Inca un functionar roman (?) anti-Romania: Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, afirma in fata romanilor din Vidin ca exista “romani si vlahi”. Pe cand si “romani si moldoveni”?

Prezent la deschiderea Consulatului onorific al Romaniei de la Vidin, secretarul general al Ministerului de Externe, Robert Cazanciuc, a facut o gafa de proportii repetand teoria stalinista de sorginte NKVD, propagata in continuare de bulgari, sarbi si greci, cum ca vlahii ar fi altceva decat romani. In loc sa vorbeasca despre comunitatea de romani/vlahi din Bulgaria, Cazangiuc, in cadrul declaratiei facute la Vidin a vorbit, citat de Agerpres, despre “prezenţa românilor şi vlahilor pe aceste meleaguri”, transmite corespondentul Romanian Global News de la Vidin. Ca si cum, la Chisinau, te-ai adresa basarabenilor numindu-i “romani si moldoveni“! Sau, ca Canacheu, sa sustii cu tupeu, scuipand pe memoria strabunilor tai, ca aromanii sunt o minoritate nationala si balcanica diferita de cea romaneasca.

Studiind foaia profesionala a lui Gazanciuc, care l-ar fi recomandat, nu-i asa?, sa detina ditamai functia in MAE roman, am constat, fara pic de mirare, ca pana la data numirii sale in diplomatie – mai precis direct in fotoliul secretar general, pe 15 aprilie 2009 -, omul s-a ocupat de procurarit si de scolit… grefieri (ati citit bine) ocupand si pozitia de director general adjunct la… Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Fara cuvinte.

Subminarea intereselor nationale romanesti de la cel mai inalt nivel pare sa fie deja o practica uzuala in Ministerul Afacerilor Externe, daca ne amintim cu cate fervoare o scuza seful M.A.E. Baconsky pe “inimoasa”  nevasta extremista a ambasadorului Ungariei la Bucuresti, care ne cerea “Ardealul inapoi” pe versurile criminalului de razboi antisemit si antiroman Wass Albert.

Nu este pentru prima data cand diplomati ai Ministerului de Externe se duc in spatii fara a cunoaste in profunzime particularitatile comunitatii romanesti din zona, iar prin declaratiile facute la fata locului aduc mai multe deservicii decat lucruri favorabile respectivelor comunitati, comenteaza RGN, observand ca la manifestare nu au fost invitate organizatiile romanilor din Bulgaria, care nici macar nu au fost consultate de MAE pentru alegerea cea mai potrivita a consulului onorofic.

De fapt, vorbim de o politica antiromaneasca totala, in ce priveste conducerea MAE. La Vidin, spre exemplu, a fost instalat de omul lui Baconsky, Cazanciuc, un consul onorific al Romaniei (?) pe numele sau… Kosta Grivov. Observati interesanta insiruire de nume neaose romanesti care ar reprezenta interesele Romaniei :). Nu zice nimeni ca un sky, ciuc, vici si vov nu ar putea lucra, si ei, pentru Romania, Dar parca n-ar strica macar un roman printre ei, asta daca nu cumva titulatura exacta a institutiei pentru care lucreaza este Ministerul Afacerilor Externe DIN Romania… multietnica.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Inca un functionar roman (?) anti-Romania: Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, afirma in fata romanilor din Vidin ca exista “romani si vlahi”. Pe cand si “romani si moldoveni”?”

  1. Liviu says:

    A fost pus acolo doar pt ca n-au gasit altul mai prost.Un diplomat de cariera n-ar spune asemenea enormitati.Astia nu scot un cuvant necontrolat.Fiecare sunet pe care-l scot e gandit si analizat de altii.nimic nu e intamplator.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova