Elena Udrea îl înfundă pe Băsescu. SRI-ul e de vină?

basescu - elena-udrea-selfie pmp nastase“O să încep cu o amintire pe care sper să o stimulez şi pentru dumneavoastră. Când am preluat funcţia de preşedinte al României, Serviciul Român de Informaţii avea un director care umbla cu… sau folosea maşină de la Sorin Ovidiu Vîntu. SRI-ul era amestecat, frecvent, în diverse scandaluri politice, iar generalul cu trei stele Coldea era maior.” – Traian Băsescu la ultimul bilanţ al SRI

“Sincer, nu mai am incredere in nimeni in acest moment. Am vazut cum toti mai marii barbati politici s-au ascuns pe sub mese. Intrebarea nu e ce am spus, ci de ce am spus acum. Daca lor, acestor mari barbati ai Romaniei, le este frica, sunteti de acord ca poate sa imi fie si mie frica? (…) Societatea civila ar trebui sa se intrebe daca e normal ca o putere oculta sa influenteze activitatea institutiilor statului.” – Suspecta Elena Udrea la Parlament într-o Conferinţă de presă acuzatoare la adresa şefului SRI, Florian Coldea

De la noua ieşire a Elenei Udrea pe bulevardul din ce în ce mai îngust al presei, de data aceasta la Gandul Live, pe lângă cancanurile de rigoare cu care ne-a obişnuit, aflăm două ştiri mai importante, după părerea mea. Dintre care una, mai “tare”, îl bagă pe fostul preşedinte Traian Băsescu direct în penal, dacă se confirmă.

Primo: că Udrea i-ar fi spus lui Băsescu, pe vremea când acesta era încă preşedinte, despre presupusa şpagă de 500.000 euro percepută de şeful SRI Florian Coldea pentru tovarăşul său Sebastian Ghiţă. Ceea ce-l transformă, şi pe Băsescu, în tăinuitor. Dacă este reală informaţia. Sau în protectorul unei demente care i-a supt dintr-o suflare toată “gloria” celor două mandate de preşedinte al României. Întâmplător, e vorba şi de “cea mai onestă dintre candidaţi”. Citatul exact, pentru posteritate: “I-am spus lui Băsescu faptul că lui Dorin Cocoş i s-au cerut bani de către Coldea pentru televiziunea lui Ghiţă.” “Era” Băsescu, la psihiatru. Şi aceasta e doar începutul…

Şi a doua “bombiţă” e, că, spre deliciul NSA, SRI şi DNA, cei doi foşti (?) apropiaţi au vorbit “chiar zilele acestea”. Şi această ştire este, de fapt, foarte importantă. Ne relevă că fostul preşedinte nu şi-a înghiţit limba. Vorba ceea: fiecare pasăre pe limba ei piere. Chiar si preşedinţii-păsarică.

Totuşi, cred eu, o consolare tot va avea Băsescu: dacă rămâne fără Elena Udrea oricând va găsi un umăr primitor şi cald la Tismăneanu şi intelectualii săi. Cărtărescu îi va citi domol din Levantul, lungit pe blana din faţa şemineului de la Snagov, Patapievici îl va gâdila la tălpi, cum ştie el mai bine, sensibil, cu organul său musculos mobil, limba, desigur, Liiceanu îl va masa bărbăteşte cu vreo unsoare rămasă de la Ungureanu iar Pleşu, dacă e nevoie, îi va face din două ouă, o omletă, rece. Normal, de vină va fi tot SRI…

”Niciodată n-aş fi crezut că, în România, Serviciul Român de Informaţii va ajunge să beneficieze de încredere mai mare decât Primăria, mai mare decât Preşedinţia, mai mare decât Parlamentul. Iată că am ajuns aici pentru că au fost profesionişti.” – acelaşi T.B.

PS: Traian Băsescu a declarat că, spre deosebire de Emil Constantinescu, el nu a fost învins de sistem, ci l-a îngenuncheat. Problema e că din această poziţie, ca reprezentantă a sistemului mafiot din România, Elena Udrea a ales să-l muşte. Se recomandă repaus acasă. Dar nu pe sub mese.

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “Elena Udrea îl înfundă pe Băsescu. SRI-ul e de vină?”

  1. diaconul Eusebiu says:

    ELENA UDREA NU “ÎL ÎNFUNDĂ” PE TRAIAN BĂSESCI CI DOAR “ÎL ÎN FUND” PE TRAIAN BĂSESCU ….. dar nu-i nici-o noutate că Traian Băsescu în fund, nu?

  2. VR says:

    Vai…

  3. Iustina Bacosca says:

    Si ce sa inteleg eu de aici? Ca SRI ne lucreaza pe toti? KGB nu a murit. S-a reinventat, mai odios, mai spurcat.

  4. Iustina Bacosca says:

    Clasa politica din Romania face implozie. Din pacate la comanda si nu ca se va intampla ceva bun. Bucuria prostilor.

  5. diaconul Eusebiu says:

    Da-da, exact aşa făcea ipochimenul când îi vâra Lenuţa ştraponul şi-l pesnea cu cravaşa: “VAI!”

    UN TRĂDĂTOR DE ŢARĂ!

  6. VR says:

    Asa zice Nutzica. Daca o credeti pe ea…

  7. Lucian Bute says:

    Realizati ca Udrea e mai barbat la caracter decat voi, vajnici patrioti epicurieni acoperiti sau descoperiti. Si mai cinstita. Ca daca n-ati fost in stare pana acuma sa-i gasiti ceva, ditamai serviciul, stalp al NATO, acuma nu mai puteti incropi nimica, decat poate sa incercati sa inscenati ceva, poate-poate inghitim un scenariu SF. Basescu a desecretizat, expert, ca “serviciile nu sunt fete mari”. Stiind acum insa ca Basescu era mai degraba dezinformat de servicii, e clar ca noi nu ne putem baza pe aceasta informatie privind profesionalismul si respectabilitatea serviciilor! Absenta nemotivata a ” fiarei ” politice din toata aceasta situatie halucinanta da de gol ” barbatia ” neamului romanesc in momente cruciale!!!

  8. VR says:

    Uau! 🙂

  9. parbrize says:

    In curand o sa imparta amandoi aceaiasi celula, nu o sa scape nici Udrea nici Base de puscarie, si nu este un lucru rau

  10. diaconul Eusebiu says:

    Domnule Roncea, în mod evident doamna Lenuţa nu-i vr’o uşă de biserică dar totuşi nu vă-nţeleg nostalgiile băsiste ….. DE CE ŢINEŢI NEAPĂRAT SĂ I-O BĂGAŢI DOAMNEI MAI SUS AMINTITE ÎN FUND, DIN MOMENT CE-I VÂRÂTĂ ADÂNC ÎN DOSUL FLEŞCĂIT AL HOMOSEXUALULUI TRĂDĂTOR DE ŢARĂ TRAIAN BĂSESCU?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova