Semne rele anul are: Biserica KGB din Moldova vrea sa il canonize la Moscova pe Sfantul Inchisorilor, Valeriu Gafencu. KGB-isti de la Chisinau se joaca cu Dumnezeu

In primavara anului trecut, un oarecare predicator din trena lui “Guru” Bivolaru a inceput sa dea ture frenetice prin Republica de la Chisinau, propavaduind la intoarcere “trecerea de urgenta” la “adevarata” Biserica Ortodoxa, cea de peste Prut, a KGB-ului. Sincer, la inceput mi-am spus ca individul e doar cretin. Sau exaltat. In cele din urma s-a dovedit, prin toate actiunile lui, ca este doar un “idiot folositor”, cum ar spune Lenin. Dar un idiot bine stipendiat, tocmai de la mama Rusia, care a ajuns sa conferentieze la Chisinau cot la cot cu tovarasul colonel Vladimir Cantarean, instalat de baietii cu ochi rosii de la Moscova in capul Bisericii Ortodoxe antiromensti din Moldova.

La inceputul lui aprilie avertizam ca atunci cand “Biserica Ortodoxa din Moldova”, respectiv UM BOM a KGB, face un pas, apoi sa fim siguri ca sunt deja calculati cel putin inca zece inainte. Printre altele, scriam: “Iata ca o alta veste ingrijoratoare vine de la locul vizitelor dese ale lui Danion Vasile. Rusoii cu care s-a infratit vor sa creeze o miscare politica nationalist-”moldoveneasca” de tineret care sa-l preia ca efigie pe Sfantul Inchisorilor, Valeriu Gafencu, ba chiar sa-l propuna spre canonizare la ei, in BOM de sub Patriarhia Moscovei, ca – nu-i asa – era “moldovean”. Adica urmasii celor care au ucis barbatii familiei Gafencu, tatal si fiul, sa-l confiste si sa-i terfeleasca definitiv memoria. Pentru acest sacrilegiu este folosit Danion: ca sa-si poata legitima agitatorii serviciilor de informatii rusesti si “moldovenesti” actiunile anti-romanesti. Un alt hot cu rost de expozitii de martiri calca pe aceleasi urme. In final, dincolo de teologie, o sa le spun eu cat de simplu se rezuma povestea asta la o analiza informativa: sunt agenti sau doar rataciti? Raspunsul il stiu, fara indoiala, cei specializati. Dar, indiferent de acesta, raul oricum e facut.”

Evident, raul a fost facut. Si continuat. De la mai tanarul subaltern al lui Vladimir Cantarean, Savatie Bastovoi, talentatul jurnalist care in timpul liber mai presteaza si ca calugar, aflam ca vreo noua din cei zece pasi de care vorbeam mai sus au fost deja facuti. Intr-o emisiune primita cadou la Jurnal TV – televiziune care ruleaza si cu banii Romaniei, din “economiile” facute prin taierea alocatiilor “proastelor” de romance care mai fac copii – aflam ca Mitropolitul KGB, alte dati criticat abitir de calugarasul nostru cel viteaz, pentru apartenenta la gasca comunista, a hotarat deja canonizarea Sfantului Inchisorilor. A inchisorilor bolsevice, in care tortionarii de atunci aveau exact aceeasi stapani ca si urmasii lor de azi, Mitropolitul de la Chisinau si telecalugarul lui. Citez:

“Cu aceasta ocazie mitropolitul Vladimir a vorbit despre una dintre cele mai luminoase figuri din soborul noilor marturisitori care este Valeriu Gafencu. Dat fiind faptul ca marturisitorul Valeriu Gafencu provine din Basarabia, din satul Singerei de linga Balti, dar a patimit in inchisorile comuniste din Romania, Inalt Prea Sfintia Sa a precizat ca pentru canonizarea lui este nevoie sa fie consultata Patriarhia Romana. In cazul in care Patriarhia Romana nu prevede in viitorul apropiat canonizarea marturisitorului Valeriu Gafencu, Mitropolia Moldovei il va propune spre canonizare Sfintului Sinod al Patriarhiei Moscovei din a carui jurisdictie canonica face parte si care reprezinta instanta suprema, responsabila de canonizarile sfintilor.”

