Manolescu Apolzan prins de ANI cu ocaua mică la sesizarea Victor Roncea din 2011: a palmat 77.832 Euro nejustitificati. Bravo, ANI!

ANI Manolescu Apolzan UNESCO Mediafax Victor Roncea“Prostii”. Asa a calificat seful USR si ambasadorul UNESCO la Paris Nicolae Manolescu Apolzan sesizarea facuta de subsemnatul catre ANI, in urma observarii unor ciudatenii in declaratiile sale de avere. Iata ca, pana la urma, nu au fost chiar “prostii”, daca inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au reusit, dupa trei ani de studiu, sa descopere o lipsa la cantar de 77.832 Euro. Macar atat. Bravo ANI! Iata istoria cazului:

Comunicat – avere nejustificată – MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE, Ambasadorul României la U.N.E.S.C.O., Paris

10 iulie 2014, 14:00

ANI APOLZAN MANOLESCU UNESCO RonceaAgenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu soția de către MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE, Ambasadorul României la U.N.E.S.C.O. (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură), Paris

În anul 2009, MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE a realizat venituri salariale în cuantum de 664.492,62 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 991.389 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 326.896,38 Lei (aprox. 77.832 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE în perioada exercitării funcției publice.<

MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE deține funcția publică de ambasador, delegat permanent al României de pe lângă UNESCO la Paris, începând cu data de 20 noiembrie 2006.

MANOLESCU-APOLZAN NICOLAE a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 10 iulie 2014

AICI:

Sesizarea ANI de catre Victor Roncea

Raspunsul ANI pentru Victor Roncea

Cum a incercat MAE sa-l acopere pe Manolescu

Stirea Mediafax cu reactia lui Manolescu

Nicolae Manolescu ANI MAE

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Manolescu Apolzan prins de ANI cu ocaua mică la sesizarea Victor Roncea din 2011: a palmat 77.832 Euro nejustitificati. Bravo, ANI!”

  1. Donkeypapuas says:

    Ăstra e ambasador al curlandiei la UNESCO, nu al României. Nu ştiu dacă aţi citit editorialul său din fosta “Gazetă literară” de acu’ vreo două sau trei săptămâni în care îi etichetează pe apărătorii francezi ai familiei normale drept: “adventişti”, “islamişti”, “catolici extremişti”. Îmi pusesem în cap să scriu despre asta pe blog dar lenea… campionatul mondial… Oricum, un articol penibil prin atitudinea sa de lingău pe faţă al ideologiei “corectitudinii politice”.

  2. VR says:

    Multumesc pentru sesizare. Se leaga cu campania pro-popo intetita de Plesu si Liiceanu in ultima vreme. Se pare ca fondurile de la tigani si unguri s-au mutat pe homosexuali.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova