Biserica Ortodoxă Română sprijină inițiativa mirenilor pentru amendarea Constituției în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. COALIŢIA PENTRU FAMILIE strânge semnături

Biserica Ortodoxă Română sprijină inițiativa mirenilor pentru amendarea Constituției în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, transmis vineri AGERPRES, Sfântul Sinod a luat act cu apreciere de inițiativa cetățenească pentru amendarea articolului 48 din Constituția României în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

“Această inițiativă a mirenilor aparținând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învățătura acesteia despre familie, precum și poziția sa constantă din punct de vedere juridic”, precizează comunicatul.

În altă ordine de idei, Sfântul Sinod a reînnoit apelul de ajutorare a comunităților parohiale cu venituri reduse, în special din mediul rural, de către parohiile cu posibilități financiare mai mari, precum și de identificare a unor noi modalități și mijloace de întrajutorare frățească.

Sfântul Sinod a solicitat eparhiilor să examineze impactul pe care îl au noile reglementări privind sprijinul acordat de stat cultelor recunoscute din România asupra activităților edilitare și social filantropice ale Bisericii.

Totodată, Sfântul Sinod a încredințat mandatul său patriarhului Daniel pentru susținerea poziției Bisericii Ortodoxe Române la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, care va avea loc între 22 și 28 ianuarie, la Centrul de conferințe al Patriarhiei Ecumenice de la Chambesy (lângă Geneva, Elveția).

“Scopul acestei sinaxe este de a evalua și valida textele propuse spre aprobare la viitoarea întrunire a Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, anunțată pentru luna iunie 2016, în preajma sărbătorii Rusaliilor”, precizează comunicatul de presă.

Prima ședință de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din acest an a avut loc joi, sub președinția patriarhului Daniel.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru; editor online: Simona Aruștei)

NOTA COALIŢIEI PENTRU FAMILIE:

Etapele demersului in curs, sunt urmatoarele:

 1. Colectarea în termen de 6 luni a minim 500.000 de semnături valide, de la cetățeni cu drept de vot, împărțiți în minim jumătate din județele țării, cel puțin 20.000 de semnături de fiecare județ.
 2. Depunerea semnăturilor și a dosarului de revizuire la Parlament – termen 24.05.2016
 3. Procedura prealabilă de avizare a Curții Constituționale, urmată de votarea în Parlament a propunerii legislative.
 4. Referendumul și validarea acestuia de către Curtea Constituțională
 5. Implementarea modificării art. 48, alineat 1, de către Parlamentul României, validată de poporul român.

ATENȚIE! Propunerea legislativă nu poate fi semnată online, ci EXCLUSIV olograf (semnătură pe hârtie)! De aceea, Coalitia pentru familie ofera o pagina de Internet de pe care doritorii sunt pusi în legătură cu persoanele delegate să colecteze semnături la nivelul localității sau județului de resedinta.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Biserica Ortodoxă Română sprijină inițiativa mirenilor pentru amendarea Constituției în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. COALIŢIA PENTRU FAMILIE strânge semnături”

 1. A.D.D. says:

  Eu sunt în totalitate de acord cu iniţiativa asta.Însă îmi fac griji că odată deschisă în mod oficial problema modificării Constituţiei,să nu se profite de situaţie şi să modifice liftele şi alte articole care trebuie să rămână aşa cum sunt,bunăoară Articolul I.Să nu uităm de regionalizarea care le dă nopţi albe bunilor noştrii îngrijitori…pardon,guvernanţi!

 2. VR says:

  Initiativa se refera doar la articolul in cauza. Dupa care chestiunea merge in Parlament. Mai e cale lunga. Nu cred ca cineva din Parlament – cu exceptia UDMR – ar sustine fatis schimbarea Art. 1. Desigur, 90% sunt tradatori de neam si tara. Dar le e frica sa o faca pe fata. Deocamdata…

 3. […] Biserica Ortodoxă Română sprijină inițiativa mirenilor pentru amendarea Constituției în sensu… […]

Leave a Reply

Powered by WordPress

Stiri

customizable counter
toateBlogurile.ro Blog din Moldova