Academia Romana a anuntat, ieri, pe surse, ca, in urma celor mai recente descoperiri in materie, hungrolacii ar putea fi curati definitiv. Hungarita acuta ar putea fi, in sfarsit, tratata clinic, dupa 23 de ani de la cronicizarea ei si dupa ce epidemia de hungarita s-a raspandit mai ales in mediul institutional, parlamentar si chiar prezidential, transmit sursele din Academia Romana.
Modul de manifestare depistat de oamenii de stiinta romani:
Stări de hiperexcitabilitate, lipsă de logică (istorică), idei fixe și obsesiv-compulsive, dedublare, halucinații și delir sistematic de grandoare, alternând cu cel de persecuție, pe fond de incoerență verbală, cei afectați repetând obsedant ”autonomie!-autonomi!” si tipand sacadat “discriminare!-discriminare!”, adeseori cu spume la gura.
Ce este de retinut in mod special:
Cei atinși de ”morbus hungaricus” pot dezvolta un comportament asemănător diavolilor tismaneni afectati de turbare, pozând în victime ale istoriei si cersind atentie internationala prin expunerea in public, pe la semafoare europene sau americane, a unor pretinse rani, cosmetizate in laboratoarele de productie ale BozFilm cu ajutorul solventilor de tip AVO/AVH. Formele grave pot fi generatoare ale unor acte de violență animalica (Cazul galeriei de la meciul România-Ungaria), de dementa stradala (Cazul Csibi Barna) sau de reclama mascata la clabuci (Cazul Laszlo Tokes). Mai grav este cand boala stapaneste persoane nevaccinate niciodata de autoritatile statului roman, in ciuda formelor severe pe care le prezinta (Cazul Kelemen Hunor -UDMR), cu risc de molipsire institutionala (Cazul Asztalos Csaba Ferenc – CNCD) sau de contaminare publica (Cazul Mircea Toma – KKT).
Zonele in care se manifesta boala:
Zonele contaminate sunt in general pe langa Ungaria, “tara-mama” a bolii si focarul transmiterii molimei, fiind extinse in Transilvania, Voivodina, Slovacia, Ucraina subcarpatică, coridoarele Congresului SUA, subsolurile Parlamentului European si budele de la Cotroceni.
Indicatii terapeutice:
Întrucât boala este contagioasă, bolnavul/bolnavii trebuie izolat/i de colectivitate. In cazul in care bolnavii s-au inmultit peste masura, este necesara trimiterea de urgenta a unor medici deratizatori specialisti din Republica Moldova, mai rezistenti la astfel de boli si, totodata, dispusi sa aplice la randul lor tratamente care nu au afectat in nici un fel bietele animale, ci au fost experimentate chiar pe propria lor piele. Manifestările ușoare nu necesită tratament prelungit, ci doar administrarea unor lecții de istorie rasunatoare a României și a Europei, in repetate randuri. Formele acute, cu manifestări grave și deseori imprevizibile, necesită însă tratament de urgență și de lungă durată, altfel există riscul de cronicizare și contaminare a unor colectivități paupere și precar școlarizate, a caror exprimare se incearca a se perfecta prin niste “sunete care îngrozesc piatra”. Dr. Mihai Mihail a indicat faptul ca atat construcţia cat si modul de a înşira cugetările, de a abstrage noţiunile, tropii, cu un cuvânt spiritul infiltrat al acestui material grunzuros a devenit deja sterp si hodorogit, chiar si atunci cand se cauta ajutorul ceangaiesc.
Cazuistica si tratament alternativ:
Un timp, bolnavilor li s-au administrat cu rezultate foarte bune medicamente de export, din gama Trianon și Paris. Dar bolnavii scapati din ghetourile Budapestei au dezvoltat la un sanatoriu experimental un compus pe baza de aurolac, experimentat la Timisoara si, apoi, inhalat pana la extaz de bolnavii agresivi fugiti din spitale pana la Targu Mures. Ulterior, cirezile de aurolaci s-au organizat in ONG-uri care militeaza pentru “drepturile hungrolacilor”. Întrucât s-a dovedit că bolnavii au dezvoltat o rezistență din ce în ce mai crescută la medicamentele clasice, refuzând cel mai ades tratamentul cu pesticide, în prezent se pot administra cu succes mai multe produse naturiste, regasite in articole din Constituția României, combinate cu o doza adecvată din Codul Penal.
S-a constat însă că lipsesc din ce în ce mai mult medicii capabili să pună diagnosticul corect și să administreze acest tratament la timp, de cand diviziunea speciala a Spitalului Roman de Interventii s-a cam volatilizat. Schimburile de experiență și simpozioanele operative pe această temă sunt binevenite, de aceea este indicat ca medicii care se ocupă de boala numită hungarită să cunoască și cazuistica unor astfel de manifestări, dar mai ales tratamentul administrat cu succes de colegii lor din Slovacia și Serbia, dupa ce si-au deparazitat cabinetele ministrilor Sanatatii publice si ale membrilor si sefului Consiliului de Sanatate al Autoritatii Teritoriale, ei insisi molipsiti de aceasta boala, in aparenta fara leac.
Tratamentul identificat de Academia Romana:
Iata ca, in sfarsit, la 23 de ani de la raspandirea bolii la nivel national, dupa ce aceasta fusese, aparent, extirpata de medicii Departamentului Special de Sanatate, cativa specialisti consultati in secret de Academia Romana au reusit sa stabileasca, totusi, tratamentul care poate fi administrat in astfel de cazuri, cu exceptia dusurilor reci si prelungite. Conform surselor noastre acesta va fi dezvaluit, in premiera, la orele serii din ziua de joi, 26 septembrie vineri, 18 octombrie 2013. Inca nu se stie insa daca tratamentul va fi administrat individual sau in cuplu (foto). Asa ca fiti cu ochii pe Academia Romana, fiindca nici nu stiti ce pierdeti.
Iancu Avramescu, medic specialist
Sursa: Ziaristi Online
Traian Mitrica: “Hai siktir!” – Onoarea nereperata a Consiliului si steaua de tinichea a lui Tokes Laszlo
Consiliul de Onoare al Ordinului ‘Steaua României’ a amânat pentru 18 octombrie luarea unei decizii în cazul sesizărilor privind retragerea decoraţiei europarlamentarului Laszlo Tokes.
Decizia CNCD reprezintă în primul rând o reparație morală față de o elevă de la care avem cu toții de învățat atunci când vine vorba de demnitate națională. Gestul Sabinei ar fi trebuit să fie un exemplu de normalitate dacă în școlile din județele Covasna și Harghita ar fi promovată toleranța, multiculturalitatea și buna înțelegere între elevii de diferite etnii. Din păcate gestul Sabinei a contrariat o parte a comunității maghiare din Covasna tocmai pentru că în școlile din județ se promovează doar intoleranța, revizionismul și șovinismul maghiar.