Cu alte cuvinte, diavolul rosu vrea sa-si canonizeze, chipurile, jertfa.

Imi pare rau ca trebuie sa-l avertizez, prieteneste, pe calugarul nostru de serviciu: Savatie, nu te juca cu Dumnezeu!

UPDATE: Precizari ale Mitropoliei Basarabiei in urma scandalului creat de calugarul TV Savatie Bastovoi si seful sau, colonelul Vladimir Cantarean “al intregii Moldove”

Ce a uitat Savatie Bastovoi sa ne spuna din emisiunea sa de PR pentru superiorul sau, colonelul Vladimir Cantarean “al intregii Moldove”. Atacul Rusiei la adresa Romaniei, pe linie bisericeasca. TRANSCRIPT

VIDEO: Parintele Adrian Fageteanu despre Biserica Rusa a lui Antihrist. “Cand o sa auziti ca in Rusia s-a ales cel putin un Mitropolit… sau ceva ortodox sa-mi spuneti si mie!”. Aviz amatorilor

La canonizarea lui Valeriu Gafencu deja si-au anuntat participarea si urmatorii colegi de credinta “adevarata” ai celor doi afabili interlocutori de mai sus:

Vezi si:

Mai bine in “iad” cu Parintele Justin Parvu decat in “biserica” din catacombele Moscovei cu predicatorul Danion Vasile. Sacrilegiile si minciunile cuplului de stilisti acoperiti Danion Vasile – Hristostom Manolescu. VIDEO

O analiza ingrijoratoare. Noul KGB planuieste crearea unui miscari nationalist-crestine in Basarabia care sa preia inclusiv energii din Romania si BOR. La Chisinau se-aprinde scanteia

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Semne rele anul are: Biserica KGB din Moldova vrea sa il canonize la Moscova pe Sfantul Inchisorilor, Valeriu Gafencu. KGB-isti de la Chisinau se joaca cu Dumnezeu”

  1. andra says:

    La Multi Ani, multa bucurie, liniste sufleteasca si tot ce va doriti in anul 2011!

    Am totusi o nelamurire care cred ca trebuie clarificata: pana la urma, aceasta biserica din Basarabia de cine apartine? De BOR aflata in comuniune cu Patriarhia Romana? Sau de biserica eretica din catacombe a Moscovei?

  2. VR says:

    Sunt doua Mitropolii: una a KGB, Biserica Ortodoxa din Moldova, de care apartin Bastovoi si Cantarean, si una a Bisericii Ortodoxe Romane, Mitropolia Basarabiei, recunoscuta dupa indelungi batalii la CEDO. O sa revin cu un articol pe aceasta tema.

  3. Rasputin says:

    Sa dea Dumnezeu sa il canonizeze Moscova! Iubim Moscova, il iubiim pe Putin, Rusia va deveni al doilea Constantinopol al Ortodoxiei!!!

  4. Martor says:

    APRECIEZ CLARITATEA SI CALITATEA ARTICOLELOR DE PE ACEST BLOG. DANION NU ESTE UN PERSONAJ CARE S-AR FI RATACIT IN PERSEVERENTA SA OBSESIVA DE “APARATOR AL ORTODOXIEI”. EL A FOST RECRUTAT SI ESTE FINANTAT SI COORDONAT DE SERVICIILE SPECIALE R– USESTI REPREZENTATE IN REPUBLICA MOLDOVA. O SCRIU CU PARERE DE RAU PENTRU APTITUDINILE SALE. AFIRM FERM ACEST FAPT DEOARECE CUNOSC DIRECT PERSOANA PRIN INTERMEDIUL CAREIA A FOST RECRUTAT.
    FARA INDOIALA, ACTIVITATEA LUI SUBVERSIVA ESTE EXTREM DE PERICULOASA PENTRU BISERICA SI SOCIETATEA ROMANEASCA DEOARECE EL CUNOASTE PE DINAUNTRU ORTODOXIA ROMANEASCA.
    CHEM SI EU PRIN ACESTE RANDURI PE CEI CE LE VOR CITI, SA FITI CU LUARE-AMINTE.
    DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMANI

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova