Filmarea cu huiduielile de la discursul lui Basescu. VIDEO. Opinie Ziare.com: Eu cand vreau sa huidui, huidui!

Iata ca a aparut si filmarea cu discursul integral al lui Basescu de la Constanta, prin care se descalceste misterul huiduielilor:

Opinie Ziare.com: Eu cand vreau sa huidui, huidui!

Pentru nemultumitul de pe strada si pentru obiditul din garsoniera confort trei, niciun privilegiu castigat prin democratie nu este mai mare decat dreptul de a huidui in gura mare, fara teama ca te va lua cineva de brat, te va invita politicos intr-o duba si te va conduce intr-o directe necunoscuta, pe care nici familia nu o va afla vreodata.

Asta-i diferenta dintre dictatura de atunci si democratia de acum, cand oricine vrea sa huiduie poate huidui la discretie chiar si pe presedintele tarii, de Sfanta Maria Mare, daca-l tin laringele.

Pe vremea cand poliglotul intra in dialog cu animalul

Prima mare huiduiala din istoria postdecembrista a incasat-o chiar proaspat alesul presedinte al tarii Ion Iliescu, in cadrul unui scurt interviu cu un ziarist de la Constanta.

Omul de presa, fericit ca a patruns din greu pana la presedinte, facandu-si loc cu coatele prin multime, i-a pus intrebarea profesionista “Huoooo!”.

Cel intrebat, in loc sa-i dea un raspuns poliglot, cu limba lui de lemn pe care o stapanea la perfectie – si o mai stapaneste inca si astazi – a replicat cu sintagma: “Mai, animalule!”, dovedind telespectatorilor ca, in afara limbii de lemn, invatata prin studii aprofundate facute peste hotare, stapaneste la perfectie si dialectul Ferentari, clasic romanesc.

De atunci, domnul Iliescu a ramas abonat la multe huiduieli oficiale, unele la sosirea minerilor, altele dupa plecarea lor, si, foarte multe, chiar dupa sosirea lui Constantinescu, a carui personalitate nu prea indemna nici la huiduit, nici la aplaudat si nici macar la bagat in seama.

Domnul Constantinescu ar fi trecut neobservat chiar si prin istorie, daca intamplarea nu-i stropea barbisonul prezidential cu cerneala violeta folosita la stampile.

Privita metafizic, respectiva culoare violeta pare mai mult decat o simpla fatalitate a istoriei, daca ne gandim cum a lovit in Constantinescu cu nevinovata ei cerneala si cum a izbit, mai apoi, in Geoana, cu insdioasa ei flacara.

Esecul huiduiofililor

In mod ciudat, metoda clasica a protestelor prin huiduieli, care a demonstrat atat succes la rusi, a periclitat transportul la bulgari, a provocat incendii in parcarile Parisului si a pus pe butuci infloritorul turism al Greciei, in Romania si-a luat vacanta, odata cu primul mandat al lui Traian Basescu.

Atunci, s-au auzit mai mult aclamatii decat huiduituri, cu toate eforturile celor 322 de huiduiofili de profesie, care, cu ocazia zdrobitorului referendum – zdrobitor pentru ei – au descoperit cat de adanca este prapastia dintre alegatorii inocenti din cabina de vot si alesii hrapareti, gata sa-si apere, cu imunitatea, cheltuielile electorale date pe carnati si pe palinca.

Au urmat nopti albe pentru Geoana, zile negre pentru Tariceanu, iar noii sositi Ponta si Antonescu ar trebui sa fie un fel de Tandala si Pacala, ca sa se bage, de buna voie, la huiduieli, cand e deja bagat pana la gat singurul ramas neschimbat la timona: presedintele tarii.

Era deci de asteptat intamplarea din ziua de Sfanta Maria Mare, cand unii huiduiau, altii ovationau, iar presedintele isi tinea impasibil discursul dinainte pregatit, pentru cine vrea sau nu vrea sa-l asculte.

Ofensiva soacrelor de la malul marii

Orice ochi mai atent putea, insa, observa ca nu fluierau a paguba marinarii, cei cu salariile sfertuite, si nici sotiile lor, cele cu sacosele usurate, cat huiduiau soacrele, cele ramase cu pensiile neatinse si bunicii, cei cu ajutorul social deocamdata intact.

Faptul ca cineva a pus aceste persoane venerabile sa protesteze dovedeste ca ori am alunecat intr-o criza tipic europeana, spre care Opozitia se zbate sa ne impinga inca si mai adanc, ori ne-am prabusit in propria noastra gaura neagra, in care tot Opozitia se zbate sa ne tina aruncati cel putin pana la motiunea de cenzura, al carui scop real nu-i usor sa-l afli la horoscop.

Din aceasta dilema, nu putem iesi

Oricum, Opozitia isi freaca mainile, simtind ca de acolo unde ne-a bagat nu ne prea scoate nici macar presedintele. Premierul Boc, fireste, nici atata.

Doamna Udrea ar incerca, dar ar fi greu s-o impinga cineva spre asa ceva. Ponta n-ar guverna decat singur, ceea ce nu permite aritmetica, iar Antonescu tot singur, ceea ce nu permite nici algebra.

Nu ramane deci decat varianta cu recent aterizatul Dan Diaconescu, pregatit deja cu un brand de mare efect, menit sa-l reprezinte: catusele.

Mai rau decat atat nici nu exista. Nu exista, dar a existat: brandul cu secera si ciocanul. Doamne fereste!

Victor Pitigoi

StareaPresei.ro a analizat in locul CNA sesizarea Roncea.ro in cazul huiduielilor la Basescu si a ajuns la concluzia fireasca: manipulare ordinara. Realitatea TV si Antenele au distorsionat transmisia de la Constanta. VIDEO

Operatiunea Huiduieli la Basescu, o intreprindere lamentabila. Realitatea TV a suprapus aceleasi huiduieli si fluieraturi la inceputul si sfarsitul “stirii” de la Constanta. Dupa experienta cu FNI, Vintu ii crede prosti pe toti romanii. VIDEO

Televiziunile lui Vintu si Voiculescu au suprapus si amplificat fluieraturi si huiduieli la Ziua Marinei. DOVADA VIDEO / FOTO. Diversiunea Antena 3 si Realitatea TV la Basescu: “constantenii” sunt… un cetatean din Oltina, din 10.000. UPDATE: Nici filmarea ProTV nu reda “fluieraturi si huiduieli”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Filmarea cu huiduielile de la discursul lui Basescu. VIDEO. Opinie Ziare.com: Eu cand vreau sa huidui, huidui!”

  1. […] Filmarea cu huiduielile de la discursul lui Basescu. Opinie Ziare.com: Eu cand vreau sa huidui, huid… Tue Aug 17, 2010 21:05 pm Mai rau decat atat nici nu exista. Nu exista, dar a existat: brandul cu secera si ciocanul. Doamne fereste! […]

  2. […] Filmarea cu huiduielile de la discursul lui Basescu. VIDEO. Opinie Ziare.com: Eu cand vreau sa huidu… Tue Aug 17, 2010 21:11 pm Mai rau decat atat nici nu exista. Nu exista, dar a existat: brandul cu secera si ciocanul. Doamne fereste! […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova