Dr. Liviu Ţăranu: Evoluţia spionajului românesc după defecţiunea generalului Ion Mihai Pacepa (1978-1989). De la DIE la UM 0110 CIE. Ziaristi Online in atentia CNCD: Romanii, discriminati in Mexic in urma arestarii de catre DIICOT, FBI si CIA a tiganilor care traficau tigani in SUA si Canada

Ion Mihai Pacepa alaturi de tatal lui Mircea Geoana, doi agenti sovietici KGB-GRU- Ziaristi OnlineZiaristi Online:

Dr. Liviu Ţăranu: Evoluţia spionajului românesc după defecţiunea generalului Ion Mihai Pacepa (1978-1989). De la DIE la UM 0110 CIE

Ion-Mihai-Pacepa-alaturi-de-tatal-lui-Mircea-Geoana-doi-agenti-sovietici-KGB-GRU-Ziaristi-Online

Cea mai puternică lovitură primită de serviciile de informaţii româneşti în întreaga lor istorie s-a petrecut la jumătatea anului 1978, când însuşi şeful adjunct al spionajului românesc1, generalul Ion Mihai Pacepa a trecut în tabăra adversă. N. Ceausescu a solicitat ulterior autorităţilor americane printr-un emisar din CPEx, trimis în SUA, ca diplomaţii români să nu fie prigoniţi şi denigraţi de către serviciile speciale americane. S-a pus astfel, în plan extern, surdină cazului Ion Mihai Pacepa.

In atentia CNCD: Rasism trans-atlantic? Poliţia, DIICOT, FBI şi CIA au arestat un clan tiganesc care trimitea tigani in vizite de lucru in SUA

Clanul Serdaru - DIICOT Craiova

Migranţii tigani erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic, şi, ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de alţi membri ai grupării tiganesti şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York.

Poliţia şi DIICOT au colaborat cu agenţii FBI şi CIA pentru anihilarea grupării tiganesti de traficanţi de tigani.

Prestigioasa publicatie TIME arata in articolul “Hounded in Europe, Roma in the U.S. Keep a Low Profile” (“Vanati in Europa, Romii din SUA tin capul la cutie”) ca romii, cunoscuti mai bine ca tigani (in original “the Roma, more commonly known as Gypsies”), ajung in SUA pentru ca sunt haituiti de rasism in Europa. Speram ca autoritatile americane si cele romanesti nu au actionat in baza acelorasi sentimente cand au dat iama in clanurile din Craiova, tinand cont ca toti infractorii vizati erau tigani.
Ziaristi Online solicita CNCD-ul sa investigheze de urgenta acest caz si sa sanctioneze atat autoritatile SUA si ale Romaniei, de la CIA la DIICOT, cat si pe cele din Italia, Franta, Germania si Spania, care nu par sa suporte tiganii – cunoscuti mai putin ca romi – din motive necunoscute.
Pe de alta parte, se pare ca clanul tiganesc a actionat in baza imboldului oferit chiar de acest articol din TIME, in care Jakab Orsos, fost director al Centrului Cultural Maghiar din New York sustine ca tiganii pot solicita asil politic in SUA in baza atacurilor rasiste la care sunt supusi in tarile lor de origine, desi acesta este un proces complicat. “E foarte rau ca acest lucru este atat de dificil”, se plange ungurul citat in revista TIME, concluzionand: “Marile orase ale Americii pot oferi o liniste minunata, perfecta, pentru Tigani (Gypsies).” Subsemnam!

UPDATE: La plangerea noastra catre CNCD se adauga si autoritatile din Mexic. Iata de ce:

Informatie de pe Facebook via Silviu Dancu:

“Un prieten bun (unul dintre cei alaturi de care am fost in Jamaica) a plecat in Mexic. La plaja! zeci de ore de zbor si de escale prin aeroporturi. Ajunge acolo, este tratat din prima ca un infractor si acuzat fara probe ca vrea, de fapt, sa emigreze in SUA. Chestia e legata de scandalul sutelor de rromi, trecuti peste gardul mexican (o cautare pe net e suficienta pt asta). Capii afacerii erau din… Craiova! Una peste alta, omul n-are treaba cu scandalul. Dar nu i se iau in considerare argumentele, dovezile certe de la agentia de turism, nu conteaza ca are cazare, bilet de intoarcere etc., asigurare, nici ca poate proba lejer ca are suficienti bani pe card cat sa-si permita o excursie la Cancun. E tratat ca un infractor si atat. E trimis inapoi in Europa, la Paris, cu bilet emis de politia mexicana. Situatie extrem de jenanta in avion, unde insotitorii de zbor stiu ce inseamna un astfel de bilet. La Paris e preluat la aeroport ca Escobar, de masini cu girofare si de oameni in uniforma. Umilinta totala. E dus la politie si pus sa dea declaratii. Din fericire, francezii nu se lasa dusi de prejudecati. Ii verifica actele, ii asculta argumentele, se conving de realitate, il saluta si il trimite sa se plimbe prin Paris. Ca sa-si recupereze bagajele il costa 300 de euro! Omul e avocat. Ne spune: “urmeaza procesul!” L-am sunat imediat (e inca la Paris), am vb cu el a fost de acord. Asa ca eu zic: “Urmeaza o poveste!” Cu multe detalii!”

Nota Ziaristi Online: Va vom tine la curent.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Dr. Liviu Ţăranu: Evoluţia spionajului românesc după defecţiunea generalului Ion Mihai Pacepa (1978-1989). De la DIE la UM 0110 CIE. Ziaristi Online in atentia CNCD: Romanii, discriminati in Mexic in urma arestarii de catre DIICOT, FBI si CIA a tiganilor care traficau tigani in SUA si Canada”

  1. anonim says:

    Stie cineva citi ofiteri au fost omoriti de CIA pentru tradarea lui Pacepa? De ce nu intrebati familiile sicopii securistilor din anii 80 ce parere au despre Pacepa?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova