DOVADA AUDIO. Sotia ambasadorului ungar Oszkar Fuzes, Bajtayi Erzsebet, a reprezentant Ungaria pana la ultima virgula. Pastrarea lui Baconschi in functie, din ambitie politica sau personala, face din Bucuresti presul Budapestei


Sotia Ambasadorului BAJTAY ERZSEBET recitand din WASS ALBERT la Targu Mures – 15 Martie 2011

Bajtayi Erzsebet a reprezentat Guvernul si Presedintia Ungariei – PCM – Targu Mures – 15 Martie 2011

Inregistrarile de mai sus dovedesc inca o data faptul ca, desi ministrul de Externe si aparatul MAE, dublat de cele ale SIE si SRI, au avut in posesie declaratiile extremiste ale sotiei ambasadorului Ungariei, Baconschi a preferat sa-si incalce mandatul de reprezentant al Romaniei in repetate randuri: mintind, dezinformand, minimalizand, ridiculizand, amalgamand si luand o pozitie clara de avocat al partii ungare. Chiar daca versurile spuse “din inima” ii apartineau doar sotiei ambasadorului, si nici macar lui Petofi Sandor sau criminalului antisemit Albert Wass, ea a fost la evenimentul din 15 martie de la Targu Mures reprezentantul oficial al Ambasadei, respectiv al Guvernului si Presedintiei Ungariei. Punct. Acest fapt este confirmat pentru Agerpres si de purtătorul de cuvânt al sectiei Mureş a Partidului Civic Maghiar (PCM), Olvedi Zsolt, organizator al evenimentului: “soţia ambasadorului Ungariei în România, Bajtayi Erzsebet, a susţinut discursurile din cadrul manifestărilor organizate la statuia lui Petofi Sandor din Târgu Mureş, din 15 martie, în calitate de reprezentant al Guvernului Ungariei şi al preşedintelui Ungariei”! Asadar, tot ceea ce a spus acolo “din inima” doamna Ambasador, pana la ultima virgula, reprezinta o pozitie oficiala a statului ungar. Punct. Versul din Albert Wass este doar punctul culminant, veriga finala a unor ofense in lant declansate pe pamant de Presedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, prin afirmatia ca “autonomia Tinutului Secuiesc este un drept legal si divin”. Care a fost raspunsul Romaniei? O tacere rusinoasa si tradatoare, de jos, de la ofiterii care trebuie sa apere Constitutia si sa aplice Legea,  pana sus, la “reprezentantii” numiti sau alesi ai romanilor. Concluzia:
1. Baconschi trebuie demis. 2. Orice stat normal din lumea aceasta l-ar trimite pe Ambasador la plimbare cu tot cu nevasta, chiar azi, mai ales ca avem in discutie proslavirea oficiala a unui criminal de razboi antisemit si antiroman. Pastrarea in functie a unui ministru mediocru si vesnic nepregatit dar intotdeauna plin de aroganta (vezi gestionarea situatilor de criza, gafele stupide legate de MCV si santajarea UE cu votul pentru Croatia), care s-a dovedit ca reprezinta mai degraba Ungaria decat Romania, este o dezonoare pentru demnitatea nationala.
Nici o ambitie, “europeana”, politica, sau personala, nu poate justifica pastrarea lui Baconschi in functie, in detrimentul interesului national. Ignorarea faptelor, din ambitiile numite mai sus, si certificarea pentru Budapesta ca Bucurestiul poate sa-i fie sluga si pres indiferent ce acte extremiste si provocatoarea ar desfasura, pe teritoriul romanesc, ar insemna inca o victorie majora asupra Romaniei a micului stat revansard de la Apus sprijinit de marele conglomerat neoimperialist de la Rasarit. Numai niste piloti orbi nu ar putea sa vada asta, aruncand in genunchi intreaga Romanie si incalcand cu buna stiinta, deopotriva, atat demnitatea nationala cat si interesul national.

Transcrierea mesajelor:

Erzsebet Bajtai citește mesajele premierului Ungariei Viktor Orban si președintelui Pal Schmitt:

“Fiecare ungur care traieste in tara mama sau oriunde altundeva in lume simte ca, atunci cand vine primavara, trebuie sa ne adunam sa punem cocardele. In acelasi timp, este un eveniment in care putem face un bilant asupra starii natiunii. Avem foarte multe de facut. Suntem in fata unor probleme deosebite. Am avut si avem si acum foarte multe probleme la care nu putem astepta (…) Am decis sa fie Ziua Solidaritati Nationale, am rezolvat primirea cetateniei maghiare a celor care traiesc in afara granitelor Ungariei, cu conditia, sau in primul rand, ca sa nu-si paraseasca pamantul natal. Acum ne indreptam spre noua Constitutie care a fost inaintata Parlamentului, care formuleaza si exprima solidaritatea tuturor ungurilor dar in acelasi timp si responsabilitatea Ungariei pentru toti ungurii indiferent unde traiesc in lume”.

Erzsebet Bajtai, soția ambasadorului Oskar Fuzes continuă:

„Și sufletul meu îmi dictează (Cred că este mesajul lui Orban, spune traducătorul [1]) să vă transmit și eu câteva cuvinte, pentru că și eu am venit din pusta ungară ca și marele poet Petofi. Revoluția a început în 1848 la Budapesta etc. (…) Dar Petofi știa foarte bine că, de fapt, marile bătălii se vor da în Ardeal. (…) Petofi, cand a venit in Ardeal, a știut foarte bine ca forța maghiarilor de atunci o constituie Ardealul, ca ardelenii sunt coloana vertebrala a ungurilor. Petofi a scris ca fiecare picatura de sange a eroilor secui valoreaza aur. De fapt, Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a ațața natiunile si de a desena niste granite pentru ca ei sa fie in continuare puternici si dirijori. Acum lupta se duce prin pace, prin calm si intelegere, ca sa predam stafeta generatiilor viitoare”. Ar fi bine ca ungurimea din Ardeal sa nu dureze doar doua-trei generatii, ci sa se mentina in continuare prin fluctuatiile generatiilor, in mod absolut normal, liber, lucrand pentru comunitate. Sa ne aducem aminte de stapanii Ardealului, de sotiile lor, care au fost un exemplu de toleranta, domnitorii Ardealului care au inteles ca Ardealul trebuie sa fie un pamant de solidaritate. Un lucru este foarte important: sa nu lasam steagul sa cada la pamant, pentru ca daca va cadea, cineva tot trebuie sa-l ridice. Trebuie sa predam generatiilor tinere capacitatea noastra intelectuala, forta noastra, credinta noastra, coloana noastra vertebrala. Este un mesaj de viitor, de speranta. Sa fie Ardealul ceea ce a fost si natiunea ungara ceea ce a fost [2]. Asta va doresc din suflet!

[1] Se presupune ca incepe mesajul soției ambasadorului, plin de afirmații extremiste și iredentiste și care se termină cu versurile lui Albert Wass, criminal de razboi antisemit si antiroman.

[2] „Legyen Erdély újra, ami volt!/ Óvjuk meg a székelyeket/ a románok rémtetteitől” (“Să fie Ardealul din nou ce-a fost!/ Să-i apărăm pe secui/ De faptele odioase ale românilor” – Wass Albert – poezia Eliberarea Ardealului). Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a declarat, vineri 18 martie, pentru MEDIAFAX, că soţia lui nu a rostit niciodată versuri din vreun poem al lui Albert Wass.

Vezi si Romanii din Japonia, second – hand pentru Baconschi »

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “DOVADA AUDIO. Sotia ambasadorului ungar Oszkar Fuzes, Bajtayi Erzsebet, a reprezentant Ungaria pana la ultima virgula. Pastrarea lui Baconschi in functie, din ambitie politica sau personala, face din Bucuresti presul Budapestei”

  1. paul bacosca says:

    Politicienii au sufletul vandut strainilor si Satanei. Singura speranta este poporul sau mai bine zis acea parte de popor care mai crede in Romania.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova