Sange pe Nistru. Dacă se declanşează o revoluţie mai puternică decat cea din 7 aprilie 2009, şi nu o revoluţie portocalie, ci una roşie-galbenă-albastră? Plus: Campania pentru dezrobirea Ardealului şi cucerirea Budapestei

Sange pe Nistru

Nu noi facem istoria, ci istoria se năpusteşte spre noi, ca un torent scăpat din zăgazuri. O axiomă general valabilă, verificată de-a lungul vremurilor.
Basarabia se va uni cu România, mai devreme sau mai târziu. Dar dacă ocazia se va ivi mai devreme decât credem? Dacă, căzută din nou sub robia comunistă, se declanşează o revoluţie mai puternică ca şi cea din 7 aprilie 2009, şi nu o revoluţie portocalie, ci una roşie-galbenă-albastră? Care va fi reacţia Transnistriei? Dar a Rusiei? Dar a României? Ce va face poporul şi armata română atunci când va răsuna strigătul de ajutor al fraţilor din Basarabia?
Se va ridica România la înălţimea chemării istoriei şi a înaintaşilor, ascultând glasul fraţilor de peste Prut?
Posibile răspunsuri le puteţi afla din romanul ce îl veti avea în mână.

Editura Marist

General Gheorghe Mărdărescu: Campania pentru dezrobirea Ardealului şi cucerirea Budapestei
– ŞI ALTE MĂRTURII –

Marea Adunare Naţională de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia a proclamat unirea, dar nu a şi înfăptuit-o. Trupele maghiare în retragere, profitând de schimbarea politică de la Budapesta, prin venirea la putere a guvernului bolşevic al lui Bela Kuhn, nu renunţă la Transilvania. Dimpotrivă, declanşează războiul, în timp ce marile cancelarii negociază pacea de la Paris. Puţin cunoscut în România, războiul româno-ungar din 1919 vă este dezvăluit astăzi povestit chiar de către comandantul trupelor române de pe frontul din Transilvania, generalul Gheorghe Mărdărescu. Un mare erou şi un mare român, generalul Mărdărescu a fost cel care a condus trupele române la victorie în Apuseni, pe Tisa, la Szolnok şi în final ocupând Budapesta la 4 august 1919.
Volumul 4 din colecţia “Istoria adevărată” prezintă şi mărturiile altor participanţi la evenimentele din acei ani, în aşa fel încât cititorul să îşi poată face o opinie referitoare la acele vremuri tulburi. Veţi găsi harţi de operaţiuni sau imagini sugestive.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Sange pe Nistru. Dacă se declanşează o revoluţie mai puternică decat cea din 7 aprilie 2009, şi nu o revoluţie portocalie, ci una roşie-galbenă-albastră? Plus: Campania pentru dezrobirea Ardealului şi cucerirea Budapestei”

  1. Alina says:

    Domnule Roncea, apreciez mult ca incercati sa ne oferiti crampeie din istoria adevarata de care ducem mare lipsa. Astfel de subiecte sunt oricand binevenite. Un alt aspect denaturat al istoriei noastre e si asa-zisa origine romana a poporului nostru. Dar noi suntem doar daci. Daca sunteti de acord cu acest lucru si va cad in mana materiale legate de acest subiect, ar fi bine daca le-ati posta pe blog.

  2. marian says:

    Despre Sange pe Nistru.
    Am citit de acelasi autor Cand armele vorbesc…, despre un posibil razboi intre Romania si Ucraina, si nu l-am putut lasa din mana. Abia astept acest nou roman, l-am cautat deja in librarii si inca nu a aparut, sper sa apara cat de repede.

  3. Lucian says:

    “Sange pe Nistru” e mai puternic si mai bine legat in ce priveste personajele esentiale, fata de predecesorul lui “Cand Armele Vorbesc…” care nu e deloc de ignorat!
    O buna fictiune pornind de la date reale, prezete si foarte atent documentate, presatata cu actiune, razboi modern la scara larga si geo-politica actuala in care ne invartim existenta.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova