Stiri de la Petru Voda Ro: Despre sănătatea părintelui stareţ, Arhimandritul Justin Pârvu, si despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnul: ieromonahul Hariton Negrea de la Durau

Parintele-Justin-Parvu-Octombrie-2003 - Foto Petru Voda Ro via Roncea RoPetru Voda Ro:

Despre sănătatea părintelui stareţ, Arhimandritul Justin Pârvu

joi, 06 iunie 2013

Medicii care veghează neîncetat starea de sănătate a sfinţiei sale ne-au transmis că aceasta nu a suferit modificări majore în ultimele zile, deşi sînt şi mici semne de îmbunătăţire a ei, între care este încetarea problemelor respiratorii generate de umezeala din atmosferă.

Îi îndemnăm în continuare pe cei ce îl iubesc pe Părintele Justin să nu înceteze rugăciunile pentru însănătoşire şi avem toată nădejdea că Dumnezeu nu le va trece cu vederea şi îl va ridica din patul suferinţei. Vom mai reveni cu informaţii privitoare la starea de sănătate a Părintelui Justin doar dacă vor apărea modificări majore.

Cei ce doresc să îl vadă pe Părintele Justin vor fi anunţaţi pe această pagină despre ziua în care sfinţia sa va hotărî că poate să primească din nou vizitatori, iar aceasta va veni cu atît mai curînd cu cît rugăciunile vor fi mai cu smerenie şi mai cu zdrobire de inimă. Momentan, cît părintele se află în terapie intensivă şi sub strictă observaţie medicală, nu primeşte vizitatori.

Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

Părintele Justin despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnul

joi, 06 iunie 2013

Părintele Justin Pârvu a hotărît, Vineri, 31 Mai a.c., ca următorul stareţ al Mănăstirii Petru Vodă să fie ieromonahul Hariton Negrea, duhovnic la Mănăstirea Durău. Ieri, Miercuri, 5 Iunie, a precizat că, deşi hotărîrea priveşte doar viitorul obştii din Petru Vodă, este dorinţa sa personală ca acest lucru să fie cunoscut tuturor şi să nu se treacă vreodată peste ea, căci a precizat: “nu doresc pe altcineva”. Părintele Hariton Negrea a spus că se va conforma acestei dorinţe, din ascultare faţă de duhovnicul său şi faţă de părintele mitropolit.

Ieromonahul-Hariton-Negrea - Petru Voda Ro

Ieromonahul Hariton, actualul duhovnic al Mănăstirii Durău, a intrat în Mănăstirea Petru Vodă în anul 1996 şi a fost călugărit aici în anul 1998 aici şi hirotonit în acelaşi an de către Mitropolitul Daniel Ciobotea, actualul patriarh al României, ca preot slujitor şi duhovnic al Mănăstirii Durău, ascultare în care se află de atunci pînă astăzi. În toţi aceşti ani, ieromonahul Hariton a venit regulat la spovedanie la Mănăstirea Petru Vodă şi cunoaşte bine realităţile acesteia.

Obştea Mănăstirii Petru Vodă

Vedeti si: PS Ignatie Trif în vizită la Mănăstirile Paltin şi Petru Vodă

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Stiri de la Petru Voda Ro: Despre sănătatea părintelui stareţ, Arhimandritul Justin Pârvu, si despre cel ce va păstori obştea Mănăstirii Petru Vodă după ce cuvioşia sa se va muta la Domnul: ieromonahul Hariton Negrea de la Durau”

  1. s says:

    Sa se faca parintele sanatos,ca de acum nu cred ca mai trebuie sa-l obosim cu ale noastre.Dumnezeu sa-l apere si sa-l ajute sa treaca peste aceasta boala

  2. VR says:

    Amin!
    Doamne, ajuta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova