Cum au doborat sarbii “avionul invizibil”. VIDEO. Target (5-6)

28 martie 1999

Alarma aeriana a fost ridicata abia la 10:30, ca sa fie anuntata din nou, ceva mai tarziu. Sarbii spun ca un avion al NATO, de tip F-15, ar fi fost lovit de artileria anti-aeriana ieri, la ora 15:00, deasupra localitatii General Jankovic, de la granita cu Macedonia, si s-ar fi prabusit in aceasta tara. Tot ieri, la ora 23:00, profitand de raidurile aeriene, gherilele UCK au atacat cu grenade Primaria din Pristina, apoi o patrula a Politiei sarbe. La ora 23:10, doua bombe au cazut in capitala provinciei Kosovo. Ministrul Informatiilor a declarat ca Belgradul ar fi fost lovit de la periferie pana aproape de centru. Inca nu a fost facut un bilant al victimelor, insa a pretins ca ar fi fost atins si un adapost anti-aerian si mai multi civili ar fi fost ucisi si raniti. A recunoscut ca doua avioane sarbesti au fost doborate, dar a precizat ca ambele se aflau in spatiul aerian iugoslav, in misiune de aparare.

O sursa militara autorizata a declarat Agentiei France Presse ca jumatate din avioanele Mig-29 sunt deja scoase din lupta. Inainte de atacuri, Iugoslavia detinea in jur de 15 avioane Mig-29, 47 de tip Mig-21 si 17 de tip Mig-21U.

Dar stirea care avea sa inconjoare, instantaneu, intregul mapamond era ca aseara, antiaeriana iugoslava ar fi doborat un avion american de tip F-117 A Nighthawk, celebrul “avion invizibil”. Aparatul s-a prabusit la Budjanovci, la 20 de kilometri vest de Belgrad, in jurul orei 22:30. Nu mi-a venit sa cred, dar RTS a prezentat, dimineata, imagini cu resturile fumegande ale aparatului, iar NATO a recunoscut pierderea avionului si a declarat ca pilotul a fost recuperat de un comando aeropurtat.

La Bruxelles, oficialii Aliantei au afirmat ca avionul s-ar fi prabusit din motive tehnice. In realitate, desi fabricat dintr-un aliaj special, care il face nedetectabil de radare, F-117 nu este atat de invizibil. Continue Reading la Sorin Bogdan Blog »

Vezi si target: ziua surprizelor neplacute

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova