Parintele Mihail Stanciu despre rataciri si rataciti: Noua conflagrație ”stilistă” blogală. Asta ne trebuie acum? PLUS: O precizare de la Astradrom

E adevărat, s-au petrecut lucruri nepotrivite la schimbarea calendarului la noi și în alte părți. Totuși, trebuie să arătăm necanonicitatea stiliștilor de la noi… Fostul PS Galaction Gordun a fost caterisit și depus de Sfântul Sinod al B.O.R. pentru grave abateri morale și sminteli publice. Dar pentru a nu-și pierde ”privilegiile” în fața oamenilor neștiutori (off, grea boală slava deșartă și nepocăința!), moș Grigore Gordun s-a dus la stiliști ca un fur de cele sfinte, continuând să-și aroge statutul de arhiereu. Deși cu ani înainte l-a hirotonit pe Părintele Cleopa ierodiacon, acum fiind scos din rândul clericilor și al monahilor, G.Gordun a încercat să-l momească și pe părintele Cleopa promițându-i că-l va face episcop la stiliști. Părintele Cleopa l-a avertizat că nu mai are drept de a purta rasa, necum de a mai sluji Sfânta Liturghie, îndemnându-l la pocăință. Dar, mândria lui G.Gordun a continuat… A ”hirotonit” fără nici un drept într-o noapte doi ”episcopi” necanonici, iar apoi lucrurile s-au propagat în avalanșă până astăzi. Sunt deja 12 ”episcopi” stiliști, fără succesiune apostolică. De aceea, stiliștii români sunt în afara Bisericii, și sărmanii continuă mândria și înșelarea cu o bravare și dârzenie de îndrăciți… Nici o Biserică Ortodoxă, chiar pe stil vechi, nu-i recunoaște. Cât despre rebotezarea și remiruirea ortodocșilor pe stil nou, acestea sunt semne clare de erezie și de hulire a Duhului Sfânt din B.O.R. care a dat și dă mereu Sfinți, pentru că Hristos – Dumnezeul Cel Viu și Adevărat este capul Bisericii, și El Își sfințește ucenicii și din vremea liniștii și din vremea prigoanelor (comunistă și post ‘89). Noi să rămânem cu dragoste și ascultare așa cum am moștenit, rugându-ne ca Dumnezeu să-i lumineze spre pocăință și ascultare și pe D.V. și pe ceilalți prozeliți ai stilismului și ai anarhiei.

Acum doi ani, am ”pescuit” un frate, om în vârstă, serios, de la mănăstirea stilistă din Militari care a stat și a răbdat cu stoicism 9 ani la ei și ne-a spus multe lucruri. Prefer să nu le fac publice. Acum e în obștea noastră.

După Învierea Sa, ”pe când cei unsprezece şedeau la masă, Iisus li S-a arătat şi i-a mustrat pentru necredinţa şi împietrirea inimii lor, căci n-au crezut pe cei ce-L văzuseră înviat” (Marcu 16, 14). Noi de ce nu-i credem pe Părinții noștri care L-au văzut în chip mistic pe Iisus înviat în sufletele lor? De ce căutăm să dezgropăm morții și să îngropăm viii ”vinovați” și de ce chiar trebuie să ne anatematizăm frații? N-ar fi mai bine să ne rugăm pentru ei? Mă tem că nu înțelegem că nu-i credem pe Părinții noștri care ni L-au vestit pe Hristos Înviat și că de aceea ne mustră Domnul iar noi suferim…

Altă observație. Probabil că dacă nu am fi fost așa cum suntem, eram într-o stare mult mai rea. Dumnezeu a îngăduit să fim ortodocși, latini, de la un timp și cu calendarul îndreptat, în multe reprize a câte ani mulți subjugați de străini, conduși și manipulați (democratic!) de hoți, trădători și incapabili necredincioși, ca să nu ne mândrim că suntem singurii ”sfinți”, grădina Maicii Domnului, poporul cel mai bun, deștept, frumos, din lume. Probabil am fi fost ca grecii de azi: mândri, fățarnici, autosatisfăcuți, ”având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei” (2 Timotei 3, 5). Iar pagubele ar fi fost muult mai mari și pentru sufletele și pentru trupurile noastre. Și asta pentru că nu-i credem pe cei ce L-au văzut pe Hristos cel Viu și Înviat. Știe Dumnezeu ce vrea să facă pentru mântuirea noastră. Iar noi, dacă nu știm, să nu ne răzvrătim, ci să așteptăm cu răbdare descoperirea planului Lui cu noi. Eu cred că Dumnezeu ne are în grijă pe noi, ca Biserică a Lui, mai mult decât ne poartă grija D.V. (neglijându-și soția și familia) -(Aici nu sunt de acord cu P Mihail – multi jurnalisti, si nu numai, am facut la fel, considerand ca trebuie sa ne dedicam munca si viata – de multe ori suprapuse total – celor multi. Regretele vin prea tarziu, intotdeauna – Nota mea, VR) sau alți ”misionari” neliniștiți… În ei nu recunosc duhul odihnitor, răbdător, înțelegător și lin al adierii dumnezeiești. Pesemne încă nu au încheiat cei două milioane de kilometri în căutarea Adevărului, ca alt înșelat, încă neortodox (voi semnala într-un articol viitor minciunile și derapajele mistice ale acestui K.K. pentru a-i trezi pe ortodocșii români din vraja discursului lui). Noi să avem răbdare și fapte bune, căci prin ele ne mântuim în ascultarea Bisericii Dreptmăritoare.

Părintele Sofian ne-a spus multe și mai ales prin viața și răbdarea sa ne-a încredințat de prezența lui Hristos și a Duhului Sfânt în B.O.R., așa încât să trăim și noi și să mărturisim noi credința ortodoxă pe care au trăit-o și mărturisit-o Sfinții noștri apropiați, Părinții și Martirii contemporani. Iar eu cred în cuvintele lui, căci știu că L-a văzut și L-a trăit tainic pe Iisus Hristos cel Răstignit și Înviat. Cu pace.

Parintele Mihail

PS: Danion Vasile s-a autoinvitat la Oradea

Ca urmare a afirmatiilor lui Danion Vasile in replica sa postata pe blogul APOLOGETICUM ne vedem datori a face o mica rectificare necesara in ce priveste implicarea asociatiei. Predicatorul Danion a spus ca nu s-a autoinvitat ci a fost invitat de ASTRADROM la Oradea.
La inceputul lunii martie am fost contactata telefonic de catre parintele Eftimie sa imi transmita ca Danion Vasile ar vrea sa faca o conferinta la Oradea: “M-a sunat Danion Vasile. Vrea sa il ajutam sa faca o conferinta la Oradea. Intreaba-l daca nu vrea sa vina si la Beius”. Dupa ce mi-a comunicat numarul de telefon la care sa il caut pe Danion am sunat sa discutam detaliile. Ulterior, datorita unei emisiuni la B1-TV, Danion ne-a sunat sa ne spuna sa schimbam data conferintelor. Astfel cea de la Oradea din 26 martie s-a mutat in 25 si cea de la Beius din 25 martie s-a mutat in 24.

Ancuta Avram,
ASTRADROM,
Oradea, 31 martie 2010.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Parintele Mihail Stanciu despre rataciri si rataciti: Noua conflagrație ”stilistă” blogală. Asta ne trebuie acum? PLUS: O precizare de la Astradrom”

  1. Bogdan says:

    Victore, in situatia in care suntem acuma, subiectele astea se aseamana foarte bine cu discutiile teologice privind numarul de ingeri care incap pe un varf de ac, purtate in contradictoriu in Bizantul anului 1453, in timp ce afara turcii se pregateau de cucerirea cetatii.

  2. VR says:

    Diferenta e ca acum cetatea e cucerita dinauntru…

  3. kristin says:

    @VR cred ca glumesti.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova