Apel emoţionant către Iohannis din partea fiicei lui Mircea Vulcănescu, privind aşa-zisa “lege antilegionară”: Căutaţi Adevărul! VIDEO

Dna Mariuca Vulcanescu - Foto Victor Roncea

Doamna Măriuca Vulcănescu – Foto Victor Roncea

Sub pretextul întăririi luptei împotriva rasismului şi xenofobiei, un subaltern al premierului Victor Ponta a introdus prin câţiva parlamentari corupţi şi un fost informator al securităţii o lege continuatoare a celor comuniste de “luptă anti-fascistă şi anti-imperialistă”, reiterând sentinţele ocupanţilor bolşevici împotriva unor luptători anticomunişti, cum au fost legionarii, sau a unor mari personalităţi condamnate pentru “crime de război”, ca marele filosof Mircea Vulcănescu. Alcătuită de fiul unui comisar ideologic sovietic, fost “profesor” de marxism-leninism la Universitatea Bucureşti, Alexandru Florian, un extremist comunist sub acoperire de director al Institutului “Elie Wiesel”, a ajuns să-şi exprime obsesiile de familie printr-o lege menită distrugerilor simbolurilor româneşti anticomuniste. Alexandru Florian vrea nici mai mult nici mai puţin decât demolarea statuii lui Mircea Vulcănescu – după ce un asemenea atentat i-a eşuat lamentabil în trecut -, eliminarea numelui marelui filosof dat în prezent unei străzi şi unui Liceu din Bucureşti şi interzicerea oricăror lucrări publicistice despre viaţa şi opera sa, acestea intrând sub incidenţa “legii” în cauză, în care este interzisă apologia “criminalilor de război”.

Aberaţia legislativă prin care este siluită istoria şi sunt atacate valorile româneşti poartă codul de PL-x nr. 193/2014 şi denumirea pompoasă de “Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”.

Mircea Vulcănescu a lăsat României “Dimensiunea Românească a Existenţei” şi 58 de tone de aur

Economist, filolog, filosof, publicist, sociolog, teolog și profesor de etică român, asistent al lui Dimitrie Gusti, membru al şcolii Nae Ionescu şi coleg de redacţie şi generaţie al altor mari genii româneşti condamnate de această lege aberantă, ca legionari, cum ar fi Mircea Eliade, Emil Cioran, Mihail Polihroniade, Vasile Voiculescu, Sandu Tudor, Constantin Noica, sau Petre Ţuţea, Mircea Vulcănescu, autorul lucrăriiDimensiunea Românească a Existenţei, şi-a dat viaţa martiric în temniţele bolşevice, în 1952. Decorat de Regii Carol al II-lea şi Mihai I pentru meritele sale de funcţionar guvernamental în slujba României, în calitate de subsecretar de stat la Ministerul de Finanțe în guvernul Ion Antonescu, Mircea Vulcănescu a reușit, între 1941 și 1944, să obțină pentru Banca Națională a României de la al Treilea Reich plăţi datorate statului român, parvenite sub forma a 8 vagoane de aur, respectiv 58,1 tone aur fin. După 23 august 1944, Mircea Vulcănescu a revenit pe postul de șef al Datoriei Publice, unde a rămas până pe 30 august 1946, când a fost arestat în lotul al doilea al foștilor membri ai guvernului Antonescu, acuzați de “crime de război”. În pledoaria sa finală de la mascarada de proces – cunoscută sub titlul de Ultimul Cuvânt – Mircea Vulcănescu a înfăţişat toate actele sale întreprinse în folosul României. Pentru toate acestea şi pentru sfârşitul său martiric, numitul Alexandru Florian îl condamnă din nou la ştergerea sa din spaţiul public, din manualele şcolare şi chiar şi din Istoria României.”De unde atâta ură?”, se întreabă, azi, Măriuca Vulcănescu, fiica deţinutului martir K 9320 asasinat la Aiud, alături de elita românească aruncată în închisori de “înaintaşii” lui Alexandru Florian.

Familia Mircea Vulcanescu - Foto Victor Roncea

O parte din familia Mircea Vulcănescu – Foto Victor Roncea

Legea de recondamnare a luptătorilor români anticomunişti îl loveşte şi pe eroul de necontestat Ion Gavrilă Ogoranu, cel care rămâne în istoria lumii drept opozantul armat împotriva regimului sovietic de ocupaţie cu cea mai îndelungată perioadă de rezistenţă, colaborator al forţelor NATO şi SUA, eliminat dintr-o viitoare istorie rescrisă de “Elie Wiesel”, ca legionar. Sau scrierile şi omagierea lui Radu Gyr, Nichifor Crainic, Valeriu Gafencu  şi ale unor mari Duhovnici ai Ortodoxie Române, ca Părinţii Arsenie Boca, Arsenie Papacioc şi Justin Pârvu, adevăraţi sfinţi ai închisorilor, acuzaţi de legionarism şi pătimitori a ani grei de închisoare pentru această “vină”, acum asimilată, în ciuda adevărului istoric, cu cea de “fascism”.

Legea strâmbă, care falsifică grosolan realităţi istorice incontestabile – după cum arată Academia Română şi o serie de istorici şi feţe bisericeşti – , a ajuns pe masa preşedintelui României, Klaus Iohannis, spre promulgare sau returnare la Parlament, pentru a fi revizuită. Doamna Măriuca Vulcănescu, ea însăşi arestată, la numai 18 ani, pentru “vina” de a fi fiica marelui filosof şi “criminal de război” Mircea Vulcănescu, se alătură Apelului făcut de Mănăstirea Petru Vodă a Părintelui Justin Pârvu şi îi adresează la rândul său un Apel preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-a şi susţinut la recentele alegeri prezidenţiale, în care îi cere să discearnă Adevărul de minciună. Redăm mai jos mesajul scurt şi cuprinzător al Doamnei Măriuca Vulcănescu:

Dna Mariuca Vulcanescu, Apel catre Klaus Iohannis - Foto Victor Roncea

Doamna Mariuca Vulcanescu, Apel catre Klaus Iohannis – Foto Victor Roncea

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Responses to “Apel emoţionant către Iohannis din partea fiicei lui Mircea Vulcănescu, privind aşa-zisa “lege antilegionară”: Căutaţi Adevărul! VIDEO”

 1. ion says:

  Ideologia comunista cu ideile sale despre egalitate, echitate, fraternitate, NEDISCRIMINARE intre persoane si popoare se regaseste in folclorul popoarelor lumii si in Biblie si ea n-a fost condamnata si nu poate fi condamnata si interzisa (impreuna cu simbolurile sale) de niciun tribunal international. Fascismul, nazismul reprezinta idei opuse, NEO-SCLASVAGISTE, de INEGALITATE, INECHITATE, XENOFOBIE, DISCRIMINARE si NIMICIRE a natiunilor, etniilor, raselor “inferioare” de catre natiile “alese”, “nobile”, ce-si adjudeca drepturi exclusiviste, “superioare” de dominatie si exploatare. Comunismul in esenta este anti-fascist, iar fascismul este anti-comunist. Anticomunismul fascist isi justiica crimele prin invocarea necesitatii luptei cu comunismul, el este NEDEMOCRATIC, XENOFOB, INUMAN, CRIMINAL,CONDAMNABIL intr-o Europa contemporana, unde atat partidele comuniste cat si cele anticomuniste au DREPTURI EGALE si deopotriva au OBLIGATIUNILE de a nu DISCRIMINA, de a respecta legislatia europeana si standardele europene. ANTICOMUNISMUL ROMANESC c ontinua sa fie unul REACTIONAR, DISCRIMINATOR,FASCIST si el n-are justificare intr-o tara UE, el se cere condamnat, interzis impreuna cu intreaga ideologie fascista, nazista.

 2. ion says:

  Sa nu-i faca nimeni iluzii: FASCISMUL, NAZISMUL va fi INFRANT – oriunde si oricand, in orice tara de pe glob, unde ar incerca sa reinvie – prin diverse mijloace, nu neaparat militare. O Romanie REVANSARDA, pro-fascista, neofascista, XENOFOBA, EXPANSUINISTA, DISCRIMINATORIE fata de alte limbi, etnii, natiuni, state, popoare – oricand poate fi pusa pe branci. “UNIONISMUL” este una din formele actuale mascate al FASCISMULUI REVANSARD ROMANESC, care ataca si discrimineaza natiunea si statul R.Moldova.

 3. alina says:

  Domnule ion, martirii din inchisorile comuniste si au dat viata pentru Iisus si pentru semenii lor , nu pentru o ideologie fascista. Au fost intemnitati fara nici un motiv real, peste o suta de preoti romani.Ce legatura poate avea un preot cu fascismul, eu personal nu vad.Faptul ca Iisus si biserica ortodoxa ii tinea conectati la adevar , faptul ca otodoxia si biserica le erau adevaratul reper, deranja extrem de mult bolsevici.Ideologia comunista nu poate avea un control total daca un popor isi pastreaza temelia .Asta insemnand credinta, traditiile, iubirea de neam si tara.Mai concis , mama si tata care te au adus pe aceasta lume.Daca dumneata iti urasti parintii, vei suporta censecintele.E problema dumitale.Nouazeci la suta dintre asa zisii romani ca dvs , pun semnul egal intre legionari si fascisti.Singurul pacat al legionarilor, a fost faptul ca au iubit acest popor mai mult decat pe evrei.Acestia din urma , erau mai peste tot in romania de atunci si ajunsesera sa aibe mai multe drepturi decat romanii.Daca li s au pus crime in carca nu e vina lor.Cititi domnule , cititi.Informativa, dar aveti grija din ce surse…Apropo, e o mare diferenta intre nationalist si xenofob, intre aparator de neam si criminal de razboi.

 4. alina says:

  Rectific, o suta de preoti martiri.Numarul preotilor intemnitati pe nedrept nu l mai stie nimeni.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova