“„Scurgerea controlată de informaţii“ poate fi acceptată, în principiu, ca procedeu de lucru, dar numai în operaţiuni specializate strict reglementate. Din păcate, lucrurile nu au stat aşa.
Ofiţerii profesionişti au dezavuat alimentarea presei cu diverse subiecte şi s-au opus compromiterii Serviciului pe această cale. Virgil Măgureanu a fost directorul cel mai prezent în presă, atât la vedere, cât şi în subteranele ei. Au existat ziare privilegiate, care şi-au ţinut tirajul şi cititorii pe seama generozităţii directorului S.R.I. Dar au existat şi proprietari de gazete care au cumpărat informaţii şi dosare. Virgil Măgureanu xerocopia în mod uzual notele de informare pe care le primea, cel mai adesea fără blank pe antetul, caracterul şi numărul documentelor. Apoi le împăturea în patru şi le punea în buzunar. Nu de puţine ori, fiţuicile preferate pentru diseminarea infracţională a informaţiilor le-au publicat cu antetul complet, caracter, număr şi dată. Era o cale sigură pentru a determina sursele serioase să nu mai colaboreze cu un Serviciu care îşi publica la gazetă informaţiile secrete.
Documentele clasificate sustrase în timpul evenimentelor din decembrie 1989 din sediul unei securităţi judeţene din „secuime“ se publicau, în serial, în presa locală de limbă maghiară. Sursa era cunoscută. Când documentele au fost ridicate şi depuse acolo unde le era locul, cine s-a scandalizat ? Cel deposedat ? Nu. Directorul Serviciului !
Încet-încet, asemenea scurgeri de informaţii au căpătat ţinte şi sensuri politice : atac la un ministru, apoi la altul…”
Integral la Ziaristi Online
Nota mea: Pentru un caz mult mai mic, cel al capitanului Bucur, acesta plateste si azi
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/a-murit-parintele-arsenie-papacioc-duhovnicul-manastirii-techirghiol-38363.html
Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Techirghiol, în vârstă de 97 de ani, a decedat în urmă cu oră. Părintele se afla la mănăstire când a făcut stop cardio-respirator. Înmormântarea va avea loc joi, la aşezământul religios la care a slujit aproape 3 decenii.
Arsenie Papaciuc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin puşcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu şi alţii.
A scris mai multe volume duhovniceşti, printre care Convorbiri duhovniceşti, Ne vorbeşte Părintele Arsenie şi Veşnicia ascunsă într-o clipă.
Iată şi unul dintre memorabilele interviuri acordate presei de către Părintele Arsenie Papacioc: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/arsenie-papacioc-dati-mi-mie-tineretea-voastra-daca-nu-stiti-ce-sa-faceti-cu-ea-21179.html