Patapievici sarbatorit de ziua lui ca Ceauseasca, cu un titlu de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara. Protest al intelectualilor timisoreni fata de impietatea ca Patapievici sa maculeze memoria Universitatii de Vest – UVT

Mircea Mihaiesi, sotiorul fostului presedinte al Fundatiei Soros Ilona Mihaies si adjunctul lui HR Patapievici la ICR, i-a pregatit sefului sau un cadou de ziua lui. Cum are cam tot ce-si doreste, de la dosarul de la CNSAS al tatalui sau, agentul sovietic Dionisie Patapievici, la o limuzina Volvo data in folosinta de Sorin Ovidiu Vintu si “uitata” si azi sub posteriorul lui gingas, ce s-a gandit Mihaiesi sa-i faca cadou sefului sau? Ce-ar fi un DHC, caci tableta HTC are deja? Adica un Doctor Honoris Causa, pentru “opera” lui scatologica privind Romania. Zis si facut. Chiar daca se incalca prevederile legale, ce mai conteaza!? Dl Mihaiesi are nevoie de un cadou pentru dl Patapievici de ziua lui!!! Astfel, la implinirea a 55 de primaveri, la propunerea decanei Otilia Hedeşan, a ţircusantei Adriana Babeţi, sub coordonarea lui Mircea Mihăieş, dar şi cu Solomon Marcus, Cornel Ungureanu, Mircea Dumitru în Comisia de analiză, lui H.R. Patapievici i se va acorda în condiţii frauduloase titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, în 17 martie, felicitarile, masa si dansul urmand sa fie date pe tarabele Humanitas de la Targul de Carte Bookfest. Cu exceptia sublocotenentului ICR si a babetilor lui, mai multi oamenii de cultura si stiinta, profesori universitari, scriitori si jurnalisti din Timisoara, scadalizati de aceasta mizerie tipica vremurilor cand asa mai era sarbatorita doar tovarasa Elena Ceausescu, au semnat un viguros protest, incercand sa salveze onoarea culturii timisorene. Cinste lor! Iata Protestul:

Protest fata de impietatea ca Patapievici sa maculeze memoria Universităţii de Vest din Timişoara

Dezavuăm cu fermitate iniţiativa unui grup de activişti servili de a se acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Horia-Roman Patapievici, în 17 martie 2012, la orele 12, în Aula Magna, iniţiativă ce se distinge şi prin ocolirea etapelor legale prevăzute de Carta Universităţii de Vest din Timişoara.

Cu deplină convingere, protestăm contra acestei impietăţi, întrucât Aula Magna a UVT a cunoscut emoţionante momente de gratitudine şi respect prin desfăşurarea ceremoniilor dedicate multor prestigioase personalităţi ştiinţifice, culturale, cu realizări excepţionale în diverse domenii, şirul glorios fiind deschis de marele savant Eugeniu Coseriu, aceste figuri luminoase distingându-se prin puternic, deschis ataşament demonstrat prin fapte faţă de România, de valorile sale consacrate şi emergente.

Decernarea celui mai preţios titlu de gratitudine aceluia care a publicat fraze precum „Eminescu este cadavrul nostru de debara, de care trebuie să ne debarasăm dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană”, „Eminescu este incorect politic”, „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături”, „Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”, „Românii nu pot alcătui un popor fiindcă valorează cât o turmă”… „un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare…”, etc, etc, este inacceptabilă şi total inoportună, realitatea însăşi contrazicând premoniţiile cu iz de blasfemie publicate de H.-R. Patapievici, recentele sale încercări de a drege busuiocul rămânând inconsistente şi perpetuu neconvingătoare.

Personaj controversat inclusiv de rapoartele repetate ale Curţii de Conturi, H.-R. Patapievici îşi poate face un „titlu de glorie” numai din autoproclamarea sa ca anticomunist şi antisecurist (întreprindere deloc nouă în ultimii ani, însă contrazisă de fapte, de viaţa cotidiană), căruia îi imputăm cu energie „realizări” precum anularea proiectului Anul culturii române în Italia, însăşi participarea la evenimente de înalt nivel cu tradiţii decenale ca Bienala de Arhitectură de la Veneţia şi la Salonul cărţii de la Torino fiind puse în primejdie de managementul defectuos al actualei conduceri a Institutului Cultural Român. Un detaliu, poate minor dar elocvent, se referă la faptul că inclusiv manifestările propuse de Memorialul Revoluţiei din Timişoara au fost trecute pe lista celor uitate de către ferventul “anticomunist” şi “antisecurist” aflat (încă) în fruntea Institutului Cultural Român, însă vom reveni asupra multor iniţiative maligne ale sale, înfăptuite în ţară şi în afara fruntariilor, delimitându-ne fără pic de ezitare, solicitând justiţiei, altor instituţii abilitate să se facă dreptate.

Semneaza:

Dr. Cristian ARDELEAN artist liric (Timişoara),
Prof. univ. dr. Viorica BĂLTEANU (Timişoara) filolog, italienist, scriitor,
Prof. univ. dr. Doina BENEA (Timişoara) istoric,
Ing. Titus BOJIN (Timişoara),
Dr. Cătălin BUNGESCU (Timişoara) medic,
Scriitor Nina CERANU (Timişoara),
Nicoleta COLCEIAR artist liric (Timişoara),
Adrian Vasile COTUNA artist liric (Arad),
Prof. Alexandra DOGARU (Timişoara),
Dr. ing. Lia Lucia EPURE (Timişoara) jurnalist,
Prof. univ. dr. Suzana FÂNTÂNARIU (Timişoara) artist plastic,
Prof. univ. dr. Vasile FRĂŢILĂ (Timişoara) filolog,
Prof. Elena GAJA artist liric (Braşov),
Ing. Eugen GEORGESCU editor (Timişoara),
Conf. univ. dr. Mariana ISTRATE (Cluj-Napoca) italienist,
Ing. Ioan Aurel LASLĂU editor (Timişoara),
Ing. Sociolog Ioan Doinel MALCOCI (Timişoara),
Dr. Luminiţa NICULESCU (Timişoara),
Scriitor Alexandru PETRIA (Gherla),
Prof. univ. dr. Adrian Dinu RACHIERU (Timişoara) scriitor şi sociolog,
Ing. Mircea RĂULESCU editor (Timişoara),
Scriitor Ileana SILVEANU (Timişoara),
Dr. Robert STĂNCIUGEL istoric (Bucureşti),
Dr. Eugenia TĂURESCU (Timişoara) medic,
Prof. univ. dr. Vasile D. ŢÎRA (Timişoara) filolog,
Prof. ec. jurist Amalia VRUSIE (Timişoara),
Prof. univ. dr. Petru ZUGUN-ELOAE filolog şi scriitor (IAŞI)
Academician Prof. univ. dr. Grigore SILAŞI (Timişoara) economist,

Lista ramane deschisa

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

23 Responses to “Patapievici sarbatorit de ziua lui ca Ceauseasca, cu un titlu de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara. Protest al intelectualilor timisoreni fata de impietatea ca Patapievici sa maculeze memoria Universitatii de Vest – UVT”

  1. VOICAN says:

    Nu vă speriaţi, “honoris găoază” POPONARUS-PETIPAPĂVaICI este un mucegai care nu se va pride peste filele de aur “a scripturilor române”, iar “ce e val cu valul trece” şi acest troglodit fosilizat…asezonat pentru “ţintirimul figurilor sinistre ale culturii neamului românesc” acoperit cu diplome “fiţuici, puisorule” onoruri date de alţi iluştri cerşetători de mucava, să ne lase rece.
    Semnez: DA. Luţi-i titlul la lichea!

  2. George Petrovai says:

    Protestul trebuie sa mearga pana la demisia si apoi judecarea acestui nemernic. Numirea si mentinerea patibularului Patapievici in fruntea ICR este o alta gaselnita basesciana.
    Si inca ni se pare ca strainii nu respecta suficient valorile sacre ale Romaniei, cand “romanii” pusi sa o faca, iata de ce sunt in stare…

  3. născut în Decembrie says:

    Dacă şi intelectualii Timişoarei au ajuns la concluzia că s-a umplut paharul cu veninul acestor năpârci…

  4. costi says:

    O lichea mizerabila care pozeaza in intelectual… De fapt o sluga a celor care insulta poporul roman, un ligau al guvernului de tradatori.

  5. timocean says:

    PatapieWici, liicheeni, manolesti si barbosi trandavi care ne cantati prohodul: Sa va caute Blestemul de Neam ! Sa nu aveti pace si nici liniste sa nu aveti, iar in somn sa va caute ochii puilor de romani din Transcarpatia, Bucovina de Nord, Transnistria, Bugeac, Timoc, ochii aromanilor din Grecia, Albania, Bulgaria…!

  6. Fanu says:

    Va rog domnule Roncea sa ingaduiti acest material despre un individ care se poarta in orasul Haţeg ca pe moşia lui. Am speranta ca cei in masura vor actiona spre disciplinarea lui. Daca mai avem Justiţie in Romania daca nu Dumnezeu cu mila!

    Va multumesc pentru sprijin!

    Buna ziua,

    Avand in vedere articolele de presa aparute in legatura cu scandalul provocat la Hateg de catre primarul Nicolae Timis, precum si explicatiile mincinoase date de acesta, va prezentam mai jos punctul nostru de vedere, avizat si argumentat(drept la replica):

    contractul de comodat pe 5 ani –in atasament. Faptul ca Primaria din Hateg nu are cunostinta sau nu vrea sa stie de acest contract, este un caz grav de incompetenta sau lucru pe langa lege.
    vizavi de “ distrugerile” pe care le-am facut de cand am preluat baza sportiva, va atasam poze cu starea acestei baze la momentul preluarii, iar cum arata ea in momentul de fata se poate vedea la fata locului. Bineinteles ca toate aceste lucruri au fost realizate din fonduri private(aproximativ 50000 ron), singura investitie a primariei Hateg in 6 luni de zile fiind o factura de 1200 lei, factura pe care au achitat-o din contul echipei de fotbal a orasului CSO Retezatul Hateg, lucruri care se pot verifica la AJF Hunedoara.
    despre bugetul pe care il aloca Primaria HATEG pentru returul de campionat: daca ar fi asigurat acest buget, adica aproximativ 150000 ron pentru intreg campionatul , noi puteam oferi toate garantiile ca echipa va promova intr-o liga superioara. Nicio echipa din liga a 4-a nu beneficiaza de un astfel de buget, mai ales in conditiile in care nu are stabilita promovarea ca obiectiv, insa e foarte bine ca se intampla asa, dar pana acum de ce nu a aparut un astfel de buget, in conditiile in care existau chiar niste bani in contul clubului dintr-o sponsorizare de la Heineken, bani de care nu stie nimeni ce s-a intamplat cu ei, decat primarul? Sustinem in continuare ca acesti bani, fara o supervizare, vor ajunge in bugetul pomenilor electorale, asa cum oamenii din Hateg vorbesc ca s-a intamplat si altadata, nu in cel al sportului. Mai mult decat atat, cum este posibil ca in aceste vremuri economice, sa refuzi sa colaborezi cu oameni care doresc sa investeasca in fotbal, sa realizeze un cadru performant de pregatire, in conditiile in care exista atatea exemple de falimente in acest domeniu, lucru care nu putea decat sa ajute Primaria sa foloseasca surplusul de fonduri pentru a majora obiectivele din sport sau sa le foloseasca in alte investitii necesare cetatenilor.
    4. Singura explicatie pe care o putem avea la aceasta reactie, este faptul ca noi am solicitat in cateva randuri primariei sa puna in funtiune acea cladire “ monument”, care a costat “ 5 miliarde”, dupa spusele edilului, lucru care nu s-a intamplat, insa care a deranjat deoarece ar fi trebuit sa oblige constructorul sa realizeze lucrarile de reparatii din fonduri proprii, lucrarea fiind in garantie(sigur ca la momentul la care noi am facut adresa era in garantie, in acest moment nu mai e pt ca au tergiversate acest lucru spunem noi intentionat) sportivii fiind nevoiti sa plece de la antrenamentele efectuate in iarna, transpirati prin zapada si frig, direct acasa. Realitatea este ca acea cladire este total nefunctionala, nereceptionata dar platita integral, asa cum sunt si alte “ investitii” in acest oras.

    In atare conditii, ne intrebam ca niste cetateni simplii: cine ar mai dori sa vina in aceasta regiune sa investeasca, sa creeze locuri de munca, atat timp cat autoritatile locale se comporta astfel???

    Mai jos aveti link-ul cu articolul aparut in presa in care Nicolae Timis “explica” ilegalitatea facuta:

    Edilul Nicolae Timiş a pus gând rău echipei de fotbal

    https://www.facebook.com/#%21/photo.php?v=331942713509101 – linkul cu explicatiile d-lui viceprimar Dabelea.

    http://www.fcvictoriahateg.com

  7. Mitul eminescian, demolat la 5 martie 1998 (Dilema 265), nu mai poate fi resuscitat cu generatii educate cum ca nu se poate reusi intelectual in postromânism decât in haita si injosind valorile nationale.
    Fara dl Lorin Fortuna, fara timisoreni si fara clasa muncitoare bucuresteana, putrezea la Jilava dl Horia-Roman Patapievici.

  8. Iustina Bacosca says:

    NU-l iertati pe patapievici! Ce sa-i faci unui pervers care promoveaza picturi porno? El vede poporul roman ca o umbra, ca un cur, ca fecalele….atat poate el vedea, mai mult nu, saracul de el. Asa este el de fapt si de drept. In nimicnicia lui, se proiecteaza perfect in aceasta descriere scabroasa. Pofta mare, patapievici!! Poti sa iei si polonicul, numai sa taci din gura. Iar daca faci depresie ia PROZAC!

  9. VR says:

    @ Camelian Propinatiu
    Nu putrezea, ca-l scotea tat’su, mare grangur comunist la Banca Nationala! In paranteza fie spus, cine stie cum a ajuns acolo?! Erau luati de pe strada si tigani…

  10. VR says:

    @ Mary
    Au contribuit la “formarea intelectuala” a unei proaste. Halal!

  11. Mary says:

    D-le Roncea, daca tot ma jicniti, de ce nu lasati si mesajul meu? daca sunteti un intelectual, asa cum va credeti, de ce nu ascultati si opinia altora?

  12. Mulţumiri domnului Victor Roncea pentru curajul de a înfrunta o caracatiţă letală precum tectualii tuturor anotimpurilor, privilegiaţi ai regimului ceauşist (unii direct, alţii ca fii de vajnici activişti ori ca arivişti fără urmă de scrupul) s-au reprofilat în anticomunişti şi antisecurişti de oră recentă, după ce fuseseră fesenişti, pedeserişti, cederişti, pesedişti ori liberali de conjunctură. Nişte anticomunişti şi antisecurişti de mucava, DESIGUR. Rog a se da publicităţii şi alte isprăvi ale găştii de la Litere din UVT: doctoratul în Italienistică realizat TOTAL în afara acestui domeniu; angajările prin concurs ale unor juni fără pregătire de specialitate în materia postului; perfecţionarea metodelor staliniste de represiune etc.

  13. VR says:

    @Mary
    Pentru ca nu sunt intelectual. 🙂

  14. VR says:

    Sarutmana! Dumnezeu cu mila!

  15. VR says:

    @ Mary Cotu
    Din pacate sunteti un produs al procesului masiv de spalare a creierelor din ultimii 20 de ani si n-am timp de lectii individuale. Scuzati-ma. Incercati sa va curati singura. Apelati la clasici: Eminescu si Eliade, nu bolnavii Patapievici si Plesu.

  16. Dinu says:

    Gangavii la minte stau cu botul cascat de admiratie sa poata Patapievici sa le faca ce sustine despre poporul roman: sa-i urineze. Fecalianul asta cu obsesii sexuale bolnave este laudat de EVZ. Halal!

  17. Doamnelor şi domnilor,

    Trei dintre lozincile afişate la protestul de la Universitatea de Vest au fost gândite de mine: “JOS CLICA IMPOSTORILOR!”; “NU MAI TOLERĂM SELECŢIA NEGATIVĂ ÎN POLITICĂ ŞI CULTURĂ!”; “JOS MAFIA CULTURALĂ ŞI POLITICĂ!”.
    https://www.opiniatimisoarei.ro/wp-content/gallery/patapievici-honoris-causa-protest/patapievici-protest-doctor-honoris-causa-1.jpg
    Precizez că pe pancarta care conţinea ultima lozincă am afişat şi mesajul “CEAUŞESCU/V.C. TUDOR = BĂSESCU/PATAPIEVICI”.
    Precizez totodată că am publicat o serie de articole critice la adresa unor reprezentanţi ai grupului Liiceanu,Patapievici&Co.:
    https://www.acum.tv/articol/4115/
    https://www.acum.tv/articol/4104/
    https://www.acum.tv/articol/3316/
    https://www.acum.tv/articol/4803/
    https://www.acum.tv/articol/4793/
    https://www.acum.tv/articol/7301/
    Gheorghe Cionoiu

  18. VR says:

    Felicitari!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova