Trilaterala si-a batut joc de inmormantarea lui Kaczynski. SUA, UE si Japonia nu au participat la funeraliile presedintelui national-crestin al Poloniei. Barrosso si Merkel nu au nici o scuza: puteau sa ia si taxiul pana la Cracovia. UPDATE


Cancelarul german, Angela Merkel, preşedintele american Barack Obama sau Prinţul Charles au anuntat de ieri că nu pot asista la ceremoniile funerare ale presedintelui Lech Kaczynski si ale sotiei sale, Maria. Absent de la funeraliile de la Cracovia a fost şi preşedintelui Comisiei Europene, fostul maoist José Manuel Barroso. Nici preşedintele francez Nicolas Sarkozy sau preşedintele austriac Heinz Fischer nu au participat la funeralii, invocand perturbarea traficului aerian de către norul de cenuşă degajat în urma erupţiei vulcanice din Islanda. De asemenea, preşedintele camerei superioare a Dietei Japoniei, Satsuki Eda, prinţul Albert al II-lea de Monaco, premierul Jose Luis Rodríguez Zapatero şi regele Juan Carlos şi regina Sofia. Practic, principalii lideri ai Trilateralei, organizatia care patroneaza Grupul Bilderberg si Clubul de la Roma, reprezentantii Statelor Unite, Uniunii Europene si ai Asiei, s-au eschivat folosind acest pretext al norului vulcanic, desi unii dintre ei puteau sa foloseasca bine-mersi elicoptere. De abia ieri, companiile aeriene au anuntat ca, de fapt, se poate zbura prin norul de cenusa, dupa un test efectuat de Lufthansa. Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a mers, de altfel, cu avionul la ceremonie.

Preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat cu elicopterul până la Oradea, de unde şi-a continuat drumul cu maşina pe traseul Ungaria – Slovacia – Polonia.

UPDATE: Presedintele ceh, Vaclav Klaus, cunoscut pentru pozitiile sale eurosceptice, a criticat duminica absenta liderilor UE la funeraliile presedintelui polonez Lech Kaczynski si ale sotiei acestuia, Maria, care au avut loc la Cracovia: “Mi se pare impardonabil!”

“Nu pot sa inteleg de ce unii politicieni europeni si reprezentanti de la Bruxelles nu au putut veni, mi se pare impardonabil”, a declarat Klaus pentru televiziunea ceha inainte de a pleca spre Cracovia, la funeraliile lui Lech Kaczynski, pe care il considera un prieten apropiat. “Toate frazele pompoase despre unitatea europeana arata in realitate ca nu sunt decat vorbe goale”, a adaugat el.

Presedintele ceh considera ca aceasta drama ii va solidariza pe polonezi. Klaus a plecat la Cracovia cu trenul si cu masina, insotit de sotia sa, Livia, de premierul ceh Jan Fischer si de arhiepiscopul Pragai, Dominik Duka.

Cea mai mare parte de liderilor europeni asteptati la Cracovia, intre care presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barrosa, si presedintele UE, Herman Van Rompuy, membru al Grupului Bilderberg, nu s-au prezentat la funeralii.

Presedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, prieten apropiat al defunctului presedinte polonez, a parcurs cu masina cei 1.300 de kilometri de la Bruxelles pentru a fi prezent la funeralii, informeaza Ziare.com

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Trilaterala si-a batut joc de inmormantarea lui Kaczynski. SUA, UE si Japonia nu au participat la funeraliile presedintelui national-crestin al Poloniei. Barrosso si Merkel nu au nici o scuza: puteau sa ia si taxiul pana la Cracovia. UPDATE”

  1. Mai da`i in spuma marii si pe SUA si mUE si alti rupti, oricum nu aveau ce sa caute, stricau tot cu prezenta lor inutila si de prost gust.

  2. gigi says:

    au vrut sa demonstreze ca nu tot timpul criminalul se intoarce la locul faptei.

  3. Heisback! says:

    Lasa ca se aduna in curand toti la Moscova sa il omagieze pe Stalin!
    https://trueslant.com/simonshuster/2010/03/13/let-us-love-stalin-in-peace-says-the-mayor-of-moscow/

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova