SCRISOARE DESCHISA. Domnule Presedinte Traian Basescu, faceti dreptate in Cazul Trosca si al Katynului romanesc – Masacrul de la Fantana Alba!

Domnule Presedinte,

Va scrie cu intristare un ziarist care a crezut in dvs, inca de dinainte sa fiti presedinte al Romaniei, in primul rand pentru doua lucruri, enuntate cu tarie: Basarabia si redarea demnitatii nationale.

V-am judecat deja cu manie pentru ca ati semnat luni, 28 februarie ac, trei decrete rusinoase pentru demnitatea nationala. Este vorba de retragerea titlului de erou-martir pentru Coman Dumitru, Cotuna Eugen Trandafir si Trosca Gheorghe. Primul, dupa cum sper ca stiti, un specialist in contrainformatii si actiuni antiromanesti intreprinse de vecina noastra Ungaria pe teritoriul Romaniei, a fost ucis cu bestialitate de conationalii nostri maghiari, pe 22 decembrie 1989, la Odorheiu Secuiesc. Conform criminalistului care a constatat decesul, Dumitru Coman “nu mai avea nici un os întreg”. Un alt martor afirma: “Au jucat Ceardas pe trupul lui”. Criminalii, toti de etnie maghiara, au fost depistati. Unii dintre ei au fost arestati si judecati. In urma demersurilor ulterioare, in tara si pe la forurile europene, realizate in special de Gyorgy Frunda, avocat si senator, lider al UDMR, partenerul la guvernare al PDL, ucigasii lui Dumitru Coman au fost pusi, cu totii, in libertate si azi se relaxeaza in statul vecin, “Tara-Mama” lor, Ungaria.

Tot in libertate s-au aflat si se afla si azi, cu o exceptie cunoscuta, decedata de moarte buna, criminalii ofiterilor de elita ai USLA Eugen Cotuna si Gheorghe Trosca, ucisi in cadrul diversiunii KGB-GRU organizate cu concursul tradatorului Nicolae Militaru, complicele lui Ion Iliescu la lovitura de stat din decembrie 1989. Banuiesc ca stiti de ce au fost executati si, pe deasupra, si profanati cu salbaticie, colonelul Trosca fiind decapitat, ca efigie a victoriei URSS asupra Romaniei.

De aceea v-am si judecat cu manie, pentru ca nu pot sa-mi inchipui, asemenea colegilor mei de presa mai blanzi – Dan Badea si altii de la Curentul dar chiar si Radu Tudor -, ca un om instruit ca dvs, fiu si ginere de militar, nu ati stiu cine au fost cei trei. Mai ales cand, in ultimii sapte ani, ati repetat in mai multe randuri ca vreti sa vedeti o data pentru totdeauna solutionate “Dosarele Revolutiei” si ale “Mineriadei”. Desigur, mai e timp, mai ales ca de ele se ocupa la Institutul lui Tismaneanu tot acelasi personaj care le-a si ingropat in ultimii 21 de ani, generalul Dan Voinea, plasat ca acuzator in “Tribunalul Poporului” din 25 decembrie 1989, intamplator, de aceeasi Ion Iliescu si Nicolae Militaru, consiliati de o alta eminenta cenusie, Silviu Brucan.

Intamplator, coincidenta nefasta face ca a doua zi dupa ce v-ati pus semnatura, “ca primaru'”, pe aceste decrete, un alt gest, de data aceasta legat de Basarabia si natiunea romana, sa ramana ca o vanataie pe obrazul bietei Romanii. Este vorba tot de o “ingropare”, de catre onor majoritatea parlamentara din Camera Deputatilor, in baza unei Note de fundamentare elaborata de Institutul la conducerea caruia a fost instalat Vladimir Tismaneanu si semnata de primul ministru al Romaniei, Emil Boc, a comemorarii Masacrului de la Fantana Alba, de la a carui savarsire se implinesc, peste mai putin de o luna, respectiv pe 1.04. 2011, exact 70 de ani.

Oare, dupa exemplul Poloniei, nu ne putem cinsti si noi, cel putin cu aceeasi demnitate, victimele oribilului Masacru de la Fantana Alba? Un Katyn romanesc cu mult mai macabru, tinand cont ca au fost ucisi nu militari, impuscati in cap, ci bieti refugiati romani din Basarabia ocupata, batrani, femei si copii, mitraliati si, apoi, tarati de cozile cailor in gropi comune peste care s-a aruncat var nestins, cat inca multi mai zvacneau, muribunzi…

Domule Presedinte, sunt acte care, chiar daca sunt realizate “conform legii”, la nivel simbolic raman in istorie ca o infrangere umilitoare, o ingenunchere a demnitatii nationale, o re-ucidere cu valoare ritualica, un blestem asupra intregii natiuni, care ne va urmari din neam in neam. Nu stiu daca peste 50 sau 100 de ani se va mai sti ca zilele acestea a avut loc in Romania nu stiu ce scuturare de orgolii prin PDL sau ca ambitioasa “reformare a statului” a dat gres. Dar in mod sigur va ramane scris ca, la 21 de ani de la asa-zisa cadere a comunismului, statul roman de azi a intinat, oficial, memoria celor care si-au dat viata pentru apararea Romaniei, ucisi, intamplator, de persoane care se incadreaza printre dusmanii clasici, “dusmanii naturali”, ca sa-l citez pe Take Ionescu, ai tarii noastre: ungurii si sovieticii, respectiv rusii.

Tot cu totul si cu totul intamplator, putem constata ca actul prin care s-a realizat “demartirizare” celor trei eroi a trecut pe la CNSAS prin mainile lui Mircea Dinescu, recunoscut agent sovietic, conform datelor UM 0110 “anti-KGB”, aflate in prezent in Arhiva SRI, cu un socru ungur si o soacra cetatean al URSS, respectiv a Federatiei Ruse. La fel de intamplator este si faptul ca de la Comisia parlamentara “responsabila”, avizul “demartirizarii” a plecat din mainile lui Raymond Luca, cu totul intamplator nascut in URSS, unde, la fel de intamplator, parintii sai se aflau la studii, asemenea lui Ion Iliescu si Nicolae Militaru cu sotiile lor, ca sa luam doar doua exemple… la intamplare. Daca mai adaugam si ca, intamplator, Decizia CNSAS este semnata de Ladislau Csendes, normal, cred ca ne putem face o imagine de ansamblu asupra trainicei prietenii ruso-maghiare, cu totul si cu totul intamplatoare.

La fel de intamplator este si faptul ca cel care, cu o vehementa viscerala (si, adaug, cu analfabetism cronic, plasand Fantana Alba in Republica Moldova intr-un act oficial al Romaniei) s-a opus cinstirii victimelor facute de Armata Rosie in Basarabia si Bucovina este Vladimir Tismaneanu, cu totul si cu totul intamplator chiar fiul celui mai bine platit agent NKVD din structura Kominternului din Romania si apologetul celui mai longeviv agent sovietic, “defectat” spre incununarea misiunii sale de dezinformare strategica la americani: Ion Mihai Pacepa. Sa fie tot o intamplare faptul ca “profesorul” Tismaneanu e membru de frunte al Grupului pentru Dialog Social, organizatie infiintata de Silviu Brucan si George Soros si al carui prim presedinte, simultan si la GDS si la Fundatia Soros a fost un agent dovedit al serviciului de informatii maghiar?

Domnule Presedinte, degeaba ne ocupam de mica si marea coruptie si de cei care ne fura legal aluminiul si petrolul din tara, daca nu-i avem in vedere si pe cei care fura si spurca ceea ce are o natiune de nepretuit: demnitatea nationala si sufletul mortilor ei.

Sunt gata sa admit ca am gresit judecandu-va grabit si ca Valeriu Turcan a semnat in locul dvs decretele rusinoase, din exces de zel. Dar, asa cum va stiu, dvs sunteti omul care isi recunoaste greseala cu franchete, ceea ce este un dar rar, al conducatorilor. Sa revenim putin asupra Legii. Asa cum in cazurile lui Mircea Dinescu si Andrei Plesu s-a incalcat Legea Ticu – s-a facut o exceptie! – si, desi au fost amandoi membri rasfatati ai Partidului Comunist, au fost lasati sa-si consume anii de creatie literara si filosofica robotind la CNSAS pentru popor, poate se gaseste o portita si pentru niste amarati de eroi-martiri. Altfel, cine stie, maine-poimaine, dincolo de faptul ca familiile le sunt vitregite de un minim ajutor, ne-am putea trezi ca Institutul lui Tismaneanu le cere acestora sa scoata si osemintele parintilor din Cimitirul Eroilor! La groapa de gunoi cu ele!

In tot cazul, ce va rog, nu gasiti ca rezolvare sa le dati in schimb, post-mortem, Ordinul “Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989”. Si l-a atribuit, siesi, si Ion Iliescu, in ultima sa zi de mandat din 2004 si tare ma tem ca nu le-ar placea sa impartaseasca, intamplator, aceleasi onoruri cu cel care l-a instalat in functie pe Nicolae Militaru la ordinul lui Evgheni Tiajelnikov.

Domnule Presedinte, daca materiile prime care ni se scurg printre degete mai au un pret, demnitatea nationala, in schimb, nu are pret. Dvs, printr-un gest prezidential, puteti sa o redati natiunii, indreptand o strambatate, in cazul celor trei eroi-martiri.

Priviti cum, dintr-o mare de profitori ai tuturor regimurilor, independent unul de celalalt, trei ziaristi, care nu au beneficiat de nimic din victoriile democratiei, ba chiar dimpotriva, cu totii participanti la evenimentele din decembrie fara sa pretinda, la fel, absolut nimic, va cer, acum, pentru sufletul celor trei morti si demnitatea nationala, doar acest simplu lucru: faceti dreptate!

O intrebare suna trist, din “off”: Dar oare o veti face?

Al Dvs,

Simplu cetatean,

Victor Roncea

Pentru documentare:

Dan Badea: Eroii nu se nasc şi nu mor prin decret prezidenţial

Trosca CNSASRetragerea titlului de erou-martir pentru doi dintre luptătorii antiterorişti care au fost ucişi la datorie în decembrie 1989, colonelul (post mortem) Gheorghe Trosca şi locotenent-colonelul (p.m.) Eugen Trandafir Cotună, reprezintă un gest asupra căruia îl rog pe preşedintele României să mai reflecteze şi, dacă este un om drept, să revină asupra lui.

Radu Tudor: Gheorghe Trosca, ucis a doua oară de KGB. Cotroceniul a mers pe mâna CNSAS

Grupul Trosca ucis la MApN-mircea-hudek-agerpresNu ştiu dacă Traian Băsescu e pe deplin conştient de răul făcut. Dacă sfetnicii domniei sale în materie de se­c­u­ritate naţională l-au avizat despre con­secinţele gestului său. Dinadins ori ba, preşedintele României a semnat unul dintre cele mai controversate de­crete din mandatul domniei sale. Da­că generalul Nicolae Militaru mai trăia, ar fi închinat azi un pahar de vot­că în cinstea acestui eveniment important.

Tismaneanu_Iliescu_KGB

Asa cum spunea un student basarabean care a asistat la mascarada din Parlament “toti romanii omorati de sovietici in Basarabia si Bucovina s-au rasucit in mormant”!

Steaua Romaniei pentru KGB! Militaru l-a ucis pe Trosca! Basescu il mai omoara odata? FOTO/VIDEO

Trosca 6Asa, ca sa fie “onorata” pe deplin bataia de joc a martiriului romanilor care si-au dat viata pentru acest neam si pentru aceasta tara si nu pentru misei si tradatorii care au vandut-o si o vand.

Basescu i-a “de-martirizat” pe ofiterii anti-GRU condusi de colonelul Trosca si masacrati de Militaru si KGB in decembrie 1989

 

Masacrul anti USLA al GRU si KGB asupra Grupului Trosca

Preşedintele Băsescu a semnat decretele pentru retragerea titlului de Erou – Martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 pentru Eugen Trandafir Cotună, Dumitru Coman şi Gheorghe Trosca, ucisi la ordinele agentului GRU Nicolae Militaru

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

38 Responses to “SCRISOARE DESCHISA. Domnule Presedinte Traian Basescu, faceti dreptate in Cazul Trosca si al Katynului romanesc – Masacrul de la Fantana Alba!”

 1. andra says:

  CNSAS a facut multe nedreptati atat prietenilor, cat si adversarilor dumneavoastra. In mod sigur, daca sarmanul ofiter decedat ar fi facut parte din zona PNL-PSD, gestul presedintelui v-ar fi oferit un nou prilej pentru a-i ridica osanale mult iubitului conducator.

 2. paul bacosca says:

  Subscriu si eu la aceasta scrisoare!

 3. Iustina says:

  M-au cutremurat marturiile din aceasta scrisoare. Basescu ne-a tradat cu mult timp inainte de aceste fapte rusinoase si antinationale, cum bine le-ati numit. Daca toata clasa politica ne-a tradat, in frunte cu seful statului; BOR, la randul ei, se leapada de credinciosi prin neimplicarea in lupta contra dictaturii biometrice si acceptarea neconditionata a regulilor jidovilor prin uneltele lor:mosonii; necanonizarea sfintilor inchisorilor comuniste, ungurii ne dicteaza ce sa facem, la ce sa ne mai asteptam? Vrem sa se faca dreptate! Cine sa ne faca dreptate? Cine sa ne indrume?
  Basescu a pierdut sansa sa devina un erou al neamului! Misiunea sa, in aceste vremuri, era una nationala si profund crestina. Basescu este ANTI-ROMAN!

 4. VR says:

  @ andra
  Va inselati amarnic! In cazul in care nu stiti am proces cu doi “tovarasi” de-ai presedintelui din motive de lichelism si CNSAS: Liiceanu si Berindei fiul. Ambii imi cer despagubiri de 300.000 lei noi. De caciula. Mai documentati-va!

 5. mihai says:

  @VR

  Si totusi, domnule Roncea, de ce mai sperati in bunul simt al acelui om?

 6. Actiunea pentru Eliberarea României (A.E.R.) ”O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens)”
  Detalii/metodologie: https://www.legiuneastraina.org

  Analiza problemei statutului partidelor : https://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=555
  A “alege” si a legitima-Cum de nu apare o adevarata alternativa, dupa 20 de ani?: https://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=559
  Ultima solutie?-Trebuie sa vedem realitatea limpede si in profunzime : https://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=560
  C. Cojocaru a taiat guvernantilor posibilitatea de a pretinde ca nu au stiut ce fac: https://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=553
  Analiza spectrului socio-politic : https://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=501

  Faptul ca un stat functioneaza corect sau este uzurpat de un organism parazit care fagociteaza societatea nu e tratabil prin prisma “stinga/dreapta” (orice sens s-ar da acestor notiuni tocite) ci pe verticala sus-jos (cei ce profita de uzurparea statului si cei ce sint exploatati astfel). https://www.universulromanesc.com/ginta/showthread.php?t=556

 7. jan dinu says:

  Cantata fara nume …

  Eroi morti,canalii vii …
  Ce mai vrei azi s-a stii ?!
  Adevaruri lichidate …
  Shi minciuni REprogramate ?!

  Lumea iar E dominata …
  Mai rau ca alta data …!
  Cu asha ..deMOncratie …
  Inrudita cu …sclavie !

  JD-USA

 8. m.g. says:

  Subscriu si eu la aceasta scrisoare!
  Mosii mei au patimit in urma masacrului de la Fantana Alba…
  Si amintirile dor, Domnule Roncea!

 9. bradut roman says:

  Draga Victor,

  Nu esti primul si nici ultimul dezamgit de “prestatia” tov. basescu.
  Cred, ca nu vom vedea mai mult de la acest nevertebrat.
  Un om cu coloana vertebrala, nu ar fi facut toate magariile, de care se face vinovat acest tovaras.Dar vina este si a noastra!
  Dintre noi vine, dintre noi au iesit acest catastrofe nationale, politicienii de azi.
  Mai demult ti-am spus, ca sper, ca basescu sa fie raul cel mai mic,acum nu mai stiu, daca este chiar asa.
  Vom da socoteala in fata bunului Dumnezeu pentru prostia, indiferenta si necredinta noastra.
  Nu ne ramane, decat, sa ne apropiem unii de altii si sa incepem o lupta sincera de renastere a romanilor si a tarii.

 10. incolor says:

  d-le VR,
  cand o sa va treziti in legatura cu marinarul? cat va mai trebuie? este musai sa apara in poze cu pelerina, ca “fratele” George pentru a va dezice de el? scrieti extraordinar, in afara de gretoasele pupaturi la adresa fapturii extraordinare
  pot fi doua posibilitati: ori va plateste felix tataru (si intelegem, toti trebuie sa manance o paine), ori o faceti din convingere si sunteti un naiv …
  CAT VA MAI TREBUIE SA VA TREZITI?!?!
  :(:(

 11. Mircea S. Bozan says:

  postez aici o lista a celor cu care am vorbit si au fost de acord sa subscrie la memoriul adresat Presedintelui Romaniei Traian Basescu:

  Dan V. Rusu
  arhitect Aachen, Gernmania

  Mircea S. Bozan
  Herausgeber
  CASA Verlag, Germania

  Prof.Maria Imbarus
  Dokumentarist
  SDR, Germania

  Edmund Fotta
  Absolute-Media , Germania

  Siegfried Woratsch
  IMAGE, Luxemburg

  Dan Danila
  poet
  Ludwigsburg, Germania

  Alexandra Bozan
  Laborantor JRS, Ellwangen, Germania

  Med Dr. Alexandru Bozan
  RMN Consulting
  Stomatolog, Sibiu

  Arh. Stefan Pascu
  Wiena, Austria

  Horst Bamberger
  Bamberger Studios, Siegen, Germania

  Simona Rusu
  Leitung DSK, Kerkgrade , Niederland

  Bidianu Mircea
  Biblioteca Romana Freiburg, Germania

  Rettenmeier Manfred
  Rettenmeier Elektrika, Ellwangen, Germania

  ing Lascau Ilie
  Fürth, Germania

  Hüger Constantin
  Transport Associated
  Nördlingen, Germania

 12. Ioan Ungureanu says:

  Semnez si eu apelul adresat Presedintelui Romaniei deschis de Dl Bozan

  prof
  Ioan Ungureanu
  Frankfurt a.M., Germania

 13. Mircea S. Bozan says:

  postez aici o lista a celor cu care am vorbit si au fost de acord sa subscrie la memoriul adresat Presedintelui Romaniei Traian Basescu:

  Dan V. Rusu
  arhitect Aachen, Gernmania

  Mircea S. Bozan
  Herausgeber
  CASA Verlag, Germania

  Prof.Maria Imbarus
  Dokumentarist
  SDR, Germania

  Edmund Fotta
  Absolute-Media , Germania

  Siegfried Woratsch
  IMAGE, Luxemburg

  Dan Danila
  poet
  Ludwigsburg, Germania

  Alexandra Bozan
  Laborantor JRS, Ellwangen, Germania

  Med Dr. Alexandru Bozan
  RMN Consulting
  Stomatolog, Sibiu

  Arh. Stefan Pascu
  Wiena, Austria

  Horst Bamberger
  Bamberger Studios, Siegen, Germania

  Simona Rusu
  Leitung DSK, Kerkgrade , Niederland

  Didianu Mircea
  Biblioteca Romana Freiburg, Germania

  Rettenmeier Manfred
  Rettenmeier Elektrika, Ellwangen, Germania

  ing Lascu Ilie
  Fürth, Germania

  Hüger Constantin
  Transport Associated
  Nördlingen, Germania

 14. marian says:

  l-am avut pe iliescu in fiset ca obictiv”barajul 1″

 15. marian says:

  obiectiv “barajul 1”

 16. marian says:

  cititi cartea”usla in stare de hipnoza”

 17. Gelu-BW says:

  ……incepand cu al 2-lea mandat Basescu i-a tradat pe romani,el nu mai este in slujba ROMANIEI,a irobit-o,el este continuatorul asasinarii economiei ROMANIEI,….

 18. VR says:

  Felicitari! Trimiteti va rog memoriul la Cotroceni dar si pe adresa mea. Multumesc mult!!!

 19. Iustina says:

  Subscriu si eu la aceasta scrisoare.

  Psiholog,

  Iustina Antoanela Bacosca

  Piatra Neamt

 20. letitia says:

  Domnule V.Roncea,sunt de partea dvs.Imi place ca sunteti patriot si doriti ca adevarul sa iasa la suprafata.cred ca mai sunt in tara ziaristi patrioti care iubesc adevarul,dreptatea si neamul.Ar trebui sa fiti uniti si vor fi de partea dvs.toti acei care au aceste calitati,la care se adauga si credinta in Dumnezeu.Ma gandesc ca ar trebui ca dvs. sa vorbiti cu Basescu intre patru ochi si colegii dvs.apoi despre situatia eroilor ucisi de tradatori,despre Fantana Alba,despre situatia romanilor din jurul frontierelor artificiale care sunt amenintati cu asimilarea de catre straini.Opinia publica trebuie sa stie de viata in saracie lucie a romanilor din Maramuresul de nord[Ucraina],din zona Carpatilor Padurosi.Colegii dvs. din Maramures din Baia-Mare stiu ce e pe acolo,amenintati cu slavizarea.Familiile romanesti au copii multi cresuti de mame bune care ii invata sa vorbeasca limba stramoseasca.Ei n-au biserici,scoli,magazine,spitale,deci conditii normale de viata.Le gaturile cu acei romani ar trebui sa fie zilnice nu sporadice.Poroscovo e unul din satele unde romanii traiesc in saracie lucie.Romanii din Bulgaria sunt amenintati cu asimilarea fortata de catre bulgari.Toti romanii din nordul Dunarii sa fie de partea lor ,sa nu fie abandonati.Romanii din Serbia sunt amenintati,intimidati de unele foruri bisericesti sarbe si politia sarba.Ar trebui ca ziaristi patrioti sa faca dese calatori si pe la romanii din Ungaria,la istroromanii din Croatia,pe la aromanii din Albania,Grecia,Macedonia,in zone unde sunt si meglenoromani.Romanii sa fie bine informati de neamul lor din afara frontierelor artificiale.Sa nu uitam nici de cei din Bucovina de nord,Herta,Transnistria,zona Odesa,zona pana la Bug,in Caucazul de nord in fostele republici sovietice din Asia {Kazahstan,Uzbechistan.etc.}nici de cei din Siberia,extremul orient.Departamentul pentru romanii din afara poate da o mana de ajutor.agentiile de turism romanesti sa aibe multe calatorii mai ales pe unde traieste neamul nostru.Sa fie multe legaturi comerciale,culturale,economice,turistice etc. cu ei.

 21. VR says:

  Doamne ajuta!

 22. VR says:

  @ Letitia. Multumim Doamna! Sa incercam! Doamne ajuta!

 23. Dinu says:

  Subscriu scrisoarea.

  Dinu Galeru,
  Chişinău,
  inginer.

  Spre marele nostru regret caracatiţa roşie îşi are tentaculele adânc implantate nu numai în structurile statale, ci şi în conştiinţa neamului, care este preocupatîn mare parte de problema banului.

 24. Ioan says:

  Ați abordat un subiect deosebit de delicat. În ceea ce mă privește și poate nu numai pe mine, Băsescu este nu numai vânzătorul Flotei Românești, ci a României însăși. A îndatora țara așa cum a făcut-o el, înseamnă vânzarea ei. Dar nu despre asta vreau să vorbesc ci despre cei care au fost demartirizați, cum spuneți dumneavoastră. Domnule Roncea abordând subiectul Trosca și Coman, ați pășit pe un teren minat. Spunând asta sunt sigur că știți de ce. Sunteți pe drumul care poate duce la aflarea adevărului mult așteptat din 1989 încoace.De fapt știu că ați mai tatonat acest drum și de aceea vă urez mult succes.

 25. Dan says:

  Trist! Ca de altfel tot ce se intampla in tara noastra de 20 de ani, dar mai ales in ultima perioada.
  Pierderea demnitatii nationale si a mandriei de a fi roman sunt poate cele mai importante consecinte ale infrangerii noastre in al treilea razboi mondial, in 1989. De pierdut este clar ca am pierdut, ca trebuie sa platim este de asemenea clar (pe nimeni nu intereseaza daca este drept sau nu si ca nu noi am ales sa facem parte din tabara rosie, ca am fost vanduti la Yalta samd), dar ca nu avem inteligenta sa alegem graul de neghina si permitem existenta unei clase politice care nu este in stare sa minimizeze pierderile si sa construiasca viitorul, pastrand nealterata coeziunea romanilor in jurul dreptului si mandriei noastre de a exista ca popor, in jurul simbolurilor nationale, asta este numai problema noastra. O problema pe care numai noi putem sa o rezolvam. Acum! Sau poate trebuie sa fim umiliti si mai mult pana vom intelege toti ca nu se mai poate si vom schimba, cu adevarat, ceva.
  Oricum, scrisoarea este adresata cui nu trebuie. Cred ca domnului Basescu ii este straina sintagma “interes national”, chiar daca o foloseste. Sau dimpotriva, o cunoaste foarte bine, pt ca numai asa poate sa-si puna in opera lucrarea. Nu vad cum actele dumisale de conducere pot fi numite altfel decat tradare de neam si tara.
  Vai de cei invinsi este adevarat, dar invinsii ar trebui sa inteleaga din asta doar ca peste vreo 250 de ani Galia lui Brennus devenea provincie romana. Oare trebuie sa treaca tot vreo 250 de ani pt ca noi sa ne revenim? In starea in care suntem acum nu m-ar mira.

 26. sile says:

  1 din pacate chiar daca ar vrea nu poate . de ce? orice ofiter de securitate comform cu legile actuale a facut “politie politica”
  ca doar cu securistii s-a batut brava armata romana . si celor care au fost ucisi la ordinele oamenilor sovieticilor , cu titlu de erou martir
  l-i s-au retras acest titlu
  dar cine face parte din cnsas : mircea dinescu ( dizident “cu spate”la moscova , Paris si Amsterdam ), cazimir ionescu ( cu sprijin sa vada la fata locului ce face SOLIDALITEA poloneza)
  2 atat ii trebuie doar a tulburat destul apele ( rusii se simnt rau si cand o fac strang valva de gaz si pentru germania si franta si nu este bine)

 27. sanda codreanu says:

  am fost ieri la dvs,la cotroceni si v-am rugat in legatura cu un dosar de la parchet sa ma ajutati,,sper sa rezolv cit mai repede ,,,din cite stiu eu politia inseamna *siguranta si incredere*,,,, nu este posibil ce se poate intimpla in acel parchet,,,,, ma lupt cu ei de un an si doua luni si ma voi lupta pina cind mi-o voi recupera! v-am spus in urma cu citeva luni ca si eu sunt *bunica*,,,,am cistigat multe medalii la viata mea dar am spus ca mi-a dat ***Dumnezeu premiul vietii mele cind am devenit bunica***,,,nu pot descrie in cuvinte ce fericire am trait,,,,,am plins de fericire ,,,,,,am sa ma rog si pentru ***sofia****,,,,,,,,,,,,,cu stima si respect!!! miiiiiii de multumiriiiiiiii,,,,,,, sanda codreanu

 28. m says:

  Detalii

  Cartea U.S.L.A in stare de hipnoza scrisa de Marian Romanescu a aparut la editura Pro Editura si Tipografie.

  U.S.L.A – ramane amintirea unui manunchi de romani care au fost jertfiti si s-au jertfit, pentru ca alte milioane de romani sa traiasca in pace si bucurie. Cartea a fost scrisa cu mana tremurand de emotie – cu emotie si lacrimi – atunci cand autorul- unul dintre miile de eroi necunoscuti din decembrie ’89, si-a adus aminte cu durere in suflet si strangere de inima, cum prieteni si colegi de-ai lui cadeau secerati de gloante adevarate, trase de cei orbi de furie, fara discernamant, speriati si indoctrinati in acelasi timp de sintagma „teroristi-securisti”. Sa ne amintim de cei care au confiscat Revolutia romana din decembrie ’89 si au incercat sa trimita in ziua de 9 ianuarie 1990 peste 450 de ofiteri si subofiteri, din cadrul DSS-ului la moarte, in cimitirul Ghencea – sub pretextul de a curata acea zona de teroristi, iar trupele armatei erau pregatite sa deschida focul.

 29. VR says:

  Va multumim pentru informatie. In cazul evenimentului la care faceti referire este vorba de stadionul Ghencea. E drept, s-ar fi transformat in cimitir…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova