Cazul pitipoancei Irina Tarasiuk si a fufei intelectuale Patapievici. De ce le dau şi nu le dau dreptate lui Eugen Tomac şi George Damian

Fufa lui Basescu - Patapievici si pitipoanca Irina TarasiukCitititori Roncea.Ro cunosc probabil cazul Irina Tarasiuk – o pitipoanca de la Chisinau care s-a laudat pe Facebook ca si-a luat cetatenia romana doar ca sa calatoreasca linistita in UE. Am semnalat cazul in postarea despre marea soprana Maria Cebotari, protagonista si in filmul “Odesa in flacari”, care declara, spre deosebire de golancutele de azi: „Niciodată şi în nici o împrejurare nu mi-a trecut prin cap să spun altceva decât că sunt românca din Basarabia sau, pur si simplu: româncă!“. Eugen Tomac, basarabenul fost secretar de stat la Romanii de Pretutindeni, a cerut, cam pripit probabil, dar animat de sentimente romanesti, sa i se retraga cetatenia pitipoancei. Chipurile, bomba sexy de la Chisinau a tradat Romania. Corect? Da si nu prea. Pentru ca are cel putin un bunic roman, caci altfel nu si-ar fi primit cetatenia. Iar legea-i lege. In plus – nu stiu pentru cine e de bine sau de rau 🙂 – , si-a botezat copilul la aceeasi institutie unde se spovedeste finul lui Baconschi, ambasadorul Romaniei (?) la Chisinau, Marius Lizarduca: Biserica KGB care tine de “muma Moscova”. Si apoi, ce am face cu alte cazuri, cum este, de exemplu, cel al lui Iurie Rosca, care a declarat ca el respira cu un plaman romanesc si cu unul rusesc? Ii dam doar o jumatate de pasaport?

Cunoscutul editorialist al “Timpului” de la Chisinau, George Damian, a afirmat intr-un comentariu ca e bine sa facem distinctia dintre Basarabia din suflet si Basarabia – i.e. Republica Moldova – reala. Sigur ca George Damian are dreptate: Basarabia de azi e victima Experimentului Pitesti la scara extinsa, care a facut din oameni – neoameni, din romani – neromani. Mai ales din aluatul mai slab sau cel amestecat, cum este al acestei ucraino-rusoaice-“moldovence”. Asa au ajuns unii sa se creada “moldoveni”. Iar indobitocitii de azi de pe ambele maluri ale Prutului si inclusiv din presa de limba romana de la Bucuresti continua, reeducati la randul lor, experimentul bolsevic, numindu-i pe romanii basarabeni “moldoveni”, ca etnonim, si catalogand Republica Moldova drept “tara lor”, a”moldovenilor”. Am auzit asta si la nivel de MAE si chiar si mai sus. Daca as fi fost vreun dictator i-as fi bagat cu placere pe idiotii astia direct la sapat tunelul pentru gazoductul dintre Romania si actuala Republica Moldova, eventual cu o extensie pana in Insula Serpilor.

Dar sa revin: George Damian are dreptate si cand spune ca procedura de retragere a cetateniei in cazul Irinucai Tarasiuk va fi destul de grea si mai bine nu se initia. Dar, totusi, nu-i dau dreptate pana la capat, pentru ca initiativa lui Eugen Tomac, daca reuseste, ar putea avea un efect benefic si de partea ceastalalta a Prutului. Pai daca pitipoancei Tarasiuk i se retrage cetatenia pentru o biata declaratie pe Facebook, va dati seama ce caz vom avea pentru fufele intelectuale – si, in fond, apatride – ale lui Basescu, ca alde Patapievici? 🙂 🙂 🙂

PS: Lui Basescu i-a luat aproape 10 ani ca se dezica de Macovei si Ungureanu. Mai are 6 luni ca sa se lepede si de Patapievici si Tismaneanu. Dupa aceea va fi prea tarziu; va ramane pentru vecie presedintele tuturor antiromanilor, curlangiilor si turnatorilor de la GDS.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Cazul pitipoancei Irina Tarasiuk si a fufei intelectuale Patapievici. De ce le dau şi nu le dau dreptate lui Eugen Tomac şi George Damian”

 1. Donkeypapuas says:

  Numai că şi George Damian îşi publică articole fără să se jeneze într-o publicaţie de peste Prut care înjură sistematic Mitropolia Basarabiei.

 2. VR says:

  Asta nu-i frumos, intr-adevar. Daca aveti un exemplu va rog sa-l semnalati aici pentru a-i scrie directorului Constantin Tanase.

 3. Donkeypapuas says:

  Apropo, pe de altă parte îmi pare că ar fi tot acest “caz Tarasiuk” şi o lucrătură a serviciilor (ruseşti? moldovene? române?) câtă vreme această cântăreaţă ar fi trebuit să participe în campania muscalofilului Dodon. Tocmai ea, care ceruse şi îşi obţinuse cetăţenia ROMÂNĂ.

 4. VR says:

  Nu stiu ce sa zic… Cred ca e o doar o pitzi, mai curand…

 5. pista laszlo says:

  Comparatia Tarasiuk – Patapievici tine dpdv gazetaresc, dar nu dpdv juridic Legea 21/1991 nu prevede retragerea cetateniei romane a celor care au dobandit-o prin nastere, ca Tokes, bunaoara.

  Cazul Tarasiuk e prezentat deformat, incomplet, in presa romana. Ea nu este o “cantareata” sau o “vedeta” “moldoveanca” sau “basarabeanca”.

  Tarasiuk nu este nici “moldoveanca” nici “basarabeanca”. Ea este o rusoaica 100% sau ucraineanca rusificata (tot un drac). Nu este din Chisinau, unde s-a pripasit dupa facultate, ci din Balti.

  Nu stie o boaba romaneste, iar in clipurile video unde pare sa cante romaneste, de fapt ingaima niste cuvinte fara sa stie ce inseamna, face un fel de Karaoke.

  Nu este “cantareata” sau “vedeta”. S-a lansat pe bani publici in 2010. Sub petextul unor clipuri de promovare pentru participarea alegatorilor din R. Moldova la alegerile din 29.11.2010, Comisia Electorala Centrala a platit un clip cu mesaj moldovenist statalist, in romana si rusa, unde Irina Tarasiuk si partenerul sau rusoi Eduard Lopatenko au furat celebrul refren romanesc “Lume, lume, soro lume”. Porcul mic si gras Lopatenko grohaia pe limba porceasca “Maia strana Moldova”. Chipurile, ei hmau lumea la vot.

  Devenit cunoscut, hidosul cuplu Tarasiuk Lopatenko si-a zis de atunci formatia “Lume”. Au inceput sa fie platiti din banii Moscovei pentru a face clipuri moldoveniste antiromanesti sau de nostalgie sovietica ori de integrare eurasiatica. Nimic artistic, nimic de shoubiz.

  Evident ca Tarasiuk se incadreaza in prevederea privind retragerea cetateniei. In al doilea rand ar trebui cercetat daca aceasta ruska nu care cumva a obtinut cetatenia pe baza unor acte originale false. Orice pirmarie din R. Moldova poate elibera acte originale fictive. Falsul nici macar nu e pedepsit prin lege in R. Moldova.

  Cel mai trist lucru din articol il reprezinta ironia ieftina la adresa lui Iurie Rosca, ultimul mare roman si crestin din R. Moldova, ceilalti fiind niste kaghebisti corupti Din cauza unei conspiratii care a dus la eliminarea din parlament a singurei forte romanesti, PPCD, si a marelui roman, Iurie Rosca, noi, romanii de pe ambele maluri ale Prutului, precum si secuii patrioti care au luptat alaturi de Stefan Cel Mare, nu mai suntem reprezentati de nimeni. E pacat ca blogul romanesc roncea cade in capcana de a vitriola pe Iurie (George) Rosca, un roman cu fruntea ca un iezer carpatin.

 6. VR says:

  Conform Constitutiei Romaniei cel nascut dintr-un cetatean roman devine automat cetatean roman. Aceasta este si baza Legii redobandirii cetateniei romane abuziv retrase sau nerecunoscute de regimurile sovietic si comunist. Din punct de vedere legal, daca Irina Tarasiuk are unul dintre parinti sau bunici care a fost/este cetatean roman are tot dreptul sa fie cetetean roman. Asadar ceteteanul Patapievici din Galitia nu este cu nimic mai “roman” decat ceteteanca Tarasiuk din Balti. Daca i se retrage cetatenia “moldovencei” Tarasiuk, putem pune in dicutie orice caz al unui cetatean neloial tarii sale.
  In rest, in ce-l priveste pe Iurie, i-am respectat intru totul citatul. Si chestiunea este, desigur, trista, dar mai mult pentru el. Metafizic, inteleg ca o jumatate din el este rus.
  Sunt de acord cu Dvs ca a existat o conspiratie, la care au luat parte, ca complici, Basescu si Voronin. Dar ce s-a intamplat dupa ce s-a consumat conspiratia?

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova