Emil Constantinescu ii multumeste lui Mihai Cofar dupa ce i-a gratiat agresorul ungur si a facut-o pe instigatoarea Smaranda Enache ambasadoare. Si ii mai poceste si numele

Dupa ce, la cererea UDMR-ului, l-a gratiat pe extremistul Cseresznyés Pál, cel care l-a mutilat pe viata pe Mihai Cofar. si a mai si promovat-o pe turnatoarea si activista PCR Smaranda Enache-Szobotka  ambasador, ca recompensa pentru ca a perpetuat minciuna ca bietul Cofar e ungur maltratat de romani, astazi Emil Constantinescu se gandeste sa puna tot in carca schiloditului cedarile sale inadmisibile  pentru un roman si un presedinte al Romaniei. Si – ce presedinte informat! -, ii mai poceste si numele, dupa 20 de ani. Maine-poimaine o sa multumeasca si celor mai vitregiti membri ai natiei, romanii din Bucovina, Herta si Basarabia istorica, pentru ca au acceptat sa ramana in Ucraina cand a semnat el Tratatul care a consfintit raptul URSS. Ramai inmarmurit la atata viermosenie. Redau mizeria lui Constantinescu mai jos:

“Domnului Mihăilă Cofariu

Comuna Ibăneşti, judeţul Mureş

19 martie 2010

*

Dragă domnule Cofariu,

La comemorarea a douăzeci de ani de la confruntările tragice din oraşul Târgu Mureş, doresc să vă transmit încă o dată sentimentele mele de compasiune pentru suferinţa dumneavoastră cauzată de evenimentele brutale care s-au petrecut atunci.

Nu voi uita niciodată atitudinea plină de înţelegere şi iertare creştinească pe care aţi dovedit-o în cadrul convorbirii noastre telefonice din decembrie 1996. Atunci, în preajma Crăciunului, aţi fost de acord cu graţierea restului de pedeapsă pe care cel care v-a molestat o mai avea de ispăşit în închisoare.

Gestul dumneavoastră, care vine din tradiţiile şi valorile creştineşti ale poporului nostru, cred că poate reprezenta şi astăzi o pildă pentru cei care se lasă dominaţi de ură şi răzbunare, într-un moment în care avem atât de multă nevoie de pace şi înţelegere.

Cu cele mai bune urări de sănătate,

Emil Constantinescu

Preşedintele României 1996 – 2000”

Ce nesimtire!!!

Un atacator gratiat de Constantinescu si devenit cap al unei miscari extremiste

Pal Cseresznyes este unul dintre maghiarii care l-au maltratat si mutilat pe Mihailă Cofariu în 20 martie 1990, la Târgu Mureş. Condamnat la 10 ani inchisoare el a fost gratiat de un fost presedinte, pe numele lui Emil Constantinescu. Mihaila Cofariu este in continuarea paralizat. Nimanui nu-i pasa.
Pal Cseresznyes, pe langa faptul ca este premiat de UDMR pentru distrugerea unui om pe viata mai este si preşedintele de onoare al organizatiei extremiste “Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”, interzisa in Canada si Slovacia.

Lucruri care nu se uita. Smaranda Enache: Mihăilă Cofariu/Mihai Cofar, maghiar şi victimă a românilor

La 4 octombrie 1990, Televiziunea naţionala franceza a difuzat o emisiune în care Smaranda Enache a comentat, printre altele, dramaticele evenimente din 20 martie 1990 de la Târgu-Mureş. La mai bine de o jumătate de an de la ciocnirea interetnică, folosită prompt în Occident pentru a acredita ideea falsă că la Tîrgu-Mureş a avut loc un “pogrom împotriva minorităţii maghiare”, se stabilise cu certitudine că victima acelei halucinante scene în care un om doborât la pământ, în stare de inconştienţă, lovit în continuare cu bestialitate, era românul Mihăilă Cofariu. Cu toate acestea, Smaranda Enache a exclamat când pe micul ecran a apărut atrocea secvenţă: „Iată de ce e în stare poporul român!”

Smaranda Enache a fost numita de Emil Constantinescu ambasador al Romaniei in Finlanda. Anul trecut, extremistul maghiar Laszlo Tokes, fost agent dovedit, o propusese presedintelui Traian Basescu drept consilier prezidential pe probleme de minoritati. Adrian Severin incercase sa o numeasca ambasador la… Budapesta!

Lazăr Lădariu, interventie in Camera Deputatilor 1998 – contestarea numirii doamnei Smaranda Enache în postul de ambasador al României la Helsinki

Domnul Lazăr Lădariu:

“Domnule preşedinte,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

La timpul potrivit, atrăgeam atenţia mai marilor zilei, domnilor Emil Constantinescu şi Andrei Pleşu, în mod deosebit, că numirea doamnei Smaranda Enache în postul de ambasador al României la Helsinki, după încercarea eşuată a lui Adrian Severin de a o trimite la Budapesta, este considerată de mureşeni o mare gafă, o jignire.

Dacă, până la urmă, ea a primit undă verde, în ciuda protestelor care au ajuns şi în Dealul Cotrocenilor, gestul trădând o condamnabilă uşurinţă a Preşedintelui Constantinescu, confirmă că numirea Smarandei Enache este tributul ruşinii plătit într-un pact al diavolului, încheiat, în mare taină, între partidele puterii antinaţionale şi U.D.M.R.

Ce-i reproşăm Preşedintelui României, care face numirile în râvnitele scaune? Multe.

Chiar dacă votul negativ al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor a fost facultativ, domnul Constantinescu trebuia să ţină cont de el, chiar şi din prevedere numai, să arate astfel ceva mai mult respect, nu un dispreţ suveran faţă de Parlamentul ţării, al cărui Preşedinte pretinde că este.

Dacă un dram de curiozitate şi de interes ar fi manifestat domnia sa, şi cei din jurul lui, lesne ar fi aflat câte ceva şi despre rolul Smarandei Enache în războiul cu poporul român, înainte şi în timpul sângeroaselor momente din 20 martie 1990 de la Tg. Mureş, în care doamna ambasador azi a deţinut unul din locurile viorii întâi, într-o orchestraţie abil instrumentată de iredentismul unguresc din interior şi din exterior.

Atunci când România se dovedea spinul din ochiul potrivnicilor şi bolovanul din calea ambiţiilor multora, la porţile răsăritului, în capitala suferinţei româneşti, Smaranda Enache asuda să aplice “ideea separatismului şcolar şi universitar”, încununându-şi seria acţiunilor antiromâneşti cu declaraţia televizată de la Liceul “Bolyai”.

La Paris fiind, într-o emisiune a Televiziunii Franceze, din 3 octombrie 1990, la scena luptelor de stradă şi a molestării barbare a lui Mihăilă Cofar, susţinând minciuna care a făcut ocolul pământului, exclama: “Priviţi ce fac românii!”, întristând-o şi iritând-o, probabil, amănuntul că n-a reuşit la Tg. Mureş planul care, din păcate, a fost aplicat apoi viitoarei însângerate Bosnii. Colac peste pupăză, însoţindu-se cu un alt zombi, numit Gabriel Andreescu, la 2 octombrie, anul curent, semnează scrisoarea trimisă, ca încurajare, Consiliului reprezentanţilor U.D.M.R., prin care îi învaţă de extremiştii iredentişti ce au de făcut pentru a obţine autonomii etnice, vădit act de incitare a maghiarilor la autodeterminare internă, considerat de ea ca unică salvare a identităţii. Şi, din nou, domnul Constantinescu se face că nu aude şi nu vede nimic, deşi gestul descalificant ea îl făcea nu ca păpuşăreasă-târgmureşană, ci ca ambasador al României, încălcând flagrant Statutul corpului diplomatic.

Rechemarea ei din post, ca urmare a unui grav act de abatere de la rigorile diplomatice, de trădare a intereselor statului român, prin care îi învaţă pe unguri cum să ceară ruperea României, această “nucă tare” aşezată, de la o vreme încoace, de vrăjmaşi între două pietre de moară, este urgent necesară pentru a stopa definitiv pofta lichelelor şi a lepădăturilor de spargere programată a ţării!

Vă mulţumesc.”

Smaranda Enache, ambasador in Finlanda

Presedintele Emil Constantinescu a semnat decretul de numire in functia de ambasador al Romaniei in Finlanda a Smarandei Enache, informeaza un comunicat al Biroului de presa al Presedintiei. Comisiile de politica externa ale celor doua Camere ale Parlamentului au dat, la inceputul lunii iulie, aviz negativ propunerii MAE ca Smaranda Enache, presedintele Ligii Pro-Europa, sa fie numita ambasador in Finlanda. Surse din comisie au sustinut ca Smaranda Enache a fost sprijinita pentru acest post de ministrul de Externe Andrei Plesu, care i-a semnat recomandarea.

Data publicarii: 02/10/1998

Iata cum l-au sarbatorit capii UDMR pe Cseresznyés Pál anul trecut:

“UDMR comemorează şi în acest an victimele evenimentelor din 19-20 martie de la Târgu Mureş: preşedintele Uniunii, Béla Markó, preşedintele executiv, Hunor Kelemen, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Mureş, Árpád Szabó, şi directorul Cabinetului Preşedintelui UDMR, László Szepessy, se vor întâlni, vineri, 20 martie, cu rudele celor decedaţi – Istvén Gémes, Antal Csipor şi Zoltán Kiss – , precum şi cu Pál Cseresznyés, Ferenc Szabadi, respectiv Ilona Juhász, condamnaţi la ani lungi de închisoare şi maltrataţi după evenimentele din martie 1990.

În cadrul întâlnirii, conform tradiţiei, reprezentanţii UDMR vor înmâna victimelor precum şi rudelor celor decedaţi, donaţiile alocate din Fondul de Solidaritate al UDMR în virtutea Hotărârii din 2000 a Prezidiului Executiv al Uniunii. Gestul acesta se adresează nu doar celor prezenţi, ci şi numeroaselor victime anonime, tuturor celor care au fost maltrataţi în cursul evenimentelor din martie 1990 din Târgu Mureş.” – Site-ul UDMR

“Human Rights Watch” a mistificat adevarul si niciodata nu si-a reparat “eroarea”

“Unfortunately for the unbiased understanding of those events, what the Human Rights Watch failed to cover in this Report and never rectified after was that international public opinion was influenced after the clashes by a videotape where one of the ethnic Romanians from Ibăneşti village (Mihăilă Cofariu) can be seen being beaten violently by an ethnic Hungarian (Pál Cseresznyés). The tape was misleadingly presented as ethnic Hungarians being beaten by the Romanian majority. The images and their wrong interpretation were quickly used by Western European television. After a few weeks the truth came out and late retractions were made. Indeed, there were many ethnic Hungarian injured, but they have never been misleadingly presented as Romanians.

Pál Cseresznyés was tried, convicted, and sentenced to 10 years in prison but was released in 1996 by Romanian president Emil Constantinescu, as an act of reconciliation. As of January 2005, Cseresznyés is the Honorary President of the Romanian wing of the ”Sixty-Four Counties Youth Movement” (Hungarian: ”Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom”, abbreviated: HVIM; Romanian: ”Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”), a revisionist and irredentist Hungarian organization founded in 2001 by László Toroczkai”

Study – Targu Mures Case –https://tripatlas.com/Ethnic_clashes_of_Târgu_Mureş#ref_text_4
Adevarul despre mortii si ranitii din martie 1990

UDMR: Comemorarea victimelor evenimentelor din martie 1990 de la Târgu Mureş
“UDMR comemorează şi în acest an victimele evenimentelor din 19-20 martie de la Târgu Mureş: preşedintele Uniunii, Béla Markó, preşedintele executiv, Hunor Kelemen, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Mureş, Árpád Szabó, şi directorul Cabinetului Preşedintelui UDMR, László Szepessy, se vor întâlni, vineri, 20 martie, cu rudele celor decedaţi – Istvén Gémes, Antal Csipor şi Zoltán Kiss – , precum şi cu Pál Cseresznyés, Ferenc Szabadi, respectiv Ilona Juhász, condamnaţi la ani lungi de închisoare şi maltrataţi după evenimentele din martie 1990.

În cadrul întâlnirii, conform tradiţiei, reprezentanţii UDMR vor înmâna victimelor precum şi rudelor celor decedaţi, donaţiile alocate din Fondul de Solidaritate al UDMR în virtutea Hotărârii din 2000 a Prezidiului Executiv al Uniunii. Gestul acesta se adresează nu doar celor prezenţi, ci şi numeroaselor victime anonime, tuturor celor care au fost maltrataţi în cursul evenimentelor din martie 1990 din Târgu Mureş.” – Site-ul UDMR

Un atacator gratiat de Constantinescu si devenit cap al unei miscari extremiste

Pal Cseresznyes este unul dintre maghiarii care l-au maltratat si mutilat pe Mihailă Cofariu în 20 martie 1990, la Târgu Mureş. Condamnat la 10 ani inchisoare el a fost gratiat de un fost presedinte, pe numele lui Emil Constantinescu. Mihaila Cofariu este in continuarea paralizat. Nimanui nu-i pasa.
Pal Cseresznyes, pe langa faptul ca este premiat de UDMR pentru distrugerea unui om pe viata mai este si preşedintele de onoare al organizatiei extremiste “Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”, interzisa in Canada si Slovacia.

Lucruri care nu se uita
Smaranda Enache: Mihăilă Cofariu, maghiar şi victimă a românilor

La 4 octombrie 1990, Televiziunea naţionale franceze a difuzat o emisiune în care Smaranda Enache a comentat, printre altele, dramaticele evenimente din 20 martie 1990 de la Târgu-Mureş. La mai bine de o jumătate de an de la ciocnirea interetnică, folosită prompt în Occident pentru a acredita ideea falsă că la Tîrgu-Mureş a avut loc un “pogrom împotriva minorităţii maghiare”, se stabilise cu certitudine că victima acelei halucinante scene în care un om doborât la pământ, în stare de inconştienţă, lovit în continuare cu bestialitate, era românul Mihăilă Cofariu. Cu toate acestea, Smaranda Enache a exclamat când pe micul ecran a apărut atrocea secvenţă: „Iată de ce e în stare poporul român!”

Smaranda Enache a fost numita de Emil Constantinescu ambasador al Romaniei in Finlanda. Anul trecut, extremistul maghiar Laszlo Tokes, fost agent dovedit, o propusese presedintelui Traian Basescu drept consilier prezidential pe probleme de minoritati.

“Human Rights Watch” a mistificat adevarul si niciodata nu si-a reparat “eroarea”

“Unfortunately for the unbiased understanding of those events, what the Human Rights Watch failed to cover in this Report and never rectified after was that international public opinion was influenced after the clashes by a videotape where one of the ethnic Romanians from Ibăneşti village (Mihăilă Cofariu) can be seen being beaten violently by an ethnic Hungarian (Pál Cseresznyés). The tape was misleadingly presented as ethnic Hungarians being beaten by the Romanian majority. The images and their wrong interpretation were quickly used by Western European television. After a few weeks the truth came out and late retractions were made. Indeed, there were many ethnic Hungarian injured, but they have never been misleadingly presented as Romanians.

Pál Cseresznyés was tried, convicted, and sentenced to 10 years in prison but was released in 1996 by Romanian president Emil Constantinescu, as an act of reconciliation. As of January 2005, Cseresznyés is the Honorary President of the Romanian wing of the ”Sixty-Four Counties Youth Movement” (Hungarian: ”Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom”, abbreviated: HVIM; Romanian: ”Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”), a revisionist and irredentist Hungarian organization founded in 2001 by László Toroczkai. (Study – Targu Mures Case -https://tripatlas.com/Ethnic_clashes_of_Târgu_Mureş#ref_text_4)
Adevarul despre mortii si ranitii din martie 1990 –

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova