IATA DOVADA: Stenograma propunerii lui Victor Ponta ca prim ministru de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu. UPDATE: Elena Udrea, presedintele PDL Bucuresti, confirma: “Ne-a spus cu o seara inainte”

Preşedintele a făcut publică stenograma consultărilor de la Cotroceni în care i-a propus preşedintelui PSD, Victor Ponta, să fie premier.

“Nu exclud posibilitatea ca domnul Ponta să fie prim-ministru, totul depinde cum se pot forma majorităţile. Eu v-am făcut o propunere: desemnarea domnului Ponta ca prim-ministru”, a declarat atunci preşedintele Traian Băsescu, în faţa liderilor USL.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică la B1 Tv, in emisiunea “La Taifas cu Ion Cristoiu” că i-a propus preşedintelui PSD, Victor Ponta, să fie premier. Ponta a negat însă.

“Preşedintele Traian Băsescu ia cuvântul, răspunde Crin Antonescu imediat care zice „Bună seara”. Apoi intervine președintele României şi spune la un moment dat: „Nu excludem posibilitatea ca domnul Ponta să fie desemnat prim-ministru, dacă ar dori acest lucru, ştiu că este pregătit, are program, deci totul ţine de cum reuşim să formăm majorităţile”, apoi se referă la cererea de demisie a preşedintelui. La aceasta Crin Antonescu răspunde: „Asta glumim cu varianta Ponta…”, Ponta n-a răspuns, răspunde Crin Antonescu, e un dialog preşedinte-Crin Antonescu”, a relatat moderatorul emisiunii de la B1 TV, citind din stenograma care i-a fost dată de către preşedintele Băsescu.

În continuare, acesta a citit – în timpul emisiunii cu şeful statului – transcrierea discuţiei dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderul PC, Daniel Constantin:

“Daniel Constantin: „Eu mă așteptam ca la începutul discuţiei noastre să veniţi cu o propunere, pentru că până la urmă dumneavoastră ne-aţi invitat la discuţii şi dumneavoastră…”

Traian Băsescu: „Eu v-am făcut o propunere, desemnarea domnului Ponta ca prim ministru”.

Daniel Constantin: „Am înţeles. O notăm ca pe o propunere. Mai devreme a fost o sugestie sau mai degrabă…”

Traian Băsescu: „Nu…”

Daniel Constantin: „O posibilitate. Am înţeles că este o propunere. Noi credem că alegerile anticipate (…)” ”

Conform moderatorului, până la acest moment, liderul PSD Victor Ponta nu a intervenit în discuția referitoare la posibila sa numire în funcţia de premier.

La finalul discutiei se aude un “Multumim”, conform stenogramei puse la dispozitia presei de Departamentul Comunicare Publica al Presedintiei.

UPDATE: Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că liderii partidului ştiau că preşedintele Băsescu îi va propune lui Victor Ponta şefia Guvernului şi că au fost dezamăgiţi când acesta a refuzat, pentru că şi-ar fi demonstrat incompetenţa şi PDL ar fi fost regretat.

“Ştiam despre faptul că domnul preşedinte al României îi va face o propunere lui Victor Ponta să fie prim-ministru al Guvernului. Ne-a spus cu o seară înainte; sigur, am fost destul de surprinşi, însă am fost de acord cu propunerea preşedintelui de a da funcţia de prim-ministru domnului Ponta şi Guvernul USL-ului. Ca dovadă că eram pregătiţi să plecăm din Guvern este că după aceea ne-am şi dat cu toţii demisia, nu numai primul ministru, ci şi toţi membrii PDL. Deci este exact aşa cum a spus preşedintele, a avut această propunere, ne-a spus-o şi nouă şi a fost agreată şi de PDL”, a spus Udrea.

Ea a apreciat că, dacă Victor Ponta ar fi preluat guvernarea, “ne-am fi dat seama” în foarte scurt timp cât de limitat este USL-ul în a avea soluţii pentru România.

Ea a afirmat că, după anunţul preşedintelui de duminică seară, declaraţiile lui Victor Ponta arată “încă o dată că acesta este un mare mincinos”.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova