S-a pierdut un oficial al Romaniei. Profesorul Corneliu Turianu si Secretariatul General al Guvernului il cauta inclusiv in Transnistria

Zilele trecute m-am intalnit, din intamplare, pe frumoasa strada Precupetii Vechi din Bucurestiul meu drag, cu profesorul univ dr Corneliu Turianu, distins membru al Colegiului CNSAS. In jurul lui roia o mica armata de veterani ai magistraturii, dupa nasul meu. Cu un aer de detectivi profesionisti, veteranii scanau zona si interactionau cu precupetii riverani, fiind inzestrati la purtator cu un portret-robot, dupa cum mi s-a parut. Curios – defect profesional – l-am intrebat pe profesor ce se intampla. “A evadat vreun membru CNSAS?”, am glumit eu. “Nu!; s-a pierdut un oficial. Adica un fel de oficial al Romaniei, chipurile.”, mi-a replicat profesorul Turianu. “Cum asa? E vorba de ex-premierul Tariceanu?”, am incercat, instigator, cu aluzie la o dezvaluire legata de trecutul manechinului politic si ramasa cam in coada de peste pe fundul Snagovului. “Nu, ca asta e ne-oficial acum. E vorba de un fost consilier de-al lui, un tinerel dat afara din Guvern pe usa din fata si intors pe-o fereastra din dos, in Cabinetul lui Ponta. Acum are si rang si functie.”. Hmm, poate si grad atunci. Daca-i tablagiu?, imi zic. Devine interesant… “Si ce treaba aveti cu el?”. “L-am dat in judecata si refuza sa se prezinte. Am apelat la Secretariatul General al Guvernului, angajatorul lui, practic, cu care a pierdut un alt proces, dar si astia l-au dat disparut. Cica n-are nici o adresa, nici de la RAAPPS – inca, bineinteles – nici de la Drumuri si Poduri. Omul e disparut! Fugitiv! La alerta mea acum il cauta tot Guvernul. Noroc cu niste colegi de-ai mei ca i-au gasit o adresa aici, pe Precupetii Vechi. Dar si de aici a fugit, tocmai la Iasi. Mi-e teama sa nu fuga peste Prut si Nistru, taman in Transnistria!”, glumeste profesorul. “Si totusi, cine e, dom’ profesor?”. “Un militian! Un militian, domnule! La propriu! Eu de ce zic de Transnistria? Doar acolo si in Romania mai supravietuiesc ultimii militieni din Europa. Si-astia de la noi sunt chiar si ‘spirituali’…” Enigma sporeste, asta-i clar. Un militian infiltrat in Guvernul Ponta!? “Dom’ profesor, trebuie alertat rapid IICCPCR-ul dlui Tismaneanu!”. “Ce sa-l mai alertezi, ca acolo isi face veacul personajul!”. Raman absolut siderat. Mai perplex  chiar decat un cunoscut metafizician care contempla gaurile negre din Guvernul Romaniei. “Asta-i o stire, vorba lui Cristoiu! Trebuie data televiziunilor si marilor ziaristi de investigatie ai patriei, cainilor de paza ai democratiei!”, exclam cu degetul pe tastatura mobilului, ezitand in a alege intre aprigul Turcescu si elevatul Cartianu. “Si asta nu-i tot!”, mai spune profesorul Corneliu Turianu. “Bomba e alta: sunt doi militieni, gemeni! Iar astia de la Guvern nu stiu pe care l-au angajat!”. Hai ca asta-i chiar buna! Cred ca merita o exclusivitate. Dvs ce ziceti?

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “S-a pierdut un oficial al Romaniei. Profesorul Corneliu Turianu si Secretariatul General al Guvernului il cauta inclusiv in Transnistria”

  1. Miticul Popescu says:

    Dă te rog şi tu link deoarece iar mi-au tras-o la goale şi au încercat să-mi şteargă contul!
    https://blogulmiticului.blogspot.ro/2012/10/buna-seara.html
    Mulţumesc.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova