Nea Gugu Djuvara. Nicolae Manolescu aproape deconspirat in Cotidianul. Romania descatusata a fost vanduta. Pentru 9500 de euro. In schimb, “manualul” “Istoria Secuilor” e platit de “statul roman”. Cum a fost rapit Igor Smirnov la Kiev. DOC


Va marturisesc ca portia mea aproape zilnica de jurnalism de calitate o degust, cu nesat, mare amuzament si, in acelasi timp, intristare, de la Viorel Ilisoi, un adevarat Ion Creanga al ziaristicii romanesti de azi. Un geniu al reportajului, tras pe bara, si el, de a ajuns sa-si scrie pe blog, cu o oarecare nota de amar, cred eu, “fost ziarist”… Va prezint si Dvs unul dintre video-panseurile sale (mai sus), povestit in dulshele grai moldovenesc, cu trimitere la un intelectual cu preferinte ciudate, de diferite genuri, care-si spun cuvantul si in luarile sale de pozitii 🙂 publice (vezi adorarea lui MRU). Este vorba de Nea Gugu Djuvara, remarcat si ca tradator de neam si tara in evenimentele din jurul datei de 23 august 1944. Nu ratati nici recomandarile de la Ziaristi Online:

Vreti sa cititi “manualul” “Istoria Secuilor” platit de “statul roman”? Ziaristi Online si Dan Tanasa vi-l ofera pe tava. ”În cele două războaie mondiale România a INVADAT ținutul secoiesc”. DOCUMENT

Maghiari conspirand de Eugene Al Pann

DOCUMENT. “Manualul” “Istoria Secuilor”, finanţat de instituţii ale administraţiei publice locale din judeţele Covasna şi Harghita, cultivă lipsa de responsabilitate faţă de trecut, cu grave consecinţe pentru formarea viitoare a tinerilor maghiari. O provocare jignitoare antiromânescă pe bani publici

Cum a fost rapit Igor Smirnov la Kiev. Basarabia-Bucovina.Info si Editura RAO va ofera secretele Razboiului din Transnistria istorisite de generalul Ion Costas

General MD Ion Costas - lansare carte Razboiul din Transnistria - BCU - 8.11.2012 - Foto Cristina Nichitus Roncea

Portalul Basarabia-Bucovina.Info, impreuna cu Editura RAO, lanseaza un concurs pe o tema fierbinte si azi: Razboiul din Transnistria. Preluam anuntul incitant si va recomandam sa cititi mai jos si un prim extras din cartea generalul basarabean Ion Costas (foto) publicata de Editura RAO, in care ni se releva secretele rapirii liderului separatist Igor Smirnov la Kiev si apoi ale eliberarii sale la Chisinau.

Nicolae Manolescu aproape deconspirat in Cotidianul

Nicolae Manolescu Ambasadorul KGB la UNESCO

O demonstraţie clară a portretului pe care G. Călinescu i-l făcuse ambasadorului pensionabil de la UNESCO cu mult timp înainte, când scria că Manolescu este “un ipochimen care nu pricepe codul cultural” romanesc!

Romania descatusata a fost vanduta. Pentru 9500 de euro. Grid Modorcea: Buluc de paranghelo-snobime la Artmark

Gheorghe Tattarescu - Descatusarea-Romaniei - Romania Descatusata si Vanduta

Dar ceea ce m-a frapat la această licitaţie a fost faptul că lucrări de mare valoare au fost adjudecate cu preţuri derizorii. Mulţi vin din snobism, vor să fie în elita plastică, să se arate, să se vadă, dar ceea ce domină este ignoranţa lor. Se petrece ceva insolit, apere un aliaj nou, snobii şi parangheliştii, o nouă faună în peisajul cultural bucureştean.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Nea Gugu Djuvara. Nicolae Manolescu aproape deconspirat in Cotidianul. Romania descatusata a fost vanduta. Pentru 9500 de euro. In schimb, “manualul” “Istoria Secuilor” e platit de “statul roman”. Cum a fost rapit Igor Smirnov la Kiev. DOC”

 1. andrei says:

  Diaconescu nu corespunde profilului psihologic de ins pe care il pot folosi serviciile. Ai sa spui(poate) – tocmai de asta! Da, insa ce serviciu risca sa se complice cu un asemenea tip imprevizibil? De ce ar risca anumite forte sa aduca in scena un jucator care nu poate fi controlat total – cand au toate parghiile pentru a intoarce rezultatele votului? De ce ar risca formarea unei structuri adverse puternice, fiindca aici nu mai e vorba de o singura persoana?

  Asta pentru a ramane la ce poate fi explicat.

 2. andrei says:

  Basescu e un strateg, deocamdata o necunoscuta. Oricum ar fi, va iesi cu fata curata, are potentialul de a se replia rapid. In ce priveste cultura poate spune ca i-a asteptat, chiar i-a provocat sa-si dea arama pe fata, fiecare pasare pe limba ei piere, nu? Faptul ca nu se pricepe este o alta discutie.

 3. andrei says:

  Noi nu suntem “un popor de 2000 de ani”, ci un Neam mult mai vechi. Mantuitorul ne-a gasit pe drumul Golgotei si ne-a redat Speranta. El vorbeste de Judecata Neamurilor. Cand va fi acea Zi cei care n-au impilat alte neamuri si l-au urmat cu credinta in ce e drept nu vor cadea. E ca un Legamant presarat cu semne si minuni de la un capat la altul.

 4. andrei says:

  Cei care cred in Viata vor birui moartea. 22. Nu mai cautati, ne-am hotarat singuri soarta in ceasul Credintei noastre.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova