1000 de steaguri tricolore pentru românii din Harghita şi Covasna

Actiunea Doboi - Florii 2015 - Fetita cu Tricolorul“Români pentru Români”: O mie de steaguri tricolore româneşti pentru românii din Harghita si Covasna!

Cu prilejul sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, Acţiunea “Români pentru Români” va dărui românilor din Harghita şi Covasna o mie de steaguri tricolore româneşti.
În Harghita şi Covasna trăiesc 100.000 de români. Din păcate, autorităţile locale maghiare adoptă o poziţie exclusivistă, făcând abstracţie de elementul etnic românesc. În condiţiile în care aceşti români sunt lipsiţi de sprijinul autorităţilor centrale ale statului român, principala problemă din acest spaţiu este prezervarea identităţii româneşti, a limbii române, a valorilor culturale româneşti.
Suntem alături de românii din Harghita şi Covasna. Ne facem mesagerii românilor din zeci de oraşe şi sate din România, dar şi din diaspora, care au dăruit, ca semn al dragostei, unităţii şi solidarităţii româneşti, aceste steaguri şi care, în acest mod, vor spune Prezent de 1 Decembrie în Harghita şi Covasna.

Integral la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova