Alternativă la cardul de sănătate cu cip. Atunci de ce s-au cheltuit 40 de milioane de euro? Spioni ruşi prinşi pe centura Bronxului. Probleme la Cotroceni: Preşedintele şi subalternii prinşi goi pe Facebook. Breaking: Maior la PSD?

card_sanatateProiectele unei Hotărâri de Guvern privind cardurile de sănătate şi a unei Ordonanţe pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății au fost făcute publice, ieri, pe site-ul Ministerului Sănătăţii. În aparenţă, după dezbaterea organizată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu cele circa 50 de organizaţii ale societăţii civile care se opun “obligativităţii” cardului de sănătate electronic, se face dreptate celor care refuză să primească acest card. Dar modalitatea prin care asiguratul creştin-ortodox platitor de taxe va putea beneficia, nediscriminatoriu, de aceleaşi servicii ca şi cel înşelat prin cardul de sănătate, lasă de dorit.

Astfel, conform proiectelor legislative, ca şi în cazul orelor de religie, românul majoritar este obligat să dea cu subsemnatul pentru a i se respecta dreptul constituţional şi nu invers. Mai mult: cetăţeanul român care vrea să rămână cât de cât mai liber va fi obligat să-şi reînnoiască Adeverinţa o dată la trei luni, ca formă de tracasare oficială a omului scoasă de manualul micului NKVD-ist. Ne întrebăm firesc cum ar fi fost să fi primit carduri de sănătate numai cei care ar fi făcut cerere expresă către CSAT şi Ministerul Sănătăţii? Ce s-ar fi întâmplat atunci cu afacerea de 40 de milioane de euro (derulată în plină criză continuă)?

Nu în ultimul rând, cred că este util de amintit că în 2010 (!) oficialii Ministerului Sănătăţii promiseseră într-o altă dezbatere pe tema cardului că vor respecta drepturile noastre. Şi atunci de ce nu s-a întâmplat asta de la bun început? Reproduc “minuta” din 18.11.2010:

Intrebare Victor Roncea, Civic Media:
– Cum se va respecta dreptul la alegere, respectiv daca sunt persoane care din diverse motive, din convingeri religioase nu doresc cardul cu cip? Nu ne intereseaza detaliile tehnice ci doar ce alternativa ne veti oferi?
Cristian Anton Irimie, secretar de stat MS:
– Vom respecta dreptul la alegere al cetateanului si vom cauta o formula de inlocuire a cipului. […]
Intrebare Victor Roncea, Civic Media:
– Ce variante avem daca refuzam cardul?
Cristian Anton Irimie, secretar de stat MS:
– Vom oferi varianta dovedirii calitatii de asigurat si fara acest card, vom gasi o cale de mijloc… Am notat toate propunerile dumneavoastră şi le vom avea în vedere. (Sursa: Asociatia Civic Media si avocatii atentioneaza: Respingeti in scris noul card de sanatate cu cip. Seful Colegiului Medicilor avertizeaza: Cardul este un pericol la adresa cetateanului. VIDEO)

Integral la Ziaristi Online:

Alternativă la cardul de sănătate electronic: Adeverinţa de asigurat! Se ridică întrebarea: de ce s-au cheltuit 40 de milioane de euro?

Card de sanatateAsiguraţii care refuză cardul vor primi, de la 1 aprilie, servicii decontate în baza unei Adeverinţe de asigurat, eliberată de CNAS.

 

FBI a prins un spion rus în Bronx: Evgeny Buryakov aka “Zhenya”. Reţeaua SVR spartă de SUA scoate din frigider Războiului Rece. DOCUMENTE OFICIALE

Putin Maximus Ochelarus“These charges demonstrate our firm commitment to combating attempts by covert agents to illegally gather intelligence and recruit spies within the United States.”

 

Petru Romoşan: „Preşedintele e gol!”

iohannis klaus„Vara aceasta am fost la oraş unde am avut posilibitatea de / a mă plimba foarte mult / cu scopul de a respecta regulile de circulaţie. O, cu cîtă / emoţie / traversam străzile în conformitate cu indicaţiile / semaforului… „

Dan Mihalache: Mihai Răzvan Ungureanu, prototipul demnitarului „creat în eprubetă”

Mihai Razvan Ungureanu Premierul Tra La La“Deci ce este atunci Mihai Răzvan Ungureanu? Nu e vorba nici de pregătirea profesională, nici de cultură, nici măcar de anumite abilități diplomatice. El este prototipul demnitarului „creat în eprubetă”.”

UPDATE de la Politica Ta: BREAKING – George Maior si-a dat demisia de la sefia SRI

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Alternativă la cardul de sănătate cu cip. Atunci de ce s-au cheltuit 40 de milioane de euro? Spioni ruşi prinşi pe centura Bronxului. Probleme la Cotroceni: Preşedintele şi subalternii prinşi goi pe Facebook. Breaking: Maior la PSD?”

  1. Iustina Antoanela Bacosca says:

    Tunuri financiare pe spatele nostru. Scarba mea este ca nu ne solidarizam. Toti ar fi trebuit sa refuzam cardurile acestea stupide.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova