Aparat acustic de bruiat creierul si creat dureri de cap, pentru dispersarea tinerilor si nu numai, retras de autoritatile din Washington. Autorul victoriei, David Moss: “I killed a Mosquito”


Botezat “Tantarul”/ “Mosquito”, aparatul acustic care creaza dureri de cap si o stare de inconfort, mai ales tinerilor, era amplasat experimental in Chinatown, Washington, cu scop “preventiv”. Aparatul de tiuit cu frecventa foarte ridicata este folosit si in Europa de circa doi ani. “Curentul” informeaza ca o asociaţie pentru apărarea drepturilor tinerilor a obţinut retragerea, pentru discriminare pe criterii de vårstă, a unui aparat acustic repulsiv, denumit Mosquito şi instalat într-un cartier comercial din Washington pentru dispersarea tinerilor. Acest sistem repulsiv, care poate fi auzit mai ales de tinerii sub 25 de ani, era folosit, oficial, pentru a descuraja adolescenţii prea zgomotoşi sau indezirabili să staţioneze în zone unde nu sunt bineveniţi. „Vă vor spune că scopul acestuia este de a împiedica reuniunile în această zonă. Eu vă spun că este de a îndepărta tinerii“, a explicat Dave Moss, directorul de operaţiuni al National Youth Rights Association.

Operatiunea “I killed a Mosquito” a beneficiat de o larga atentie din partea publicului si mass media americane, de la Grupul creat pe Facebook la Washington Post, cu intrebarea fireasca pe buzele tuturor protestatarilor: “Ce surpriza cu dureri de cap ne mai pregateste Guvernul?”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova