COLIMATOR RONCEA.RO. Azi: Dan Voinea. Richard Andrew Hall: Contradictiile Asociatiei 21 decembrie 1989…sau cat de important este adevarul in cercetarea lui Decembrie 1989?

Pensionarul de 185.000.000 Dan Voinea, executorul lui Ceausescu si executantul lui Iliescu in conspiratia din decembrie 1989, ajuns ulterior – cum altfel? – groparul dosarelor “Revolutiei” si Mineriadei, a fost preluat de la echipa Oprea si reactivat de echipa Tismaneanu in noua structura a IICCR CPMB MCTL CPEX al CC al ICR, sau cum s-o mai numi el acum. In acelasi timp, apelangiul Sorin Iliesiu ma anunta intr-unul din miile sale de mesaje de spamuitor profesionist ca Doru Maries a ajuns intr-a 101 zi de greva a foamei. Asta ma bucura, pentru ca, fara indoiala, actul sau intra, alaturi de cel mai lung carnat, al lui Oprescu, direct in Cartea Recordurilor, dar nu a lumii ci a intregului Univers. Personal, ma indoiesc ca omuletii verzi ar fi si ei in stare sa atinga performantele lui zglobiului Gandhi reincarnat, chiar de-ar fi sa lupte pentru desecretizarea Dosarelor X. Citind totusi mesajul purtatorului de servieta si e-mailuri al lui Tismaneanu, am descoperit ca era vorba de 101 (nu, nu de dalmatieni!) zile dar cumulate. Greva 1 plus Greva 2 egal Greva 3. Paniemaisi? Atunci, daca stau bine sa ma gandesc cate greve ale foamei, cumulate, am indurat eu – si alti romani – , pot sa ma declar intr-al 20-lea an de greva foamei? Just asking.

Prompt in a semnala neconcordantele, Richard Andrew Hall (*) face, in nume personal, cateva observatii asupra procurorului-infractor (parerea mea 😉 ) Dan Voinea si a interesului sau de ingropator-dezgropator (inventia mea) al adevarului din decembrie 1989:

Richard Andrew Hall: Ca intotdeauna este vorba aici despre punctele de vedere STRICT PERSONAL, bazate pe cercetarea mea personala de doua decenii pe teza aceasta…Va multumesc.

Iata cateva exemple:

1) a) Dan Voinea, sustinut fervent de catre Asociatia 21 decembrie 1989, sustine ca N-AU EXISTAT simulatoare in decembrie 1989:  https://asociatia21decembrie.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=31&sid=8182b51bb6d802240d2cdaf2518bd954

Au fost descoperite undeva dispozitive automate de tragere sau simulatoare?
– Nu! Nici o confirmare despre astfel de dispozitive de simulare a focului de arma! Pana in prezent nu suntem in posesia a nici unui astfel de dispozitiv. Nimeni nu a vazut un astfel de simulator de tragere. A fost prezentat la TV un dispozitiv ca simulator, dar care nici pe departe nu era asa ceva. A fost o minciuna! Inainte de ‘89, orice dispozitiv trebuia sa fie in inventarul unei institutii. Nici o institutie de la noi, de la armata, interne sau servicii de informatii nu a avut in dotare o astfel de instalatie. Nu numai ca nu au existat in dotare, nu au fost gasite, dar nici nu avem dovezi ca asemenea aparate au fost aduse in tara.

Cam clar, nu?

b) Dar iata ce spune intr-un articolul potat pe 7 martie 2010 despre spusele lui Teodor Maries https://www.asociatia21decembrie.ro/2010/03/maries-in-1989-jurnalistul-belgian-danny-huwe-a-fost-ucis-de-graniceri/:

Privind dispozitivul Comandamentului Trupelor de Graniceri, nu e existat un inamic potential. Totul a decurs dupa niste scenarii preconcepute de catre niste soecialisti ai geniului, folosindu-se simulatoare de foc de arma.

2) a) Dan Voinea, sustinut fervent de catre Asociatia 21 decembrie 1989, sustine ca N-AU EXISTAT gloante dum-dum si vidia in decembrie 1989: https://asociatia21decembrie.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=31&sid=8182b51bb6d802240d2cdaf2518bd954

Munitia speciala, gloantele cu cap vidia sau dum-dum, a provocat victime? Presa de la acea vreme a fost plina cu astfel de relatari…
– Nu exista victime (persoane impuscate) nici de la gloantele cu cap vidia, nici de la dum-dum. Pe durata evenimentelor s-a folosit munitie de razboi, munitie normala care se gasea la vremea respectiva in dotarea Ministerului de Interne si a Ministerului Apararii Nationale. Confuzia si informatiile false au aparut de la faptul ca se foloseau calibre diferite si, deci, zgomotul produs era altfel perceput.

b) Dar iata ce spune intr-un articolul postat pe 7 martie 2010 https://www.asociatia21decembrie.ro/2010/03/asalt-cu-elicopterele-asupra-clubului-steaua-si-cimitirului-ghencea-din-ordinul-generalului-iosif-rus/

Asupra elicopterului s-a tras cu munitie de 12,7 mm, 7,62 mm si 2 (doua) gloante sub 6 mm, avariindu-mi instalatia de ungere a CTP, rezervoarele de combustibil, rotile de la jamba dreapta si celula elicopterului”.

Din aceasta declaratie reiese ca s-a tras asupra elicopterului inclusiv din sediul MApN (de unde, atentie, se daduse ordinul de atac – ceea ce demonstreaza ca este foarte posibil sa se fi urmarit doborarea elicopterului pentru ca sa nu existe martori ai diversiunii ordonate de „emanati” lui Iliescu care preluasera conducerea Armatei). In sprijinul acestei teorii, vin si cele doua gauri de gloante de calibru sub 6 mm (munitie atipica pentru infanteria romana), semnalate de comandantul elicopterului, care au distrus instalatiile si au generat aterizarea fortata. Este posibil ca din curtea MApN sa se fi tras expres cu gloante vidia (care pot perfora si blindajele) pentru ca elicopterul sa fie distrus.

Continuarea la https://romanianrevolutionofdecember1989.wordpress.com/

Nota mea: Ma intreb cat de repede vor elimina de pe net “baietii de mingi” (apud Tudoran) ai lui Tismaneanu aceste declaratii contradictorii.

(*) Cine este Richard Andrew Hall:

Richard Andrew Hall

(aka Rich Hall, Richard A. Hall; others for whatever reason have referred to me as Andrew Hall or Rich Andrew Hall )

Born 1966

Education:

Ph.D. Political Science, Indiana University, Bloomington, IN:  August 1990-February 1997

Dissertation: “Rewriting the Revolution: Authoritarian Regime-State Relations and the Triumph of Securitate Revisionism in Post-Ceausescu Romania”

B.A. with Highest Distinction, University of Virginia, Charlottesville, VA:  August 1984-May 1988

Thesis: “The Economic, Social, and Political Effects of the Hungarian New Economic Mechanism (NEM), 1968-1988″

Research languages:  Romanian, Hungarian, French.

I am an intelligence analyst for the Central Intelligence Agency (CIA) and have a been an analyst (not agent or spy, thank you) since joining the Agency in late September 2000.  A careful comparison of the chapters from my Ph.D. dissertation (December 1996, several of which I have posted on this site) and my Fall 1999 article in East European Politics and Societies (EEPS) The Uses of Absurdity: The Staged War Theory and the Romanian Revolution of December 1989, with my publications–posted on this site–since joining the Agency, show clearly the consistency of my line of analysis between then and now, and show that my later publications are a further development of the facts and arguments spelled out in those original publications.  It is important to emphasize that prior to being hired in 2000–and thus including all my prior time in Romania–I had no association whatsoever with CIA.  As I have previously noted, I was a Romania political analyst between October 2000 and April 2001, before entering the mandatory analyst training program in May 2001; upon completion of that program in October 2001, I was reassigned to analyze intelligence questions essentially unrelated to Romania or Eastern Europe–issues on which I have worked in one form or another continuously since October 2001.  I began to identify myself as a CIA employee when publishing beginning in 2005 at my then-manager’s suggestion.

This site includes my publications and translations or the originals of media articles used in the writing of those publications and articles directly-related to the arguments raised in those publications with an intentional minimum of contextual commentary.  The material and views presented are very clearly STRICTLY my own PERSONAL ones.  They do not represent my employer, any institution, government, or persons other than myself, and I kindly ask the readers recognize and respect this fact.  Thank you.

Contact e-mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “COLIMATOR RONCEA.RO. Azi: Dan Voinea. Richard Andrew Hall: Contradictiile Asociatiei 21 decembrie 1989…sau cat de important este adevarul in cercetarea lui Decembrie 1989?”

 1. Riddick says:

  Mai este şi cazul ciudat al elicopterului Puma (fără însemne), care a tras (? sau avea simulatoare, oricum se vedea flamă, în cadrul uşii laterale culisate) asupra Televiziunii. Exista filmările cu el. Nicio ţară din jur nu avea în dotare Puma (ci MI-uri), oricum autonomia de zbor (cca 600 km), ar indica un punct de plecare de la maximum 300 km faţă de Bucureşti. A, şi nici TAB-urile de la Televiziune nu l-au putut nimeri cu proiectilele de 14,5 mm.

  Muniţia sub 6 mm nu era neobişnuită, Secu avea în dotare AK-74 cu muniţie de 5,45mmx39 ( https://en.wikipedia.org/wiki/5.45x39mm )

 2. admin says:

  Nu m-as baza pe Wikipedia. Musteste de neadevaruri…

 3. Riddick says:

  Am dat linkul doar pentru datele tehnice. Noţiunea “glonţ vidia” defineşte glonţul cu miez de oţel sau aliaj special ( de tungsten, mai ales, fiind mai dens), pentru o mai bună penetrare (blindaj uşor sau vestă antiglonţ).

 4. Alex says:

  Maries, Voinea, Iliesiu, Tismaneanu, otrepe de aceeiasi factura. Ar trebui sa constientizeze totusi ca, daca scapa de noi, de justitia Divina nu vor reusi sa treaca. 🙂

 5. danny says:

  Intr-adevar nu au existat gloante dum dum sau cu cap vidia.. Asta e o legenda creata de cei care habar nu au despre ce e vb. Care a fost prin Bucuresti la evenimentele din Dec.1989 a putut vedea in zonele unde s-a tras , o mare cantitate de tuburi de munitie si gloante ricosate. Ei, uneori se putea gasi si miezul exfoliat de stratul protector de cupru al gloantelor militare. Necunoscatorii au venit cu ideea ca alea sunt gloante vidia :)) hilar. Apoi , printre tuburi se putea gasi o cantitate destul de mare de munitie de 9 mm Parabelum care nu exista in dotarea Armatei. Doar Ministerul de Interne avea in numar foarte mic pistoale Walter .Pistoale care nu au fost folosite. Deci cine a tras acele tuburi? si de ce tuburile au fost gasite in zonele unde au fost grupuri mari de manifestanti?
  Iar simulatoare?? Domnul Voinea prinde avioane… toata lumea care a fost pe strazi in perioada de dupa 22 le-au putut auzi.. Cel putin la Televiziune unde am fost eu le-am auzit de 4 5 ori numai pe data de 24 – 25 Dec. Gloantele Dum Dum sunt cele explozive la impact si, au fost folosite de catre Infanteristi cu mitralierele de 14,5 de pe TAB .

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova