JAFUL DE LA MUZEUL LITERATURII: Peste 575.000 euro papati intr-un an sub directoratul ilegal al lui Radu Calin Cristea. ANI, DNA?!

Info primita la redactie:

Programul jafului banilor publici continua nestingherit si profitabil pentru fraudatori la Muzeul Literaturii Romane, sub ochii aburiti si dezinteresati (oare!) ai Primariei Capitalei si ai autoritatilor de control ale statului.

Capusarea companiilor statului si drenarea fondurilor publice ale acestora in buzunare private au fost practici curente in Romania ultimilor 20 de ani. In plina criza financiara si economica globala, „maestrii” in arta masluiriii banilor publici si-au diversificat metodele si si-au indreptat strategiile si catre institutiile publice de cultura. Un exemplu tipic concret il constituie Muzeul Literaturii din Bucuresti, care a devenit in ultimul o vaca grasa de muls pentru o gasca imunda de borfasi, profitori, informatori si impostori, cu veleitati intelectuale. Asa se face ca Muzeul Literaturii, altadata o institutie de cultura respectabila, a devenit peste noapte, o data cu „ungerea” ca director a impostorului Radu Calin Cristea, un canal de scurgere a fondurilor publice ale muzeului in buzunarele unor cunoscuti impostori si o anexa a unei gasti pseudoeliteiste de pretini scriitori, aflati pe statele generoase de plata ale muzeului.

Astfel, sub directoratul ilegal al lui Radu Calin Cristea, “specialisti” versati in arta manipularii banilor publici in interese private, sub pretextul aparent legal al parteneriatului public-privat, au fost organizate diverse “manifestari culturale” megalomanice, de “anvergura nationala, universala, planetara si chiar cosmica”, provenind din fondurile publice, alocate de catre Primaria Municipiului Bucuresti pentru Muzeul Literaturii, cu bugete exorbitante, dar fara nici o finalitate si interes publice. „Afacerea” este simpla si eficienta, dar perversa. Metoda drenarii banilor publici a fost patentata aici de catre cunoscutul turnator si impostor Sorin Antohi, impreuna cu alti „specialisti” in furtul fondurilor publice, Ioan si Aurel Borsan, prin firmele, asociatiile, fundatiile si revistele “suveica” ale acestora, membe ale trustului Intact, patronat de catre Dan Voiculescu („Cuvantul”, „Amfiteatru”, „Vacante&Calatorii” etc.), cu complicitatea criminala interesata a directorului fraudator Radu Calin Cristea.

Astfel, pe baza acestei „retete”, in anul 2008 au fost organizate cateva conferinte, cu un buget total de cca. 140.000 euro din fondurile publice alocate de catre Primaria Municipiului Bucuresti pentru Muzeul Literaturii: „Modernism si antimodernism. Teorii, viziuni, ideologii, politica”, Bucuresti (buget: cca 60.000 euro); „Romania Mare: Integrare si Dinamici Culturale”, Sinaia (buget: cca 50.000 euro); “Gala premiilor Manuscriptum” – Bucuresti (buget: cca 30.000 euro). Au fost editate de asemenea, prin aceeleasi firme „suveica”, mai multe publicatii, cu un buget total de cca. 60.000 euro: „Modernism si antimodernism. Noi perspective interdisciplinare” (Editura Muzeului Literaturii Romane si Editura Cuvantul); “Universitas. A fost odata un cenaclu” (Editura Muzeului Literaturii Romane); Virgil Nemoianu, Sorin Antohi, „România noastra” (Editura Muzeului Literaturii Romane); „Calendar MNLR” (Editura Muzeului Literaturii Romane).

Din surse foarte apropiate trustului Intact, din care fac parte firmele, asociatiile, fundatiile si revistele lui Ioan si Aurel Borsan, aflam ca in anul 2009 sunt preconizate mai multe conferinte care se vor desfasura tot prin Muzeul Literaturii Romane, pe baza retetei drenarii fondurilor publice ale muzeului, patentate de catre Sorin Antohi, Ioan si Aurel Borsan, patronate de catre Radu Calin Cristea si testate cu succes in anul 2008: “Centenarul Constantin Noica” (buget: 70.000 euro); “Conferinta Internationala Literatura Balcanilor” (buget: 55.000 euro); “Conferinta Internationala Paul Celan” (buget: 82.000 Euro); “Centenarul Eugen Ionescu” (buget: 75.000 euro); „Romania pitoreasca” (buget: 42.000 euro); “Turismul si literatura” (buget: 105.000 euro); „Literaturile Bucurestiului” (buget: 113.000 euro); “Vin la Muzeu!” (buget: 40.000 euro); „Premiile revistei Manuscriptum” (buget: 34.110 euro). Bugetul total al acestor conferinte este de cca 576.110 euro. Atentie: 576.110 euro. Bani publici!

Ultima „lovitura” a lui Radu Calin Cristea si a acolitilor sai, inainte de a fi dat afara pe usa din dos, pe unde a si intrat, este, ati ghicit… o noua conferinta, botezata pompos, “Turismul si literatura”, cu un buget estimat de 105.000 euro (sic!), organizata peste cateva zile (8 iunie!), unde credeti, evident taman la Sinaia. Trai neneaco, pe banii babacului, adica ai Primariei. Caldura mare mon cher in Bucuresti! Unde o fi utilitatea publica, unde o fi turismul, unde o fi literatura? Mofturi! Evident, nicaieri. Nici nu conteaza… Banu’ sa iasa! Programul jafului banilor publici continua asftel nestingherit si profitabil pentru fraudatori versati la Muzeul Literaturii, sub ochii aburiti de fie de nestiinta, fie de neputinta sau dezinteresati (oare!) ai Primariei Capitalei si ai autoritatilor de control ale statului. Cu voie de la Primarie, adica… Gurile rele spun ca un comision de 10% din aceste fonduri s-ar intoarce in unele buzunare din Primaria Capitalei. Asa se explica si obstinatia cu care a fost mentinut in functie atata timp impostorul R.C. Cristea. In ciuda evidentelor…

Vezi si

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova