Noul Blog Roncea

Mai nou, mai rau, mai curat 🙂

Un nou inceput. Treptat-treptat o sa imbunatatesc noul site, cu link-uri utile, de la parteneri si prieteni, precum si cu alte noi proiecte online aflate in curs de dezvoltare. O sa va rog sa fiti intelegatori pana deprind toate facilitatile WordPress-ului si chiar sa ma ajutati cu sfaturi!

Altfel, ramane cum am stabilit!

Cu Adevarul lui Eminescu inainte:

„Noi, poporul latin de confesiune ortodoxă, suntem în realitate elementul menit a încheia lanţul dintre Apus şi Răsărit; aceasta o simţim noi înşine, se simte în mare parte de opinia publică europeană, aceasta o voim şi, dacă dinastia va împărtăşi direcţia de mişcare a poporului românesc, o vom şi face. Oricât de adânci ar fi dezbinările ce s-au produs în timpul din urmă în ţara noastră, când e vorba de legea părinţilor noştri, care ne leagă de Orient, şi de aspiraţiunile noastre, care ne leagă de Occident şi pe cari sperăm a le vedea întrupate în dinastie, vrăjmaşii, oricare ar fi, ei, ne vor găsi uniţi şi tot atât de tari în hotărârile noastre ca şi în trecut“.

S-asa-s de multi/ Ce mint cu gândul, vorba, fapta, ba/ Se mint pe sine însusi chiar, încât/ În mine s-a stârnit mândria crunta/ De-a spune adevarul – daca chiar/ Prin el lumea s-aprinde (1).
„Ei mint – eu adevarul îl spun, caci nu ma tem / De-a lui urmari” (2).
„Cel mai mare pacat al oamenilor e frica, spaima de a privi în fata, s-a recunoaste adevarul. El e crud acest adevar – dar numai el foloseste” (3).

1. Versuri fragmentare din mss. 2259.
2. M. Eminescu, Opere, I, p. 94.
3. Idem, Opere, IX, p. 311.

Puse la un loc de Theodor Codreanu

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Noul Blog Roncea”

 1. c.i.adjudeanu says:

  Domnule Roncea era și timpul să vă liberați de povara blogspotului…:-) cu timpul vă veți deprinde cu wordpressul …când mă gândesc că și bunicuța KGB-istă scrie de zor 🙂 .Secretul ar consta în folosirea diverselor extensii(plugins) acolo unde și când trebuie fără a exagera.Cu permisiunea dv. vă pot recomanda câteva absolut necesare pe care le puteți încărca direct din panoul de admin introducând numele pluginului ,deci fără a utiliza FTP-ul:All in One SEO Pack,Google XML Sitemaps,WordPress Related Posts,WP-PageNavi,WP Super Cache,TinyMCE Advanced și cam atât în faza de început.Deci din Panou de admin selecționăm MODULE/INSTALEAZĂ/CAUTĂ PLUGIN PE NUME care vă trimite pe pagina oficială și INSTALL .Spor mare!La numărul dv. de prieteni cred că trebuie creată o pagină/pagini împărțite pe căprării(blogroll/uri) ,în astfel mod se liberează bara laterală lăsând loc pentru categorii și tag-uri.Poate calendarul nu-și are locul, ocupă un spațiu inutil ,știind că cititorii marca Roncea au un bun nivel de înțelegere a lucrurilor :-),poate imediat după Recent Comments se pot promova paginile dv.externe cele gen FaceBook.Rezultate bune grafic pot fi obținute cu o temă premium …costă undeva la 45-70 dolari SUA.Încă odată spor mare și să auzim de bine domnule Roncea,Doamne ajută!

 2. Naşul says:

  Arată mai bine, dar trebuie lucrat la partea de optimizare.
  – pentru linkuri Settings-> Permalink Settings
  – la SEO, aici e mai complicat de explicat, dar blogurile wordpress au mari probleme faţă de cele de pe blogspot dacă nu sunt optimizate
  – câteva plugin-uri: subscribe to comments, All in One SEO Pack, FD Feedburner Plugin etc
  etc

  În rest, m-am abonat.

  P.S.: Este o opţiune la blogspot care îţi redirecţionează la site-ul nou, dar nu ştiu exact unde.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova