Traian Basescu si Romania: “Documentul care se va discuta astazi si nu va aparea in concluzii este despre cedare de suveranitate”. Constitutia Romaniei: “Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”


Basescu cedeaza suveranitatea Romaniei de ZiaristiOnlineTV
”As vrea sa mai stiti un lucru, agenda Uniunii Europene de astazi este mult mai subtila decat pare. Aduceti-va aminte ca, de mai bine de un an si jumatate si, probabil, trebuie sa ma scuzati ca imi arog acest drept de a sustine ca am fost unul dintre liderii UE care au spus ca solutia noastra pentru viitor este crearea Statelor Unite ale Europei. In mod subtil, documentul care se va discuta astazi si nu va aparea in concluzii este despre cedare de suveranitate. Este, de fapt, cel mai important subiect, care nu este parte a concluziilor. Sigur, el nu este asa intitulat, dar se va vorbi despre control bugetar, se va vorbi despre unificarea fiscalitatii, se va vorbi despre prioritizarea la nivel european a investitiilor, se va vorbi de cresterea autoritatii Bancii Centrale Europene, deci suntem in sfera pe care Articolul 80 o atribuie indiscutabil Presedintelui, aceea care vizeaza suveranitatea.” – Traian Basescu, 28 iunie 2012

CONSTITUTIA ROMANIEI

TITLUL I
Principii generale

Statul român

ARTICOLUL 1
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Suveranitatea

ARTICOLUL 2
(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Traian Basescu si Romania: “Documentul care se va discuta astazi si nu va aparea in concluzii este despre cedare de suveranitate”. Constitutia Romaniei: “Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.””

  1. Iustina Bacosca says:

    Asta ne nenoroceste de tot! Ne ia demnitatea de a fi roman. Au innebunit cu totii. Suveranitatea unui stat de drept, nici nu ar trebui sa fie pusa in discutie. Vedeti, domnule Roncea, pe cine ati sustinut cu ceva timp in urma? Basescu a facut un pas inainte si zece inapoi. In tara asta nu mai ai cu cine sa votezi. Jalnic.

  2. Ghanima says:

    Vedeti aici si ce crede autorul “Holocaustului Rosu”, Dr. Florin Matrescu, despre Statele Unite ale Europei in contextul unui stat masonic unic (in esenta stangist, in aparenta de drepta), planul de guvernare mondiala al Masoneriei. “Nationalismul” este adversarul redutabil al acestui plan. Versiunea scrisa pentru cine are timp sa citeasca https://foaienationala.ro/despre-nazism-comunism-si-masonerie.html, precum si audio pentru cei ce pot face mai multe lucruri deodata:)https://sermon.net/cc/sermonid/2810637.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova