Cine a omorat-o pe Maria Petrascu. Ultima Scrisoare Deschisa a jurnalistei, catre mafia PSD Brasov. A infruntat kominternul, gloantele, cancerul, extremistii unguri si a cazut rapusa de mardeiasii “revolutionari” ai interlopului Dorin Lazar Maior


A murit jurnalista Maria Petraşcu de mixtvro

Maria. Maria Petrascu a fost, dupa parerea mea, una dintre ultimele, daca nu chiar ultima jurnalista luptatoare din fosta presa romana. Nu, nu mai stiu o alta jurnalista care sa se fi confruntat cu agentii kominternului inainte de 1989, respectiv chiar si in 15 noiembrie 1987, la Brasov, apoi, in 1989, sa fi infruntat sfidator frica generala cuibarita in sanul acestui popor,  pe 21 decembrie, in redactia unui ziar brasovean, si, incepand cu 22 decembrie, gloantele generate de operatiunea KGB de reocupare a Romaniei. Pentru ca apoi lupta ei pentru Adevar sa continuie, zi si noapte, pana in ultima sa clipa.

In noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, Maria Petrascu, impreuna cu sotul ei, regretatul jurnalist Marius Petrascu, aveau sa scoata la lumina a ceea ce sperau ca va fi Noua Romanie primul ziar al “revolutiei romane”: LIBERTATEA. Peste exact 22 de ani, in aceeasi noapte, iesind de la un post local de televiziune dupa o emisiune in care contesta impostorii revolutiei, mardeiasii si interlopii din garda pretoriana a japitei staliniste Ion Iliescu, avea sa fie, din nou, agresata si amenintata, fiind necesara interventia Jandarmeriei pentru a scapa nemaltaratata.

Cu o zi inainte, la ultima comemorare a revolutiei la care avea sa participe, jurnalista, vicepresedinta a Asociatiei 21 Decembrie 1989 – Brasov,  fusese lovita peste fata de gorilele interlopului PSD Dorin Lazar Maior (foto dreapta jos). Nici colegul sau, Ioan Demi, presedintele asociatiei, nu a scapat de pumnii atacatorilor “revolutionari” (foto stanga). Autorul agresiunii, la instigarea “pretorianului”-sef al PSD Brasov, un anume conlocuitor – Bella Demeter – inca liber si, mai mult, angajat al Consiliului Judetean Brasov! La ultima discutie telefonica pe care am avut-o imi spunea ca Parchetul din Brasov, la doua saptamani de la evenimente, inca “proceseaza” Plangerea Penala facuta, in ciuda faptului ca intreaga altercatie a fost filmata de zeci de camere si s-a desfasurat chiar sub ochii Jandarmilor. Cuvantul ca taisul unei sabii, caracterul sau de stanca si forta sa interioara erau mult mai puternice insa decat fragilitatea trupului.

Batuta, sicanata, hartuita, urmarita si agresata din nou, dupa emisiunea TV, amenintata cu moartea, o femeie singura in fata mafiei “revolutionare” a PSD, intristata, abatuta, inima sa a cedat, intr-o dimineata, inainte de a-si trimite revista presei, la care lucra. Ultima sa transmisie purta titlul Covasna si Harghita au adoptat stema Ungariei! si se incheia cu intrebarea retorica “Pana cand?”, insotita de urari de bine.

Pana cand?

Maria Petrascu a fost intreaga sa viata in prima linie a apararii Romaniei. Scuturandu-si dezinvolt praful ori de cate ori era lovita de cate un glont, intotdeauna s-a ridicat din transee zambind. S-a luptat, chiar si singura, asa cum ne invata prin exemplul lor martirii, si a cazut, ca o lacrima de sange. Credea cu o putere de nezdruncinat in mantuirea si invierea Romaniei. Maria Petrascu a trait si a murit la datorie, pentru tara sa, pentru Dumnezeu si neamul sau.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa-i pedepseasca pe masura pe dusmanii ei si ai Romaniei!

Update: Maria Petrascu, Cavaler in Serviciul Credincios al Romaniei. Presedintele Traian Basescu a distins-o pe colega noastra cu Ordinul National “in semn de recunostinta si apreciere pentru profesionalismul de care a dat dovada de-a lungul unei cariere de exceptie in presa”. Un gest frumos de care Maria se bucura

Maria Petrascu, distinsa de seful statului cu Ordinul National “Serviciul Credincios”, va fi inmormantata azi alaturi de sotul ei, jurnalistul militant Marius Petrascu. VIDEO: “Voi ati tras in noi!”

Ultima Scrisoare Deschisa a Mariei Petrascu, adresata presedintelui PSD Brasov:

Domnule Constantin Nita,

Va adresez aceasta Scrisoare Deschisa pentru ca, solicitandu-va, pe blogul Dvs., https://constantinnita.wordpress.com/2011/12/24/sarbatori-fericite/ , o pozitie oficiala privind incidentele violente petrecute in ziua de 22 Decembrie, 2011, la comemorarea publica ce a avut loc in Brasov, la Cimitirul Eroilor Martir (incidente materializate prin proferarea de injurii si lovirea nemotivata si brutala atat a presedintelui Asociatiei “21 Decembrie 1989” Brasov, Ioan Demi, cat si a mea, precum si prin bruscarea vicepresedintelui asociatiei, Sorin Boaca, de catre mai multi revolutionari, identificati ca facand parte din ALRUE Brasov), incidente ce au fost consecinta directa si imediata a incitarilor repetate la violenta ale presedintelui ALRUE Brasov, domnul Dorin Lazar Maior, membru marcant al PSD Brasov, mi-ati raspuns, citez : “ (…) PSD a fost si este alături de revoluționari, dar nu poate raspunde pentru acțiunile personale ale fiecărui membru.”

Lasand la o parte faptul ca prin acest raspuns recunoasteti, implicit, ca domnul Dorin Lazar Maior, a facut ca prin, citez, “actiunile personale”, sa se produca acele deplorabile incidente, as vrea sa clarificam lucrurile astfel incat opinia publica din Brasov si din tara sa fie, pe deplin, in cunostinta de cauza:

– Domnul Dorin Lazar Maior a participat la comemorarea oficiala de la Brasov, din 22 decembrie, 2011, nu ca persoana particulara ci in calitate de presedinte al ALRUE Brasov, asociatie de revolutionari care, conform declaratiei publice a domnului Dorin Lazar Maior, este o asociatie politica, subordonata PSD si USL. Si, din acesta calitate, a incitat la violenta impotriva noastra.

– Totodata, domnul Dorin Lazar Maior a participat la comemorare, subliniez, nu ca persoana particulara ci si in calitatea sa, tot oficiala, de sef al Departamentului pentru Relatia cu Asociatiile de Revolutionari din cadrul PSD Brasov, functie pe care o detine, asa cum rezulta si din organigrama PSD Brasov. Si, si din aceasta calitate a incitat la violenta impotriva noastra.

Ca atare, consider ca, din motive care imi scapa, evitati sa abordati problema frontal si sa va pronuntati public asupra comportamentului josnic si degradant al domnului Dorin Lazar Maior, fapt care ma face sa cred, pana la proba contrarie, ca pozitia Dvs., in calitate de presedinte al PSD Brasov, este una de fatisa tolerare si de incurajare a unor astfel de atitudini si gesturi care instiga la violenta publica.

De altfel, dupa cum foarte multi stiu, numai Dvs. se pare ca nu, domnul Dorin Lazar Maior, membru marcant al PSD Brasov se lauda public ca raspunde doar la “butoanele” presedintelui de onoare al PSD, domnul Ion Iliescu, de la care primeste si indeplineste ordine directe. Poate, si din acesta cauza, pozitia Dvs. este una de “ non combat” permanent.

Prin foarte multele sale fapte cu iz penal, recente si anterioare, despre care mass-media vorbeste de ani si ani de zile, domnul Dorin Lazar Maior a prejudiciat si prejudiciaza grav si constant imaginea PSD Brasov a PSD in ansamblul sau. Imagine la care Dvs. tineti foarte mult pentru ca, asa cum ati afirmat nu odata, ati muncit din greu sa o construiti. Si, cu toate acestea, cu riscul de a ma repeta, tot Dvs. tolerati ca un membru al PSD Brasov sa va distruga munca.

De aceea imi permit sa consider ca, daca nici de acesta data nu va veti delimita public de toate actiunile cu iz penal ale domnului Dorin Lazar Maior si nu veti apela la masurile care se impun pe linie politica, nu imi va ramane decat sa inteleg, domnule presedinte al PSD Brasov, Constantin Nita, alaturi de toti ceilalti, nu putini, care au avut mult de suferit fizic si psihic din cauza sa, ca nu aveti nici vointa, nici putinta sa actionati pentru a apara, cu adevarat, imaginea partidului si a filialei PSD pe care o conduceti de foarte multa vreme.

Maria Petrascu, vicepresedinte al Asociatiei “21 Decembrie 1989 “ Brasov

Blogul Mariei – Verde-n fata

Cititi aici: Ce a fost la 15 Noiembrie 1987. Marturia jurnalistei Maria Petraşcu, sotia publicistului anticomunist Marius Petraşcu

Editorialele si articolele Mariei Petrascu aparute la Ziaristi Online

Ultimul articol al Mariei Petrascu, sufletul portalului Ziaristi Online: Covasna si Harghita au adoptat stema Ungariei! Pana cand?

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Cine a omorat-o pe Maria Petrascu. Ultima Scrisoare Deschisa a jurnalistei, catre mafia PSD Brasov. A infruntat kominternul, gloantele, cancerul, extremistii unguri si a cazut rapusa de mardeiasii “revolutionari” ai interlopului Dorin Lazar Maior”

  1. Este de neimaginat ce a putut sa indure acest om, jurnalist cu deosebite calitati omenesti, de un patriotism rar intilnit. Un om al adevarului si dreptatii. Acum este prea tirziu, dar actiunea banditiilor, tilharilor care au lovit-o de moarte nu pote sa ramana nepedepsita. Propun jurnalistilor romani sa ii fie decernata cea mai mare distinctie, medalie pentru merite deosebite in domeniul jurnalismului. Dumnezeu sa te ocroteasca doamna erou.

  2. drsuz says:

    Dumnezeu sa te odihneasca. Condoleante familiei.

  3. Mos Ioan says:

    Vesnica Pomenire!

  4. Mark says:

    Imi lipsesc cuvintele.Nu imi vine să cred!Fata asta avea ceva deosebit,ceva care fascina si care atrăgea atentia!Magia iscodirii pentru aflarea Adevărului!De aici i s-a tras!Sunt sigur!Am urmărit aproape toate emisiunile dedicate aflării Adevărului pentru CINE a tras in noi?Dragostea pentru adevăr si meserie a ucis-o!Nici nu știți ce am pierdut! Noi toti ,cei care am cunoscut-o,am apreciat-o,am iubit-o,si deseori am ajutat-o!Dumnezeu să aibă grijă de sufletul ei neincăpător in iubire de neam si adevăr pentru neam!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova