Institutul pentru Studii Avansate – Wissenschaftskolleg zu Berlin le-a retras titlurile false de “doctori” lui Horia Roman Patapievici, presedinte ICR si membru GDS, si Sorin Antohi, membru fondator GDS si informator. DOCUMENTE

Nemtii nu glumesc! Institutul pentru Studii Avansate – Wissenschaftskolleg zu Berlin, unde Horia Roman Patapievici, membru al GDS si actual presedinte al ICR, si Sorin Antohi, membru fondator al GDS, informator al Securitatii reclamat de laureata Nobel Herta Muller si rentier ICR, au beneficiat prin frauda de o bursa post-doctorala  “Andrew W. Mellon Fellow”, in ciuda faptul ca nu aveau/au doctoratul, le-a retras titlurile de doctori inchipuiti de pe site-ul institutiei.

Dr. Katharina Biegger, responsabila pentru admiterea bursierilor si secretara adjuncta a Institutului pentru Studii Avansate din Berlin a confirmat pentru Roncea.Ro ca in cazul Patapievici s-au efectuat deja cuvenitele corecturi urmand sa se realizeze si pentru Antohi, ceea ce s-a petrecut cu promptitudine (vezi dovezile foto si mesajul orginal reprodus mai jos).

In ciuda acestor realitati, Universitatea de Vest din Timisoara continua sa promoveze un fals titlul – ba chiar doua! – pe site-ul acesteia, in ce priveste doctoratul inexistent al lui Patapievici si, ca urmare, calitatea lui Patapievici de “profesor universitar” (vezi foto). Nu ar fi primul act de falsificare a identitatii si biografiei reale a presedintelui ICR. In Jurnalul Monicai Lovinescu publicat de Editura Humanitas (“Jurnal, 1990-1993”), rezidenta de la Paris rememoreaza aparitia lui Horia Roman Patapievici in apartamentul ei si al lui Virgil Ierunca:

“Descoperim un tanar (are 35 de ani si pare cu vreo zece mai putin) simplu, emotionant si emotionat, aproape patetic, care ne vorbeste de tatal lui iesind din închisoare si nespunându-i nimic din cele petrecute acolo. Aduce o sticla de Murfatlar s-o bem împreuna în amintirea acestui tata mort fara sa-i fi spus fiului suferintele prin care a trecut”. (pagina 291)

In realitate, tatal lui Patapievici nu numai ca nu a fost detinut politic si nu a suferit nici macar o clipa intr-o inchisoare comunista ci a fost membru al Partidului Comunist din ilegalitate, afiliat structurilor NKVD, inalt functionar comunist la Banca de Stat a RSR, etc, etc. Vezi aici Autobiografia lui Patapievici Dionis in original.

Anexe:

Dear Mr Roncea,

thank you for your scrutiny. The Wissenschaftskolleg is aware of the issue; however we failed to make the corresponding adjustments on our website for Mr Antohi (not however in the case of Mr Patapievici).
Sincerely
Katharina Biegger
Dr. Katharina Biegger
Referentin für die Fellow-Auswahl/Admission Office (Head)
Stellvertreterin des Sekretärs/Deputy Secretary
Wissenschaftskolleg zu Berlin / Institute for Advanced Study
Wallotstr. 19, 14193 Berlin
Tel. +49 – 30 – 89 001 – 123,
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

17 Responses to “Institutul pentru Studii Avansate – Wissenschaftskolleg zu Berlin le-a retras titlurile false de “doctori” lui Horia Roman Patapievici, presedinte ICR si membru GDS, si Sorin Antohi, membru fondator GDS si informator. DOCUMENTE”

 1. Petru jipa says:

  S-a facut dreptate ,
  Dreptate peste adevar
  Doamna Muller cu ochi ager
  Vede dincolo de nor
  Cum un mare activist,
  Indus,
  ,, Joaca sah” soldat
  … R-apus.

 2. Sigur ca da! Este bine ca s-a facut dreptate – e cam mult spus, ideea e ca s-a aplicat legea, si nu s-a aplicat pentru ca AIA SUNT NEMTI, ci pentru ca legea este respectata si toti sunt egali in fata ei. Problema noastra nu e ca au venit altii sa aplice ceea ce noi nu aplicam, ci mult mai trist e ca RAMANE CUM AM STABILIT, ca sa zic asa, adica in lipsa de Patapievici sau Antohi putem oricand fabrica altii, vezi puzderia de impostori cu titluri de doctori din cultura, arta si chiar stiinta.

 3. Diacon Vasile says:

  Draga domnule,
  Nimic nou sub soare. Publicatia “Tara noastra” din Iasi a publicat autobiografia lui Patapievici Dionis in numarul 1/ august 2008 spre a se vedea cine diriguieste cultura.
  Halal societate civila!

 4. Anonim says:

  Intrebarea este de ce acest impostor, HRP, este mentinut in fruntea ICR.

  Prin 1990, individul aduna zeci de fani, tineri, prin prelegerile sale in care turna noroi peste istoria si cultura romana. De unde zelul autodestructiv al auditoriului, tineretul studios, de atunci? Ce fac astazi acesti oameni dintre care, probabil, majoritatea au plecat?

 5. Iustina Bacosca says:

  Acum ce mai are de zis “ilustrul” Patapievici? Probabil ca o sa planga pe umarul lui Plesu, alt “ilustru”, ca e sabotat. Cum Andrei Plesu are dovada existentei Lui Dumnezeu, il va mangaia pe crestet…Poate fac un party si cu Liiceanu….

 6. Florian says:

  Domnule Roncea, nu vă înţeleg!! Toţi aceşti nefîrtaţi, de care vorbiţi, sînt aur curat, un adevărat tezaur! Noi avem un tezaur la ruşi. Deci putem face un schimb. Sunt convins că dacă nu desprindem nimic din context, abia aşteaptă să facă ceva pentru poporul pe care îl iubesc atît de mult! Trebuie să îi lăsăm să se împlinească, nu le putem refuza asta!!

 7. Goran says:

  PATAPIEVICI inseamna in sarbo-croata TATA BETIV. Mai doriti amanunte?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova