Laszlo Tokes anunta o manifestatie extremista pe 19 si 20 martie, la Targu Mures: un mars fascist cu faclii si o intalnire a agentilor “ecumenisti” anti-Romania din “bazinul carpatic”

Dupa ce romanii au anuntat ca vor comemora 20 de ani de la evenimentele tragice din martie 1990 printr-o intalnire, la Toplita, de solidaritate fata de romanii ajunsi minoritari in propria lor tara, ungurii din agentura “carpatica” a lui Laszlo Tokes au organizat rapid o contramanifestatie de amploare. Operatiunea se va desfasura prin actiuni de imagine propagandistice si provocatoare la adresa romanilor, in care membri ai “Garzii Secuiesti” din Ungaria, Slovacia, Serbia (Voivodina), Ucraina si, evident, “Erdély – Transylvania”, vor defila cu faclii aprinse prin centrul orasului, in seara de 19 martie, urmand ca a doua zi sa aiba loc, sub paravanul “ecumenismului” o intrunire a principalilor agenti extremisti maghiari din “bazinul carpatic”. Redau mai jos “invitatia” candida a  “Consiliului Național Maghiar din Transilvania” impanata ca “declaratii de iubire” si marturisesc ca ma astept la orice pe 19 si 20 martie. Mai remarc ca acest comunicat aduce foarte mult in esenta sa cu cel al “societatii civile” de pe 15 martie, prin care se cerea ca lui Laszlo Tokes sa ii fie oferita conducerea SRI, consilierului prezidential Peter Eckstein Kovacs sa i se dea pe mana Arhivele Nationale ale Romaniei si lui Gyorgy Frundo presedintia Senatului Romaniei, in semn de “reconciliere nationala” si pentru a  se condamna “etnocidul Securitatii si romanilor la adresa maghiarilor in martie 1990”, eventual printr-o noua Comisie prezidentiala sau a IICCPCRMER.

I N V I T A Ţ I E

Cu douăzeci de ani după schimbarea regimului din România – şi din Europa Centrală şi de Est – cuvintele Sfântului Ioan, al Apostolului Iubirii ne atenţionează: „Păziţi-vă bine să nu pierdeţi rodul muncii voastre, ci să primiţi o răsplată deplină.” (2 Ioan 8).

Cei ce pot fi găsiţi „umblând în adevăr” (2 Ioan 4) dau ochii adesea cu minciuna, cu ura, cu răutatea. Lor li se adresează îndemnul încurajator al Sfântului Apostol Paul: „urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată” (2 Timotei 2:22).

În cele două decenii ce au trecut, a trebuit să parcurgem calea zgrunţuroasă a schimbării de regim, obstacolele şi cursele sale, ca şi cum am fi trecut prin staţiile Drumului Crucii. Chiar la începuturi am întâmpinat greaua încercare a acelui Martie Negru de la Târgu Mureş.

De acesta ne amintim în 19-20 martie 2010, şi cu intenţia continuării necontenite „a muncii începute”, a schimbării de regim dorim să înfruntăm evenimentele de acum douăzeci de ani care nu numai că au deteriorat relaţiile româno-maghiare, dar au frânat şi schimbările democratice lansate şi au deschis drumul pentru reinstaurarea postcomunistă ascunsă. Restabilirea mascată a fostului serviciu secret – Securitatea – a dus pe cale greşită revoluţia română glorioasă de la Timișoara conform unui scenariu naţional-comunist contrarevoluţionar.

Perioada postcomunistă de tranziţie a ţării noastre seamănă în mare măsură cu soarta ţărilor din fostul bloc sovietic. Maghiarii din Bazinul Carpatic atât în propria patrie, cât şi în ţările învecinate au trebuit să suporte mai mult sau mai puţin, în forme şi moduri diferite, în mod accelerat, nu numai reîntoarcerea dictaturii, dar împreună cu aceasta şi reanimarea naţionalismului instaurat în locul ideologiei comuniste.

Să ne amintim ca să făurim pacea cu forţa adevărului!

Să ne amintim cu bucuria libertăţii cucerite în 1989, să putem continua schimbarea de regim democratică!

Să ne amintim ca din dragostea și solidaritatea născută în acele zile să putem învinge ura care împarte oamenii și popoarele!

Comemorarea noastră comună în credinţă şi adevăr să ne conducă din acel Martie Negru al revoluţiei noastre furate, într-un promiţător viitor mai bun, pe care îl sperăm, într-o Martie al Iubirii!

Pe această cale vă invit cu drag la Târgu Mureş, la evenimentele organizate de CNMT:

* În seara zilei de vineri, 19 martie 2010, seara la ora 7, prin Marşul Dreptăţii cu Făclii ne amintim de evenimentele tragice.
* Sâmbătă, 20 martie 2010, la ora 10 va avea loc o conferinţă internaţională întitulată Trecut comun, viitor comun – acasă, în Europa (Casa Deus Providebit – Piata Trandafirilor nr. 61.).
* Sâmbătă, 20 martie 2010, după amiază de la ora 5, în Biserica Reformată din Cetate va avea loc întâlnirea ecumenică din Bazinul Carpatic, cu participarea ierarhilor și reprezentanților bisericilor surori.

În unitatea noastră în credință și a destinului nostru comun, vă așteptăm cu drag:

Oradea, 10 martie 2010

Tőkés László

deputat în PE,

preşedintele CNMT

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Laszlo Tokes anunta o manifestatie extremista pe 19 si 20 martie, la Targu Mures: un mars fascist cu faclii si o intalnire a agentilor “ecumenisti” anti-Romania din “bazinul carpatic””

  1. radu andrei says:

    Legea 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei

    Art. 3 Constituie amenintari la adresa sigurantei nationale a Romaniei urmatoarele:
    a) planurile si actiunile care vizeaza suprimarea sau stirbirea suveranitatii, unitatii, independentei sau INDIVIZIBILITATII statului roman;
    h) initierea, organizarea, savarsirea sau SPRIJINIREA IN ORICE MOD a actiunilor totalitariste sau extremist e(…) REVIZIONISTE, SEPARATISTE care pot pune in pericol sub orice forma unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei (…);

  2. George Bara says:

    martie negru al revolutiei furate… ce inseamna asta?

  3. admin says:

    Inseamna ca in martie ’90 au incercat sa faca ce nu le-a iesit in ’89

  4. radu andrei says:

    exact.
    Scenariu in 89 :asmutirea Armatei impotriva Securitatii, razboi civil si impartirea tarii in vechile provincii.
    Scenariul in martie 90: razboi civil si federalizarea tarii.

    Incepand cu 9 decembrie 89, zeci de mii de agenti sovietici au intrat in Romania si au regizat evenimentele de la Timisoara si Bucuresti (au provocat izbucnirea revoltelor) dupa care au ramas timp de 1 an in tara.

    Pentru ce? s-o viziteze? sau sa continuie scenariile la Tg Mures si la mineriade?

  5. radu andrei says:

    https://ziarero.realitatea.net/1268692686-Marko_le_multumeste_maghiarilor_care_s-au_batut_in_martie_90_la_Targu_Mures

    Liderul UDMR crede că dacă aceştia nu ar fi ieşit atunci în stradă, astăzi comunitatea maghiară ar fi fost “învinsă, umilită”.

  6. Antisecu says:

    https://www.ziare.com/actual/politica/02-05-2010/tokes-vrea-un-martie-al-iubirii-intre-romani-si-maghiari-993112

    Tokes a facut anuntul pe 5 februarie 2010, cu o una inainte de romanii de la Toplita. Despre ce “contramanifestatie” vorbesti??

    (Roncea, nu ma mai modera mesajele care demonstreaza ca esti un porc manipulator ordinar.)

  7. admin says:

    Rectific acum, stimate domnule bozgor :). Inteleg ca doar asta va deranjeaza, nu?

  8. Antisecu says:

    “Inteleg ca doar asta va deranjeaza, nu?”

    Nu doar asta. Mai poti si sa ma pupi in cur.

  9. Delfinul says:

    Antisescule!! Esti un anti roman! Un bozgor!! De ce nu te duci tu frumos in maghiar land-ungaria!!
    Lasa tu Romania/romanii in linistea lor de zi cu zi.
    Daca ai avea cel Mai mic bun simt ai realiza ca era cat se poate de normal si decent ca romanii sa comemoreze evenimente tragice de acum 20 de ani!! Deci bozgorii tai au facut o contramanifestatie!!
    Credinta! decenta, bun simt si logiga nu prea ai!
    Du-te acasa in ungaria ta si lasa-ne pe noi, romanii, in pace!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova