Azi, la Curtea de Apel Bucuresti, contrazis din nou de procurorul completului in cazul partidului ilegal(ist) Forta Civica a lui MRU. Au pus mana procurorii pe tara? Sau “alesii” Serviciului de Informatii al Extraterestrilor? :)

mihai-razvan-ungureanu-traian-basescuAm fost azi la Curtea de Apel in cazul Contestatiei mele cu privire la ilegalitatea inscrierii la alegerile pentru Parlamentul European a partidului Forta Civica (fost Partidul Crestin), preluat pe tava de UTC-istul reactivat Mihai Razvan Ungureanu (si el fost, fost si fost, nu mai zic ce si inca actual, la fel). Chemarea pentru ora 13.00 s-a facut printr-un apel telefonic primit la ora 10.10. Operativitate, ce mai! Iarasi, avocatul nostru, celebrul Paul Varzaru, din pacate, ca de-asta-i pro bono, a fost retinut – bine, nu el ci un client de-al lui -, de data asta la DNA. Pretul succesului! Asa ca am explicat eu, intr-o Motivatie de vreo patru pagini, de ce e normal sa fie respectata Legea, respectiv o Decizie foarte clara a Curtii Constitutionale, Legea Partidelor si Autoritatea Electorala Permanenta. Toata documentatia e aici: Justiţia din butoane în România în cazul MRU? Judecătoarea Rîşnoveanu Gabriela şi procurorul Voicu Cezar Sorin împotriva Curţii Constituţionale, a Legii partidelor şi Autorităţii Electorale Permanente. CONTESTATIA in cazul partidului Forta Civica, inscris ilegal la europarlamentare.

Ideea este ca FC MRU nu s-a inscris ca partid pana pe 31 decembrie anul trecut, conform prevederilor Legii. Ci numai dupa ce a inceput scandalul si dupa inscrierea lui pe lista admisilor pentru PE de catre BEC. Ca atare decizia BEC este, si ea, ilegala. Tribunalul a sustinut ca FC poate candida pentru ca sanctiunea prevazuta de Legea Partidelor este radierea partidului dupa autosesizarea Parchetului. Si, cum acest lucru nu s-a intamplat (din vina mea?) partidul este inscris legal la europarlamentare. Cu alte cuvinte, hotul neprins e negustor cinstit.

Dar ce ne facem daca Parchetul se autosesizeaza dupa alegerile europarlamentare si declara nul de drept tot procesul electoral. Dar daca, prin absurdul absurdului, MRU chiar ajunge in Parlamentul European, ca cap al listei FC (aici, Iliescu a fost mai cinstit!) si Parchetul declara ilegal partidul? Se refac alegerile europene in Romania? Aparatorul FC MRU a sustinut ca toate celalalte partide au dovedit “exces de zel” cand s-au inscris, pentru ca acest lucru nu ar mai fi necesar. Dar atunci de ce s-a mai reinscris acum, zilele acestea, FC MRU, daca nu mai este nevoie?

Eu am aratat ca interpretarea dupa ureche de catre Tribunal a Deciziei Curtii Constitutionale nu priveste si nici nu contrazice capatul nostru de cerere, respectiv faptul ca o entitate neinscrisa la termenul prevazut de Lege este in aceeasi stare de ilegalitate si inainte, si dupa autosesizarea Parchetului. Logic, nu? Aparatorul din poarta FC MRU a sustinut ca depunerea unui numar de 200.000 de semnaturi pentru europarlamentare atesta indirect ca este vorba de un partid politic. Pardon? Vadim Tudor a strans 225.000 de semnaturi si, din cate stiu, nu prea mai reprezinta vreun partid…

Daca si Curtea de Apel va mentine decizia Tribunalului, dupa cum a spus-o – cam cu jumatate de gura, dar a spus-o – procuroarea sedintei, atunci insemna ca nici un partid politic nu va mai avea pe viitor obligativitatea sa se reinscrie, respectiv sa demonstreze ca are membri si filiale pe tot cuprinsul tarii. Vedeti si: Forta Civica a lui Mihai Razvan Ungureanu, un tigru doar pe hartie. Dar partidele noi infiintate, da! Nu suna a discriminare? Alo, CEDO!? Inchei prin a cita Curtea Constitutionala: “Scopul acestor prevederi legale este confirmarea, in fiecare an preelectoral, a indeplinirii uneia dintre conditiile obligatorii ce privesc infiintarea partidului politic, si anume existenta numarului minim al membrilor fondatori si dispersia teritoriala a acestora.”

Sunt foarte curios daca si Curtea de Apel va desfiinta…Curtea Constitutionala! 🙂

PS: Motivarea Tribunalului a durat trei zile. Exact in aceasta perioada a avut loc interviul presedintelui Romaniei cu Rares Bogdan, in care Traian Basescu si-a exprimat public o ciudata intoarcere in favoarea fostului (?) sau preferat care, din cate stim, ii cam tradase (nu numai) asteptarile… Tocmai acum, cand incepusem sa-l re-re-re-re-re-re-reevaluez pe Traian Basescu… 🙂

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Azi, la Curtea de Apel Bucuresti, contrazis din nou de procurorul completului in cazul partidului ilegal(ist) Forta Civica a lui MRU. Au pus mana procurorii pe tara? Sau “alesii” Serviciului de Informatii al Extraterestrilor? :)”

  1. anton beton says:

    Ori castigam toti cei buni in dreptate, ori disparem pe rand in miciuna. Alte variante nu ne lasa altii.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova