La Mulţi Ani Doamnelor Maria ale României! Părintele Constantin Sturzu şi Elena Solunca Moise despre frumuseţea Adormirii Maicii Domnului şi două icoane de la Biserica de lemn din Vidra de Jos (1712)

Maica-Domnului-biserica-de-lemn-de-la-Vidra-foto-Cristina-Nichitus-Roncea
Ziaristi Online:

Pr. Constantin Sturzu: Asemănări între Adormirea Maicii Domnului și momentele care au precedat, respectiv au urmat morții Fiului său

Există numeroase similitudini între Adormirea Maicii Domnului și momentele care au precedat, respectiv au urmat morții Fiului său. La fel ca și Mântuitorul, Maica Domnului cunoaște când va fi ziua în care urma să părăsească lumea, înștiințată fiind de Arhanghelul Gavriil care i-a adus o ramură de finic, după cum la Bunavestire îi adusese un crin. Ca și Fiul său, Maica Domnului se retrage, când i se apropie sfârșitul, în rugăciune pe Muntele Măslinilor.

La marele praznic al Adormirii Maicii Domnului. Sufletul Luminii de-a pururi începătoare – de Elena Solunca Moise

Poporul nostru a avut, de când se ştie, o evlavie cu totul specială pentru Maica Domnului, pe care o simte nespus de apropiată, bucuroasă a fi folositoare celui care o cheamă în ajutor. Este ca o rudenie dincolo de orice ar putea cuprinde rostirea cum citim în Acatistul Rugului Aprins a lui Sandu Tudor, că numai prin ea „inima omului cu inima Domnului au bătut şi bat laolaltă”.

Foto: Cristina Nichitus Roncea / Biserica de lemn din Vidra de Jos (1712)

Maica-Domnului-icoana-din-biserica-de-lemn-de-la-Vidra-foto-Cristina-Nichitus-Roncea

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova