EXCLUSIVITATE. Adrian Thiess, managerul noului cotidian “Puterea”, sustine ca urmatorii nu sunt investitorii ziarului: Gorbaciov, Lebedev, Vintu, Hrebenciuc, Videanu. Misterele si geopolitica presei si a puterii. A(l) cui e Puterea? INTERVIU

In decembrie anul trecut Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS, ii tragea teapa lui Sorin Ovidiu Vintu si nu mai aparea la show-ul de la Ateneu – Gala “10 contra Romania”, pardon, “pentru” – , destinat celebrarii  impaierii lui Mircea Geoana la Cotroceni. Gorbaciov s-a dat racit iar Ambasada Federatiei Ruse a refuzat sa comenteze lipsa acestuia de la spectacolul de prost gust al Realitatii TV. Poate specialistii rusi stiau deja ca “prostanacul” lui Iliescu nu va pune mana pe Putere si n-au vrut sa cada in acelasi ridicol ca toata gasca mogulilor lor de serviciu, Vintu, Patriciu, Voiculescu. Saptamana trecuta, pana la urma, Gorbaciov a aterizat in Romania, de data aceasta pentru a strange el in mana “Puterea”, noul cotidian aparut peste noapte in peisajul presei romane. Peisaj ars, pustiit si otravit prin falimentarea, decredibilizarea si regurgitarea mass media ca urmare a razboiului Mogulii vs Basescu II. Razboi condus in mare parte de securisti de pretutindeni travestiti in presari si consultanti politici; si invers (dar despre asta intr-o viitoare expunere).

Coincidenta alegerii aceluiasi personaj oarecum expirat, Mihail Gorbaciov, amabil in a se poza, ca la urs, cu deservitorii unor interese rusesti ca Ion Iliescu si Emil Constantinescu, misterul privind investitorii noului trust de presa – lansat in plina criza financiara – ca si reciclarea unor fosti ziaristi din ograda lui Vintu – suti si oboaie anti-Basescu – au dat nastere speculatiilor firesti. Pe piata au circulat zvonuri despre finantatori rusi, via Londra, evrei, via Berlin si inapoi la “tata” Vintu, via Murighiol. In urma unui schimb de replici pe acest blog,  managerul “Puterii”, Adrian Thiess (foto, in stanga lui Gorbaciov), la randul sau un personaj misterios, fost consilier personal al lui Ion Iliescu, fost coordonator al campaniei lui Sorin Oprescu dar considerat ca apropiat si de masonerie si de PDL, al caror membru e, a acceptat sa ofere cititorilor Roncea.ro, in exclusivitate, cateva detalii asupra proiectului sau “de suflet”, dupa cum il considera, promitand sa revina cu alte amanunte care vor dezlega definitiv misterul “Puterii”. Este de mentionat ca Thiess a mai avut o aventura publicistica, revista “Romania Express”, pentru care obtinuse difuzare pe avioane si trenuri, ca bonus pe langa un Catering Expres, sub ministeriatul lui Ludovic Orban.

Conform unei investigatii a fostului ziar ZIUA, numele lui Thiess (Adrian Ragnar Tis) s-a asociat de-a lungul vremii, pe langa Iliescu si Oprescu, cu cele ale unora ca Victor Dumitriu, Mihai Craiu, Dorin Cocos, Dumitru Bucsaru, Nicolae Dumitru “Niro”, Mihai Cuptor, Mihai Neicu, Claudiu Octavian Radu sau Alexandru Noaptes, directorul SN CFR Calatori SA.

Fostul consilier financiar al lui Oprescu, membru al Ritului Masonic York din Romania, este si unul dintre actionarii postului de televiziune TeleShop 24, alaturi de un anume Florin Mihai Suicescu cu care este partener si in firma Interactive Media Holding SRL. Florin Mihai Suicescu a fost omul de incredere si partenerul de afaceri al lui Mihai Cuptor, in anii 1996-1998, in firma detinuta de acesta, Agricola Alcohol Product SRL. Cuptor si Suicescu au luat mai multe credite de la Bancorex pe care nu le-au mai returnat, valoarea totala a prejudiciului, stabilita de fostul AVAB in toamna lui 1999, fiind de 61,2 miliarde lei vechi. Acum, Mihai Cuptor – fost sponsor al lui Teodor Melescanu pe vremea cand actualul ministru liberal al Apararii infiintase partidul Alianta pentru Romania – a trecut de la producerea de vodca la imobiliare. In una dintre firme sale de dezvoltare imobiliara, Real Residence Construct SRL, Cuptor este asociat cu Tiberiu Urdareanu, patronul grupului securistic UTI, caruia fostul primar Adrian Videanu i-a cedat proiectul NetCity, o afacere de peste 200 de milioane de euro. Insa relatia lui Adrian Thiess cu Mihai Cuptor este si directa, avand in vedere ca el si sotia sa, Delia-Elena Thiess, sunt parteneri cu sotia lui Mihai Cuptor, Alina, in firma de comert cu haine Casa Elegance D&A 1874 SRL, publica reporterul de investigatii Marian Ghiteanu in fostul ziar ZIUA. Pe langa aceasta firma, Thiess mai este actionar impreuna cu sotia sa si la Dental Center 2001 si Dental Expert Center.

Acum, Thiess afirma, sub cuvant de onoare, ca in proiectul “Puterea” nu este bagat nici Vintu, nici altcineva din jurul sau, si nici vreun lider politic, gen Hrebenciuc sau Videanu, un alt nume vehiculat. Dar nici rusii lui Gorbaciov si Lebedev. El mai sustine si ca, in curand, il vom vedea la Bucuresti, ca invitat al sau, chiar pe George Bush. Thiess ii ridiculizeaza “cu scarba” pe “deontologii” care se lauda ca stiu totul despre venirea lui Gorbaciov si “Puterea”, cum ar fi Tis- maneanu sau Dan Andronic, ambii trecuti pe la portile tuturor puterilor din Romania.

Pentru a intelege mai bine in ce ape se scalda “Puterea” este interesant de urmarit si lista celor care au luat masa cu ultimul secretar general al PCUS: cei doi fosti presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, ambasadorii Rusiei si Germaniei, Alexandr Churilin si Andreas von Mettenheim, Rasvan Radu, presedinte Unicredit Tiriac Bank, Thierry Millet, CEO Orange Romania, Nicolae Badea, Computerland, Mihai Georgescu, GM Wrigley Balkans, Marian Alecu, Dan Fischer, Bobby Paunescu, Doru Bostina, Bostina & Asociatii/Attorneys, Florentin Tuca, Zbarcea & Associates/Attorneys, Sebastian Ghita, Asesoft, Bogdan Enoiu, McCann Erickson, Adrian Baicusi, CEO Transelectrica, Liviu Tudor, Vestco Industries SA, Ovidiu Tender, Tender Group, Horia Ciorcila, CEO Banca Transilvania, Adrian Thiess, News & Media Investments Ltd. London, Hans Juergen Thiess, Alecu Racoviceanu-Puterea, Mihai Craiu – Media Consulta, Horia Mihalcescu, Alexandru Dobrescu – Presedinte KLM Romania si Viorel Catarama – Elvila Grup.

Un rol important in aparitia “Puterii” pare sa-l joace si Horia Mihalcescu, o prezenta doar aparent stinghera pe lista speciala, un analist politic influent si, la fel ca si Thiess, perceput public drept apropiat si de afacerile lui Vintu si de ale PDL.

L-am rugat asadar pe Adrian Thiess sa ne dezvaluie cum s-a ajuns la aceeasi invitatie, cat a costat si ce vrea sa simbolizeze ea, tinand cont de istoria tulbure a relatiilor dintre fosta URSS si Romania. De ce nu a fost invitat Bill Clinton/George Bush sau Helmuth Kohl sau poate chiar Lech Walesa, de exemplu?

Adrian Thiess: Invitatia lui Gorbaciov nu are absolut nici o legatura cu Vantu sau Realitatea TV. Cine intelege cum functioneaza mecanismul de a avea un invitat de calibrul lui Gorbaciov la un eveniment de genul acesta stie ca nu e vorba doar de bani. Au fost speculatii ca SOV a dat bani sa il aduca la “gala lu’ Tatulici” si ca daca tot nu a venit atunci a venit acum. Nu este adevarat. E o munca titanica de a primi confirmarea unui asemenea invitat. Mail-uri, discutii cu staff-ul invitatului, program pe minute, logistica, cine participa, care e tema evenimentului, informatii detaliate despre organizatie, impactul mediatic etc. Banii sunt realmente ultimul subiect. Nu pot sa iti spun suma care s-a platit pentru venirea lui Gorbaciov in Romania pentru ca exista un contract cu clauze de confidentialitate dar pot sa iti spun ca tot ce s-a scris in presa sunt fabulatii.

Iti marturisesc ca eu am fost cel care am decis sa fie Gorbaciov. Cred ca acest om a schimbat lumea in bine. Stiu ca tu ai alta perceptie si o respect.

Bill Clinton. Sincer, e prea scump si a mai fost in Romania. Helmut Kohl. Da, absolut, am avut in vedere sa il invitam si pe el. Din pacate a mai fost si el. Si la Vantu. Plus ca e foarte bolnav si in scaun cu rotile. A implinit 80 ani in urma cu putin timp. Lech Walesa. Interesant. Poate cu urmatoarea ocazie.

Primul nume a fost oricum George W. Bush. Din pacate, dupa doua saptamani de discutii foarte detaliate cu staff-ul sau a intervenit o modificare a datei preconizate. Ar fi trebuit sa modificam data lansarii. Nu am facut-o. Dar iti pot spune ca il vei vedea probabil in curand la Bucuresti.

Roncea.ro: Si, intrebarea fireasca (conform principiul “follow the money”): ai cui sunt banii? De ce acest mister?

Adrian Thiess: Nu e Vantu. Si nimeni din jurul lui. Sub cuvant de onoare. Pana si el s-a interesat cine e in spatele ziarului. In alta ordine de idei nu l-am cunoscut in viata mea. Dar asta nu e interesant. Nu e nici Lebedev. Nici Hrebenciuc, nici nimeni de la vreun partid politic din Romania. Ma amuza speculatiile. In schimb sunt scarbit de fel si fel de deontologi care spun ca stiu ei sigur cine ce si cum.

Nu uita ca am fost si sunt un om implicat in campanii. Nu numai electorale. Nu am pierdut nici macar una (din cele politice). Multi nici nu stiu in care am fost implicat. Te asigur ca nici una sub nivel de Primar General. Intelegi tu la ce ma refer.

Misterul il voi dezlega personal. In curand.

In paranteza fie spus, cei de la Adevarul nici macar nu stiau ca Lebedev e partener cu Gorbaciov la Novaya Gazeta si nu “angajat”. Iar eu nu am spus prostia aia ca ar fi costat un milion sa vina Gorbaciov la Bucuresti. O aberatie.

Va urma

Nota mea, VR: Tismaneanu s-a aratat deranjat ca Gorbaciov a venit pentru bani la lansarea “Puterii”, ocazie cu care s-a dat in barci cu Iliescu. De unde putem intelege ca turneul pe care Tismaneanu l-a facut cu Iliescu pentru lansarea “Marelui Soc” a fost “din dragoste”. Inseamna ca a uitat sa declare remuneratia primita de la Editura Enciclopedica, pe langa cazarile si mesele oferite de PSD. Oare IRS – fiscul american – stie?

Foto: Puterea.ro

Vezi si S-a confirmat: Gorbaciov vine la o intalnire de lucru cu Puterea privata a KGB-ului si compania de zgomote: Iliescu, Constantinescu si alti sclavi si masoni ai Rusiei. UPDATE cu Adrian Thiess despre Craiu, Vintu si Lebedev

“Puterea” la apa. Iliescu s-a pupat pe gura cu Gorbaciov

La concurenta cu Gorbaciov, care lanseaza azi Puterea, Patriciu si Voiculescu se lanseaza fix peste o saptamana in Kapitalism – reteta noastra secreta: Putere si Bani. VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “EXCLUSIVITATE. Adrian Thiess, managerul noului cotidian “Puterea”, sustine ca urmatorii nu sunt investitorii ziarului: Gorbaciov, Lebedev, Vintu, Hrebenciuc, Videanu. Misterele si geopolitica presei si a puterii. A(l) cui e Puterea? INTERVIU”

  1. andrada says:

    Si daca a venit Gorbaciov,care este CRIMA?

  2. VR says:

    Traiesti in Romania? De ce doar in Romania au fost morti la “revolutie”? Si cine comanda atunci in blocul comunist?

  3. andrada says:

    Cred ca nu conteaza ce spunem noi aici.Interesele isi urmeaza cursul.
    Oare cineva,mai crede in ceva?

  4. andrada says:

    EU CRED CA VA FI O ROMANIE SUBJUGATA!

  5. andrada says:

    Si daca nu mai vine Bush?Nu cred ca.i o pierdere!Domniile voastre nu ati promis niciodata nimic,ce nu a depins intrutotul,de d-voastra si nu ati putut realiza,cu toate ca ati dorit,acest fapt?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova