ la Tisa. Si pentru ca ma incapatanam sa iubesc Romania in acelasi spirit imbratisat de-a lungul istoriei de marii inaintasi ai presei romane, de la Eminescu la Eliade: apararand si promovand valorile nationale romanesti, intr-o Europa a natiunilor.

De la primul Referendum si pana azi am fost tinta directa a celor doua categorii incuscrite de agenti antiromani – ticalosii si profitorii – care nu pot concepe ca exista si oameni care traiesc doar “pentru Dumnezeu si neamul lor”, poporul roman atacat si jefuit pana la oase de slugile lui Iliescu si batjocorit si supt pana la sange de profitorii tuturor regimurilor, capusele Romaniei din jurul lui Basescu. In schimb, alti “colegi” de-ai mei, au devenit colonei pe banda rulanda, schimband patronii ca si ciorapii si opiniile, de la “mogulii rai” care i-au facut milionari in euro, Vintu si Voiculescu, la “mogulii buni”, Patriciu si Paunescu. In fine, tot Dumnezeu va avea grija de toti!

PPPS: Ca un facut al sortii, fotografia pe care a ales staff-ul de campanie al presedintelui-suspendat sa o foloseasca pentru pagina de Facebook “Esti suparat pe Basescu? De ce?” este chiar de la acel eveniment din 2006. Daca dupa sase ani presedintele isi admite greseala de atunci sper sa nu treaca alti sase pana sa-si dea seama ca, dupa parerea mea, greseste si acum, incalzind la sanul lui aceasta gasca veninosa care, mai devreme sau mai tarziu, se va “lepada” de el – Liiceanu a facut-o deja -, cautand alta “gazda”, “indispensabila”. Dupa cum se intrevede deja din articolul ideologului GDS, Andrei Cornea, despre “mahalagiul Traian Basescu”, cel care “a fost indispensabil intelectualilor”. Sa ne rugam, asadar, sa ne dea Dumnezeu, tuturor, mintea romanului cea de pe urma!

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Presedintele-suspendat ne intreaba pe Facebook: Esti suparat pe Basescu? Pai de ce? Roncea ii raspunde: Pai de ICR si GDS”

 1. demneura says:

  Roncea n-o mai arde aiurea!
  Astăzi Traian Băsescu a dat public semnalul că nu se dezice de cele două jigodii comuniste. Fosta procuroare comunistă Monica Macovei Gherghescu şi politrucul comunist Cristian Preda.
  În consecinţă:
  VOI VOTA PENTRU DEMITEREA LUI!
  Pam-pam!

 2. VR says:

  Unde, cum? N-am vazut nimic!

 3. VR says:

  In fine, atunci sa se spele pe cap cu ei, vorba lui Radu Moraru despre “Andi” Lazescu dupa ce l-a numit Basescu PDG la TVR. In schimb, la scurt timp a ramas el fara emisiune si fara post 🙂

 4. NEA ION says:

  LUI R.MORARU CE I SA INTAMPLAT A FOST PE MERIT,STAPANU SCAPA DE SLUGA CAND NU AI MAI FOLOSESTE,DE SUPARARE CE SA MAI VORBIM NEA TREENEL NEA CALCAT IN PICIOARE DEMNITATEA DE A FI ROMAN ASA CA LA REFERENDUM VOI VOTA DA,JOS BASESCU…..

 5. Abia astept ziua de 29 iulie, o consider istorica, ne incearca, din nou, Dumnezeu. Basescu este intruchiparea vulgaritatii si a dezordinii de idei, este machiavelic, se foloseste de orice, de oricine, numai sa fie acolo, intr-o functie pentru care nu este demn! Sunt consternata de numarul mare de securisti pe care i-a adunat langa el. Pe unii dintre ei nu-i stiam, ii credeam chiar, prin anii 90, prieteni, fara sa stiu cine sunt ei, cu adevarat…Mi-e rusine de rusinea lor, sper sa-si tina privirea in jos, macar o vreme!

 6. DA la referendum, pentru ca România să iasă din zodia nenorocirii! Felicitări, domnule Victor Roncea, pentru curajul de a spune adevăruri amare, de care depind opţiuni epocale, însăşi salvarea Ţării!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova