Cristian Ghinea, Andrei Cornea si Vladimir Tismaneanu, trei cyber-fatalai post-bolsevici. Cu bonus Mircea Toma, pasive-watcher prin desert

Gazeta de perete electronic a lui Sorosica, Hotnews si Contributorsii Retelei Deschise, ma gratuleaza azi cu trei articole stranse de prin groapa de gunoi a presei de propaganda antiromaneasca: unul autohton (vorba vine) – Cristian Ghinea, altul preluat de la “22”  – Andrei Cornea si unul cules de la EvZ  – Tismaneanu, care nu ma nominalizeaza (uhuhu – nomina odiosa), dupa cum o face deja de mai multe articole, dar se re-produce apoi si pe blogusorul lui adaugandu-i si pe ceilalti doi tovarasei, cu trimitere directa la mine. Ati inteles, nu? Un cyber-menage a trois de toata frumusetea. Nici la Hotelul Lux din Moskva, unde petreceau parintii lui Tismaneanu, incartiruiti la scoala de vara a NKVD, nu cred ca se intamplau astfel de imbarligaturi.

O sa-l las, putin, deoparte, pe tavarisi Tismaneanu, de care ma voi ocupa mai pe larg intr-un context mult mai interesant, cum ii place lui, cu securisti-bolsevici si post-securisti-bolsevici, si o sa notez doar isteriile celorlalti doi “intelectuali”.

Cred ca m-am hazardat putin, totusi. Pentru ca de Cristian Ghinea – considerat de senatorul Iulian Urban un comunist fara fata umana – nu stiu ce sa zic. Cred ca poti afla totul despre el doar uitandu-te la el. Un cap mare, de bou, pe un trup de Patapievici, cu o uitatura bolanda de Cristi Preda. Ati observat, poate, ca cei trei seamana. Or fi clonati din seva incrucisata a lui Plesu si Liiceanu?

In fine, ar trebui, totusi, sa zic ceva. Dl Ghinea a produs recent un pseudo-studiu stiintific al Fundatiei Soros (deghizata prin niste ONG-uri cu tot felul de titulaturi pretioase) prin care incerca sa inoculeze in spatiul public – si mai ales in cel al Administratiei centrale – ideea ca trebuie redus drastic numarul de burse atribuit studentilor basarabeni si bucovineni (numiti de el si restul autorilor “studiului” drept “moldoveni”, conform normelor “stiintifice” ale lui Marx, Lenin, Stalin si Voronin) pe motiv ca acestia chiulesc, nu reusesc sa-si termine studiile si sunt, pe scurt, niste veritabili inapoiati mintal.

Pe moment a existat intentia ca acest personaj sa fie dat in judecata pentru minciunile debitate sub egida pompos-denumitului sau Centru “Roman” de “Politici Europene”: Studentii basarabenii din Romania dau in judecata Fundatia Soros. “Reteaua Deschisa” a atacat tinerii din Republica Moldova conform directivelor lui Voronin si Stalin. Pana la urma a fost iertat. Studentii si-au spus insa parerea despre el destul de categoric: Basarabeni si bucovineni aflati la studiu in Romania resping falsul studiu al Centrului Soros de “Politici Europene”. S-au generat mai multe pozitii, dintre care amintesc: Eugen Tomac contesta “Raportul” Soros. Basarabenii vor primi in continuarea burse in RomaniaCRPE trebuie să îşi retragă studiul despre studenţii basarabeni din RomâniaO idee geniala, indigerabila de “moldovenistii” lui Soros si Voronin: Trebuie schimbată denumirea Republicii MoldovaStefan Miron: Răspuns unui “moldovean”. Alexandru Lesco si Victor Roncea despre “cojocari moldoveni”.

Retardul cu staif al “societatii deschise” nu era la prima porcarie de acest gen. Cu un an in urma trantise tot cu Fundatia Soros un alt asa-zis studiu prin care se dansa la Bucuresti pe kazaciokul cantat de Voronin la Chisinau si inganat de stapanii lui, la Moscova, reacreditandu-se tezele “moldovenismului”. “Studiul” a primit o replica academica de la Centrul European pentru Studii in Probleme Etnice al Academiei Romane condus de prof univ dr Radu Baltasiu. Completata cu opinia sa personala: „Atitudini mic-burgheze. Moldova din mintea noastră”. Sau din mintea lui Soros? Sociologul Radu Baltasiu vs SNSPA-istul Cristina Ghinea. Si tovaraselul nu le-a uitat. Profitand de un atac stupid de-al lui Mircea Toma si un alt unguras la adresa aceluiasi profesor, de data aceasta pe o tema legata de ungurime si romanii din Harghita si Covasna, pionierul nostru fruntas a prins din zbor ideea de atac in haita si a inceput sa latre cu spume (de muscat nu indrazneste, ca risca sa ramana fara dinti).

Si ma intorc de unde am plecat, pentru ca nu stiu cum as putea sa raspund unui troglodit guraliv fara pic de logica. Am retinut ca si eu si profesorul care preda la Facultatea de Sociologie si la Masterul de Studii de Securitate al Universităţii din Bucureşti suntem “fascisti” si “cyber-fascisti”. Si ca studiile Centrului – cum ar fi cel amintit sau cele atacate de Toma si ai lui: ULTIMII ROMANI. Romanii dispar din Harghita si Covasna – Raport al Centrului pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române si Relaţiile cu românii în dezbaterile congreselor secuieşti. O paralelă istorică: 1902-2010. STUDIU Covasna-Harghita – sau conferintele organizate de acest for – cum ar fi cea de la Parlamentul Romaniei, in care Profesorul Dinu Giurescu alerteaza romanii: Statutul Minoritatilor poate duce la prabusirea hotarelor Romaniei. VIDEO/AUDIO/FOTO/DOC – sunt produse ale “Fasciei” noastre, din care ar face parte si profesorul univ dr Ilie Badescu. O aiureala. Oricine din lumea academica stie ca prof Baltasiu nu (mai) are nici o legatura cu prof Badescu, la fel ca si mult mediatizatul “geopol”-ian al lui Cozmin Gusa, prof Dungaciu.

Desigur, pionierul nostru fruntas se pare ca si-a luat notiunile despre “fascism” din filmele lui Sergiu Nicolaescu, pentru ca in revarsarea puhoiului sau de idei sterpe nu a reusit sa demonstreze de ce am fi, unul sau celalalt, “fascisti”. Baiatul sufera si de grandomania impostorului – boala grea la ei, vezi cazurile cronice “dr” Patapievici, “disidentul” Plesu si “anticomunistul” Tismaneanu – afirmand ca el vrea “sa breveteze termenul de ciber-fascisti”. Bovinul se preface ca nu stie ca, de fapt, termenul in sine exista deja si defineste o atitudine a corporatiilor multinationale si a statelor care au tendinta de a controla internetul. Dar, desigur, poate sa si-l breveteze pe undeva, prin vreun orificiu, nu zice nimeni nu, e libertate, “n-asa”, vorba lui Brucan?!

Inainte de a declama ca nu mai poate scrie pentru ca ” noi mai trebuie sa si muncim” – noi, “clasa muncitoare” din paradis 🙂 – baiatul de mingi al guruletului Plesu mai apuca sa tranteasca: “Intr-o democratie normala la cap, nu ai extremisti la Academie platiti de la buget si ONG-isti ca mine si ca Mircea Toma care apara valorile democratice.”

De fapt, ce-i deranjeaza pe cei doi ciumpalaci ai “societatii civile”? Ca mai exista romani care-si apara fratii, din Basarabia si Bucovina si din Harghita si Covasna. Atunci da, inteleg de ce sunt “fascist”. Dar, dincolo de invectivele si etichetele aruncate, “doct”, ca un demn palmas al lui Sorosica, haideti sa vedem ce i-ar indreptati pe cei doi “aparatori ai valorilor democratice”, plus ungurasul de serviciu al lui Mircea Toma, sa conteste doua Rapoarte ale unui institut al Academiei Romane condus de un prof univ dr in Sociologie.

Dl Cristian Ghinea este SNSPA-ist, noul “Stefan Gheorghiu”, adica un fel de blablagiu care-si da cu parerea despre tot si toate. Buun. Deci n-are nici o calitate ca sa discute la obiect un studiu stiintific. Si nici nu poate, dupa cum a demonstrat. Dl Mircea Toma, cel mai simpatic tractorist de pe ogoarele cu stiuleti de aur ai “societatii deschise”, este psiholog, cu grad de sublocotenent, daca nu ma insel. Cariera lui militara oficiala s-a incheiat ca psiholog al UM nu-stiu-cat, pe la pilotii lui Ceausescu. Mai departe, fostul sau coleg de ziar, Florin Calinescu, afirma ca Toma a pasit pe caile militariei rasaritene, cu epoletii ascunsi pe la subtiori.

In ce calitate se precipita public si solicita raspuns din partea Academiei Romane? A, da! Poate amandoi au acest drept ca colaboratori ai Tatianei Alina Mungiu Pipidi pe la “academia” ei, “Societatea Academica Romana”. Acum m-am prins! Dar cu bietul unguras Adrian Szelmenczi care semneaza alaturi de Mirciulica Toma ravasul prin care ii cere imperios raspuns academicianul Ionel Haiduc, ce-au avut? Un absolvent de jurnalism de 25 de anisori, un blablagiu de SNSPA-ist si un psiholog de tip IMGB-ist cu grave probleme psihiatrice (ce faceai nea Tomo prin desert cu fetele alea mai negricioase si cu colegii tai de papuc, a trois si a quatro, cu tine privind – ca Pasive Watcher – cu bale la gura, cel putin?!) ii cer presedintelui Academiei Romane “sa faca ordine” si sa-l puna la zid pe un prof univ dr in Sociologie. Tare! Asta nu-i fascism. E de-a dreptul NKVD-ism!

Sa mai adaugam ca Mircea Toma are o obiectivitate iesita din comun exprimandu-se pe teme unguresti, mai ales de cand a fost singurul ungur sub acoperire de roman invitat la Congresul de constituire al Partidului Transilvanenilor liberi al lui Laszlo Tokes, unde a militat pentru autonomia Ardealului??? Vezi Mircea Toma a sustinut autonomia Ardealului la Congresul lui Tokes unde s-a cerut ca “Tinutul Secuiesc” sa devina “o tara mama interna pentru maghiarii din Romania”. Szilágyi Zsolt: “Principiile autonomiste sunt purtate și în lupta pentru Roșia Montană”

Cat despre Andrei Cornea, ce as putea sa spun? Omul e ofuscat ca un critic literar de talia lui Gheorghe Grigurcu demasca la randul sau gasca de impostori si oportunisti de la GDS, in frunte cu “pilonul Plesu”, pe care il asemuieste cu un “guru” ratat, dupa cum am facut-o si eu. Dl Andrei Cornea nu intelege cum Gheorghe Grigurcu si alti “intelectuali autentici, din liga A” pot gandi la fel ca “jurnaliști din liga C, precum Roncea”. Or fi si ei “fascisti”, mai stii?! N-ar fi mai bine oare sa se intrebe dl Cornea de ce daca doi oameni diferiti ii spun ca este prost nu lasa odata gavaritul si se duce la culcare?

Dar chestia cu “Liga” imi aminteste de povestea cu seful ANI, Catalin Macovei, caruia, pe lac la Snagov, Bogdan Chirieac si fostul meu sef si prieten, Sorin Rosca Stanescu, ii explicau ca ei joaca “in liga mare”, nu ca el, baiatul de la Agentia Nationala de Integritate (pentru necunoscatori, dezvaluirea coversatiei, in varianta audio si text, imi apartine). Diferenta dintre Rosca si Cornea si “ligile” lor este insa ca unul e mai simpatic decat altul si ca unul a avut o viata mai grea decat celalalt, asa ca s-ar putea sa aiba circumstante atenuante.

Primul este fiul unui avocat brasovean care a fost aruncat pe geam in timpul unui interogatoriu luat de securitatea-bolsevica pentru ca apara fosti membri ai Miscarii Legionare. Al doilea este fiul unui satrap al culturii romane, Paul Cornea, despre care regretatul Fanus Neagu afirma, in ultimul sau articol, antologic, intitulat HOITARII, ca, in calitate de secretar al CC al UTC între 1948 şi 1954, Paul Cornea era “legătura directă a tuturor organizaţiilor de tineret cu următorii tovarăşi din conducerea superioară: Ioşka Chişinevski, Leonte Răutu şi Ofelia Manole. Chişinevski a fost poate cel mai mare ticălos dintre toţi comuniştii care au pus pingeaua pe grumazul ţării ăsteia. Răutu nu lăsa să mişte nici frunza, nici ramul şi nici un vers din Eminescu. Iar Ofelia Manole… ei, tovarăşa Ofelia Manole, secretară de partid a comitetului regional Bucu­reşti, a fost cea mai sumbră ticăloasă care a trecut pe Bulevardul Magheru. Bătrânii scriitori pe care i-am cunoscut şi care mi-au rămas în inimă ca mari maeştri preferau să ajun­gă în Piaţa Unirii ocolind pe la Giurgiu decât să dea ochii cu tovarăşa Manole. Cred că nici Elena Ceauşescu n-a reuşit decât arareori s-o egaleze pe tovarăşa Manole. Cu toţii au răsuflat uşuraţi în ziua când un soldat, îndrăgostit de nepoata tovarăşei, a introdus două rafale de gloanţe în inima ei iubitoare de literatură, pe motiv că i-a refuzat mâna nepoatei sale. Dacă ai şti ce jale a fost în Bucureşti, şi acum sunt oameni care lăcrimează!”

Banuiesc ca unul dintre ei este chiar Andreias Cornea, cel din “liga mare”, a burgheziei rosii. Si de ce, ma rog, as fi in liga C, cand eu, modest, am fost intotdeauna doar un simplu membru in Liga Z (prietenii stiu de ce) :)?

Cat despre Tismaneanu, stay tooned, in curand un nou articol despre schreib-kampf-ul sau…

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Cristian Ghinea, Andrei Cornea si Vladimir Tismaneanu, trei cyber-fatalai post-bolsevici. Cu bonus Mircea Toma, pasive-watcher prin desert”

 1. Iorest says:

  Frumos spus 😀

  Apropo de basarabeni: toţi cu care am avut contact erau sârguincioşi şi aveau cultură generală zdravănă (care maneliştilor noştri le lipseşte cu desăvârşire).

 2. Un roman says:

  De mult nu am mai citit un pamflet atat de simptaic si amar, in acelasi timp. Felicitari! Doamne ajuta!

 3. Ioan says:

  Clica antiromaneasca – cu retardati, semiretardati si genialoizi de duzina – inca zburda. Va mai face la fel de maine incolo?

 4. andra says:

  Ai dreptate, dar nu-mi place ca te iei de parinti, indiferent ce au facut. Nu e frumos.

  Iorest. In legatura cu basarabenii, pe langa cultura generala solida, ceea ce m-a impresionat la fratii nostri de peste Prut este caldura, sensibilitatea si patriotismul lor care noua, celor din Patria Mama, ne lipseste.

 5. ochi pentru ochi says:

  Soros scoate etnii si natii pe banda rulanta pentru a ne face bucati asa facut si cand a inventat ‘rromii,apoi romii'” si limba “rroma,dupa roma,si acum romani (a se vedea google cand scrii “romani” al treilea rezultat)” .E interesant ca multa lume e inconstienta de faptul asta desi protesteaza vehement aceasta redenumire abuziva a tiganilor ,nu priveste spre Vestul Romaniei mai exact la Roma Rights Center infiintata de Soros in 1995 la Budapesta in aceeasi perioada in care a inceput sa se strecoare cuvantul “rrom” in vocabularul mediei romanesti si mai tarziu cel international(mai ales dupa 2007).(parca si Plesu a avizat redenumirea asta,daca nu ma insel)Pe semne ca am deranjat pe cineva cu intrarea asta in uniune. Daca mai stam mult cu ochii in soare s-ar putea sa ne trezim cat de curand cu 10 entii inventate care cer autonimie si cu 27 de principate ca nemtii in secolul 18 .
  De asemenea Soros face atacuri furibunde in lucrarile sale la adresa Slovaciei si a Croatiei. indemnand societatea civila impotriva guvernelor acestor tari.Am uitat sa mentionez Romania?Da,pai se plange ca e o victima uniunii Vatra Romaneasca,ai carei membri sunt nationalisti,deci demni de a fi scuipati de acest profet al etnocidului .El e filantropul propriei persoane si nimic altceva.

 6. VR says:

  Nu ma iau de nici un parinte. Dimpotriva. Ii pun in adevarata lor valoare. Aschia nu sare departe de trunchi.

 7. sal says:

  Ati vazut cum arata vulpile rapciugoase incoltite de caini ?

 8. sal says:

  Asa o sa iasa zooelitismul din scena.

  Ne-au fost dati ca toti sa vada ce inseamna sa n-ai niciun Dumnezeu.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova