Ziaristi Online: Scinteia Tineretului, 18 decembrie 1989: “Cateva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile la mare”. FOTO/DOC

Citeva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile la mare

*Evitati expunerea intempestiva si prelungita la soare. E de preferat sa incepeti mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – cand pe-o parte, cand pe alta. Astfel, va veti asigura un bronzaj placut si uniform.

* Nu va avantati prea mult in larg. Oricum, in caz de pericol, nu strigati. Este inutil. Sansele ca prin apropuiere sa se afle vreo persoana dispusa a va asculta sunt minime.

* Profitati de binefacerile razelor ultraviolete. Dupa cum se stie, ele sunt mai active intre orele 5,30 si 7,30. Se recomanda cu precadere persoanelor mai debile.

* Daca sunteti o fire sentimentala si agreati apusurile soarelui, librariile de pe litoral va ofera un larg sortiment de vederi cu acest subiect.

* Si inca ceva – daca aceste v-au pus pe ganduri si aveti deja anumite ezitari, gandindu-va sa renuntati in favoarea muntelui, inseamna ca nu iubiti in suficienta masura marea. (S.P.)”*

* Sorin Preda / Scinteia Tineretului, 18 decembrie 1989

Richard Andrew Hall via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ziaristi Online: Scinteia Tineretului, 18 decembrie 1989: “Cateva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile la mare”. FOTO/DOC”

  1. LStefan says:

    Existau rețele în fiecare județ, ele primind astfel câte o codificare (nu doar „rețeaua 246-internă”, așa cum am văzut în unele articole apărute anii trecuți prin presa românească) și exista un algortim de codificare a rețelelor-interne legat de numerotarea dată județelor. R-246 era doar una din multele rețele de acest gen, existente practic în fiecare județ. Bucureștiul avea mai multe rețele de acest fel alocate câte unui obiectiv anume. Structura unor astfel de rețele era de genul „acțiunilor de arme întrunite” sau ceea ce acum denumim în cadrul NATO,„operații întrunite” (de obicei, multinaționale).Înzestrarea acestor forțe destinate operațiilor de arme întrunite depășea cu mult imaginația celor de atunci și chiar și a celor de azi; mai ales că efectivele nu erau mari. Am auzit de multe ori inepția că „teroriștii nu aveau stații radio și să comunice prin telefonul fix nu puteau”. Cât de prost trebuie să fii ca să crezi așa-ceva…? Firește că aveau stații radio ! În principal erau stații radio sovietice prevăzute cu dispozitive de contramăsuri la bruiaj/interceptare, dar și mărci din RDG și chiar aparatură adusă din Occident. Statii le radio sovietice arătau ca niște mici gentuțe și erau dotate cu dinam acționat prin manivelă, dispunând și de acumulator compact. Stațiile made in RDG erau de mărimea celor aflate în dotarea Miliției de atunci. Nu aveau nevoie de ziarul Scînteia Tineretului ca să-și transmită mesaje sau parole/consemne. Pur și simplu NU AVEAU NEVOIE. Articolul citat era o simplă glumă, neavând nicio explicație de tip conspiraționist. Privind prin ochii celui care a trăit evenimentele din dec. 1989, lectura unei banale glume aflate într-un ziar de tineret din perioada anterioară izbucnirii depline a tulburărilor din dec. 1989, pare a fi un text cifrat scris de entități oculte și destinat unor trupe diabolice… care nu aveau alt mijloc de comunicare decât ziarul Scînteia Tineretului. Asta se cheamă fix PARANOIA. Rețelele de rezistență urbană erau de multă vreme (încă din 1969-1970, când au fost create) dotate cu toate cele necesare purtării luptei în condiții de asimetrie: armament portabil, muniție, echipamente de corp, stații radio, simulatoare de tir, mijloace de bruiaj radio etc. Nu comunicau între ei prin articole publicate în ziare, fiți serioși. Alarmele și ordinele de luptă se transmiteau prin stații radio la frecvențe speciale, securizate, conținând anumite conduri, fiecare din acestea având o anumită semnificație. Articolul din ziar era o bășcălie a unuia din membrii redacției și nimic mai mult.

  2. Daniel says:

    Domnule Stefan, ma bucur ca mai exista oameni normali.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova