Bravo, Nicolae Breban! Radu Boroianu, început cu dreptul la ICR. VIDEO UPDATE: Pleşu, Patapievici şi Liiceanu, pulverizaţi împreună cu patronii lor, Soros şi Băsescu

nicolae-breban-istoria-dramatica-a-prezentului
Academician Nicolae Breban: “George Soros, din America, acest mare speculant financiar, împreună cu amicii săi din România, Mircea Mihăieş, Liiceanu, Patapievici şi alţii care consideră că nu mai este nevoie de statul român, că Mihai Eminescu este un cadavru aruncat, că toate aceste lucruri trebuie aruncate la gunoi, noi, aştia mai în vârstă, care am creat operă, suntem depăşiţi, că totul este depăşit, Eminescu este depăşit, că Ion Barbu este depăşit, că Iorga este depăşit, Cantemir este depăşit şi a început literatura asta de p..ă, de p…ă, de c.r (…), de prostituţie, imaginea asta de mizerabilism.

Noi exportăm mizerabilismul care apoi se întoarce la noi şi ne uimeşte cum de ne văd occidentalii atât de nenorociţi. Pentru că noi, prin literatura unor tineri şi prin unele filme, premiate la Cannes, (bravo, şi eu am fost ales în selecţia oficială, n-am luat premiu, bravo lui Mungiu), dar mizerabilismul ăsta noi îl cultivăm, pentru că băieţii ăştia sunt foarte abili, pentru că ei produc ceea ce cred ei că se cere în afară. Într-adevăr, afară unii cer imaginea României mizerabile, joase. Vechiul meu prieten, marele regizor Lucian Pintilie, el a început primul cu filmul “Balanţa” să producă de tipul violent-mizerabilist. Parcă ne-a convins şi pe noi că suntem o ţară de nimica. Chipurile suntem ultimele otrepe ale Europei…”

“Eu m-am dedicat romanului, Buzura la fel, din păcate el a fost demis la modul brutal de acest nefericit şi corupt preşedinte care se numeşte Traian Băsescu, care a numit o echipă catastrofică pentru cultura română, o echipă de necreatori în primul rând, de comentatori doar, dar de comentatori de prost aluat. Patapievici nu era un om prost, din păcate s-a întâmplat cu el ce se întâmplă cu unii care sunt umflaţi excesiv, i s-a părut că este un fel de guru al culturii româneşti. Într-una din primele lui cărţi a înjurat ca o haimana ordinară toată istoria acestui popor în care noi ne-am născut, în care au trăit părinţii şi bunicii noştri, strâmoşii noşti. I-am recomandat într-un text o parafraza a lui Bertolt Brecht: dacă nu-ţi place poporul român caută-ţi altul…

La fel a făcut şi un fost amic de-al meu, unul care promitea să fie filosof şi între timp i s-a stricat căruţa pe drum, Gabriel Liiceanu, care după Revoluţie imediat s-a dus la Paris şi în Le Monde, unde Breban şi-a dat în 1971 demisia contra tiranului din România, lucru unic în ţările din Est, Gabriel s-a dus repede la Paris să spună că poporul român nu e apt pentru democraţie, consonând cu altă haimana şi ticălos al politicii româneşti, Brucan, căruia i s-au închinat zeci de mii de intelectuali şi posturi de televiziune… care ne spunea nouă că suntem “stupid people”, un popor de proşti. Nimeni n-a stat să spună că adevărul este cu totul altul…”

„Am intrat în librărie, pe primul raft este numai Pleşu, cu înca doi-trei băieţi deştepţi, care scot nişte cărţulii drăgute, finuţe, vioaie. Cu Pleşu am fost prieten. (…) Am mai avut astfel de eseişti, dar nu e substanţă acolo”.

Extrase din conferinţa de presă a noului preşedinte al ICR, Radu Boroianu.

Dau o bere cui face rost de filmarea integrală a conferinţei!

Voi reveni!

UPDATE: „E o ruşine să constatăm că preşedintele României, dar nici Ceauşescu, nici Antonescu, nici Zelea Codreanu, n-a făcut-o nimeni, să creezi o mafie în fruntea statului, să foloseşti instrumentele statului, pentru a fura sume faraminoase. Cred că marii producători din Cocaină din America de Sud sunt uimiţi şi invidioşi: că “săracii” acolo se luptă pentru câteva milioane iar aici se furau cu zecile cu sutele de milioane”, a spus Breban, citat de TVR Ştiri, care oferă şi o mare parte din filmarea conferinţei:

PS: Berea merge la ActiveNews! 🙂

Vedeţi şi: VIDEO: Radu Theodoru şi Nicolae Breban despre “epoca” Patapievici: “România ca o pradă”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Bravo, Nicolae Breban! Radu Boroianu, început cu dreptul la ICR. VIDEO UPDATE: Pleşu, Patapievici şi Liiceanu, pulverizaţi împreună cu patronii lor, Soros şi Băsescu”

 1. Am vrea si noi sa stim continutul conferintei. ICR-ul ar trebui sa-l aibe .Dl.Zamfiroiu se mai ala pe posta? daca da, pina cand? Eram pregatiti sa dam ICR in judecata (asa cum il avertizasem..iar ultimatuumuir i-am dat si lui si MAE-ului..) si sa inaintam plingeri in SUA . Pagubele aduse tarii sunt incomensurabile Asta si pt ca a exclus aproape cu totul diaspora, adica chiar si ca audienta..E cineva care ii face analiza (ca lumea) pt ca inca nu am aflat cine desi de ani cautam parteneri , inclusv pt mese rotunde pe tema lui, de faot, in general pe tema promovarii si a intaririri relatiei tara-diaspora pt. care noi militam de 25 de ani si am si construit poate cel mai mult ca unica entitate si ca voluntari din diaspora..

  Si aveti sau are cineva sa ne trimita, va rugam, orice declaratii de intentie ale Dlui Radu Boroianu, propuneri, prioritati, eventuala reformare; dar ce fel de colectiv de conducere e si cand incepe functionarea, ce expeetiza in a evalua ICR-ul au consultantii si ce experienta in promovare in afara? Pe plan SUA , dupa cite stiu suntem numai noi, ca promotori cu cele mai mari reusite de 30+ ani..(dar si analisti ai ICR inca din 2005) si partial alte doua persoane (dar numai pt arta culta/teatru film la NY nu in restul SUA….) Dar pe plan EU or fi mai multi, cine anume? Cine s-a ocupat si realizat strategiile de promovare a culturii/imaginii ro in EU in ultimii 10 + ani? Dar analize si studii ca doar ICR este INSTITUT si nu se numeste agentie de impresariat ? Stiti careva? Cit despre promovare in sine si mai ales promotori din ROmania pt SUA (de lipsa carora ne plingem de mult si legat de care am criticat ICR inca din 2006 ca si de alte incalcari ale legilor , etc. )…oricit s-ar da peste cap noua conducere nu au cum sa-i nasca si educe deodata la scara necesara dar macar candidati daca ar cauta cit mai tinem programul de Internship (de formare de promotori anul acesta); asta daca ar vrea, daca ar stii ea insasi ce inseamna asta. Daca ar avea o idee despre cum trebuie reformat ICR-ul si democratizat ca institutie, dar si legalizat ….caci acum nu e..Va rugam scrieti-ne la [email protected] , MUltumim, RPerciali (acum la sediul din RO el insusi singurul centru de documentare si prezentare diasporean din Romania ca reflectie a reusitelor de promovare a culturii romane in afara tarii si care ar fi trebuit consultat de mult ca si Romanian Museum (32 years; the largest and most representative folk art/village artifacts collection from Europe to US and a record of 120 exhibits and activities in 10+ American states and more media coverage for Romanian culture then anybody else in the history of US ) and Gallery (25), Romanian-American League (19), Resource and Analysis Center on Romania and the Romanian Immigration (29)

  PS Dle Roncea, la bloggul dvs am trimis de citeva ori observatiile noastre/analize la adresa ICR. Ar trebui sa ajunga la conducerea ICR ca au nevoie, macar sa afle ca suntem mult mai documentait decit altii pt ca tema ICR a fost nr. 1 pt noi (cel mai mare si de succes promotor al culturii romane in SUA dar subminati/deveniti victimele clanului Patapievici sustinut de T Basescu & Co . IN mare parte o falsa/limitata minim 75% reprezentatare pt poporul ronan ca si societatea civica sprijinta de Soros (inca de dinainte de Dec.1989 dar extinsa mereu – pt folosul unora care-si pun in fata interesele si vanitatile lor.

 2. Iuliu says:

  Uau! Sunt placut surprins! Parca mi-a ridicat o piatra de pe inima acest discurs.

 3. Iuliu says:

  O sa-l mai ascult odata…e prea bun!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova